Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6477 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez biascun

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 680 tematów
  • 14538 odpowiedzi
Konsystencja swojskiej kieł... - ostatni post przez ANNAM

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 150 tematów
  • 2789 odpowiedzi
Bardzo ciekawe i warte wypr... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 151 tematów
  • 1929 odpowiedzi
[Rok 1959] Ubój zwierząt rz... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3539 odpowiedzi
[Unikat][Rok 1929] Państwow... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 717 tematów
  • 30791 odpowiedzi
Jaki silnik do maszynki 22 - ostatni post przez miro

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 629 tematów
  • 14952 odpowiedzi
Ile peklosoli? Proszę o pomoc. - ostatni post przez Owidius

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1443 tematów
  • 43873 odpowiedzi
Wędzarnia binio1111 ukończona - ostatni post przez Andyandy

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 709 tematów
  • 17973 odpowiedzi
Banalnie prosta kiełbasa.Wę... - ostatni post przez Kruchy57

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7639 odpowiedzi
Wędzenie sera twarogowego -... - ostatni post przez qba-69

Wędliny dojrzewające

  • 76 tematów
  • 5332 odpowiedzi
Kalabryjskie Salami - ostatni post przez Kruchy57

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5346 odpowiedzi
Suszona krew - ostatni post przez AndrzejGdz

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 228 tematów
  • 6089 odpowiedzi
Moje pierwsze kroki z szynk... - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Konserwy

  • 143 tematów
  • 4493 odpowiedzi
[Puszkowana] Golonka wapien... - ostatni post przez gluszec

Wyroby garmażeryjne

  • 386 tematów
  • 8125 odpowiedzi
Pierogi Halusi z nadzieniem... - ostatni post przez ANNAM

Drób

  • 130 tematów
  • 2805 odpowiedzi
Kurczak bez kości pytanie - ostatni post przez januszfeniks

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 248 tematów
  • 5603 odpowiedzi
Oprawianie ryb - ostatni post przez Andyandy

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1896 odpowiedzi
Bażant - ostatni post przez ANNAM

Grill

  • 51 tematów
  • 1012 odpowiedzi
Smażenie na blasze żeliwnej - ostatni post przez Grzegorz1970

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 681 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez AquariusP

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 174 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3527 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez andrzej k

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2806 odpowiedzi
Kuchnia orientalna, kuchnia... - ostatni post przez annakk

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 134 tematów
  • 5822 odpowiedzi
Wykończenie blaszaka - ostatni post przez Harnaś

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 83 tematów
  • 1983 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez kotunia

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 152 tematów
  • 5498 odpowiedzi
Wędzony czosnek - ostatni post przez ANNAM

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 925 tematów
  • 46782 odpowiedzi
Perszingowe wyroby z mleka - ostatni post przez Perszing37

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39398 odpowiedzi
Zapal świecę - ostatni post przez MIRKON

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 584 tematów
  • 65242 odpowiedzi
Karolaszymczka wyroby świąt... - ostatni post przez ANNAM

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  6. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  7. IX OZWB,
  8. VIII OZWB,
  9. VII OZWB,
  10. VI OZWB,
  11. V OZWB,
  12. IV OZWB,
  13. III OZWB,
  14. II OZWB,
  15. I OZWB,
  16. Zloty Regionalne,
  17. Spotkania towarzyskie,
  18. Wycieczki,
  19. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 804 tematów
  • 46263 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 662 tematów
  • 12523 odpowiedzi
[Kupię]Czółno lub małą łódk... - ostatni post przez Papcio

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1044 tematów
  • 45474 odpowiedzi
Filmy znalezione w sieci - ostatni post przez KarKan

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 288 tematów
  • 14781 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Violka





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 533407 Napisanych postów
  • 41073 Wszystkich użytkowników
  • Ala i Marcin Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

498 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

37 użytkowników, 461 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Henryk Kasprzak, Bing, Bee Gees, Andrzej132, Zdzisiu, andrzej k, Wieloś, vinci, MProf, Google, mariusz_e, wibar, osid, Hajtaler, markoserwismm, Maxell, kidler50, zdzicho153, cheskyx, Frank1, MIRKON, ryszpak, Andyandy, ANNAM, Yahoo, Maciekzbrzegu, tato, Marko, dropezzz, @hana, rayan_, binio1111, januszfeniks, sb69, Blumek, boher, Ala i Marcin, puchacz 1968, Jony32, Kalinosiu