Wędliny Domowe
Drukuj

WIEPRZOWE:

1. Kiełbaśnice - jelita cienkie (dwunastnica, jelito czcze, i jelito biodrowe).
2. Kątnice wieprzowe - jelito grube - jelito ślepe.
3. Jelita wieprzowe grube pofałdowane i proste - okrężnica.
4. Krzyżówki wieprzowe - jelito proste.
5. Żołądki wieprzowe - żołądek.
6. Pęcherze wieprzowe - pęcherz moczowy.

WOŁOWE:

1. Jelita wiankowe - jelito cienkie (dwunastnica, jelito czcze i jelito biodrowe).
2. Kątnice bydlęce - jelito grube - jelito ślepe.
3. Jelita środkowe - okrężnica.
4. Krzyżówki bydlęce - jelito proste.
5. Pęcherze bydlęce - pęcherz moczowy.
6. Przełyki bydlęce - przełyk.

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież