Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6481 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Bagno

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 690 tematów
  • 14602 odpowiedzi
[Grafika] Trybowanie i rozb... - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 153 tematów
  • 2797 odpowiedzi
Przetwórstwo mięsa na pozio... - ostatni post przez Woytas

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 152 tematów
  • 1930 odpowiedzi
Golonka - ostatni post przez wróbel75

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3543 odpowiedzi
Krew wieprzowa - przechowyw... - ostatni post przez karolszymczak

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 724 tematów
  • 30997 odpowiedzi
Miasorubka ZSRR - ostatni post przez widan

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 631 tematów
  • 14973 odpowiedzi
Jakie naczynie do peklowania? - ostatni post przez eMKa

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1451 tematów
  • 44211 odpowiedzi
Wędzarnia elektryczna - ostatni post przez Muski

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 711 tematów
  • 18046 odpowiedzi
Kiełbasa polska wędzona pro... - ostatni post przez StefanS

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7716 odpowiedzi
Brak możliwości uwędzenia z... - ostatni post przez miro

Wędliny dojrzewające

  • 76 tematów
  • 5373 odpowiedzi
Szynka dojrzewająca - ostatni post przez EL GREGOR

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5351 odpowiedzi
Wątrobianka luksusowa produ... - ostatni post przez dario0023

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 229 tematów
  • 6115 odpowiedzi
Szynka z udek drobiowych Ko... - ostatni post przez Tomasz_65

Konserwy

  • 143 tematów
  • 4493 odpowiedzi
[Puszkowana] Golonka wapien... - ostatni post przez gluszec

Wyroby garmażeryjne

  • 386 tematów
  • 8168 odpowiedzi
Rolmopsy Maxell'a - ostatni post przez wojs40

Drób

  • 131 tematów
  • 2817 odpowiedzi
Pierś i udo z indyka - przepis - ostatni post przez Muski

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 249 tematów
  • 5623 odpowiedzi
[Rok 1938] Przydatność olej... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1905 odpowiedzi
A moze królik wędzony? - ostatni post przez eleizis

Grill

  • 56 tematów
  • 1036 odpowiedzi
Niezbędny dodatek do grilla - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 681 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez AquariusP

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 176 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez Bagno

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3527 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez andrzej k

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 135 tematów
  • 5849 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez michal278

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 83 tematów
  • 1987 odpowiedzi
Wreszcie coś z naszego wyda... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 154 tematów
  • 5568 odpowiedzi
Jak przygotować smaczny kla... - ostatni post przez beatag

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 929 tematów
  • 46887 odpowiedzi
Ser biały wychodzi kwaśny - ostatni post przez Towoja

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39562 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez gontek

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 587 tematów
  • 65652 odpowiedzi
Todkowe zadymianie, a może... - ostatni post przez Todek

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 810 tematów
  • 46561 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 662 tematów
  • 12536 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez Tomasz_65

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1050 tematów
  • 45712 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez qba-69

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 288 tematów
  • 14967 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 536036 Napisanych postów
  • 41442 Wszystkich użytkowników
  • Towoja Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

354 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

21 użytkowników, 333 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Nete, Bing, Turska Elżbieta, karolszymczak, Yelnast, Towoja, Maxell, musky, zabagr, Letnik, vtec, Muski, mariani, paszeko, freddi1, Zdzisiu Senior, miro, tyg, Bee Gees, _Squid_, jureczek4, vvarrior, Yahoo