Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 163 tematów
  • 5542 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez KarKan

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 868 tematów
  • 17538 odpowiedzi
Kolor mięsa po 5 dniach pek... - ostatni post przez akkodzik

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 81 tematów
  • 1915 odpowiedzi
Tradycja III. Obróbka jelit... - ostatni post przez DZIADEK

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 113 tematów
  • 1170 odpowiedzi
"Zrzynki" schabu  (... - ostatni post przez Gregtom

Jelita i Dodatki

  • 102 tematów
  • 2301 odpowiedzi
Pęcherze wieprzowe - ostatni post przez kostek61

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 547 tematów
  • 19056 odpowiedzi
Fotki maszynek elektr i mie... - ostatni post przez grzegorz guzy

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 260 tematów
  • 5128 odpowiedzi
Jak uniknąć twardego jelita... - ostatni post przez Michał Koperski

Technologia dla zaawansowanych

  • 39 tematów
  • 802 odpowiedzi
WWA - wyniki badań! - ostatni post przez lesniak

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 924 tematów
  • 28630 odpowiedzi
Grillo-wędzarnia ThoriN'a - ostatni post przez ThoriN

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 635 tematów
  • 14599 odpowiedzi
Mirka.....cienka kiełbasa ,... - ostatni post przez kostek61

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7394 odpowiedzi
Wyniki pierwszego wędzenia... - ostatni post przez harryon

Wędliny dojrzewające

  • 29 tematów
  • 3832 odpowiedzi
Promocja szynki w Realu - ostatni post przez Wiesław_65

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 144 tematów
  • 3842 odpowiedzi
Boudin Noir.. Salceson czy... - ostatni post przez electra

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 221 tematów
  • 6015 odpowiedzi
Boczek prasowany - debiut - ostatni post przez Basia285

Konserwy

  • 102 tematów
  • 3240 odpowiedzi
Konserwy Dziadka w słojach... - ostatni post przez DZIADEK

Wyroby garmażeryjne

  • 337 tematów
  • 6843 odpowiedzi
Grzyby solone/pasteryzowane - ostatni post przez gkulka

Drób

  • 100 tematów
  • 2207 odpowiedzi
Ceny kogutów i kur - ostatni post przez tegwoj

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 172 tematów
  • 4103 odpowiedzi
Owoce morza - ostatni post przez eli55

Dziczyzna

  • 79 tematów
  • 804 odpowiedzi
Łoś. - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 36 tematów
  • 798 odpowiedzi
Grillowanie by paweljack - ostatni post przez paweljack

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 154 tematów
  • 3141 odpowiedzi
Golonka Pieczona Niepeklowa... - ostatni post przez boniek

Przepisy z różnych stron świata

  • 86 tematów
  • 1978 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez ryszpak

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 74 tematów
  • 2800 odpowiedzi
Wyciskarka/tłocznik do soku... - ostatni post przez lewar

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 70 tematów
  • 1652 odpowiedzi
Przetwórstwo ryb  - nowe na... - ostatni post przez lesniak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 100 tematów
  • 3326 odpowiedzi
Cukierki i Lizaki.. - ostatni post przez Mirekr134a

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 849 tematów
  • 38512 odpowiedzi
SPIŻARNIA NA MIODEK !!! - ostatni post przez andy

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 218 tematów
  • 27301 odpowiedzi
Cześć Wędzarnicza Braci - P... - ostatni post przez andy

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 377 tematów
  • 34539 odpowiedzi
Kostek zadymia i inne - ostatni post przez morfeusz300

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 614 tematów
  • 34083 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez @halusia@

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 470 tematów
  • 10365 odpowiedzi
Kupię książke  - Z. Prokopczuk - ostatni post przez QUBUS

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 844 tematów
  • 36523 odpowiedzi
Fotoradary - ostatni post przez Mirekr134a

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 164 tematów
  • 4192 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 180 tematów
  • 7072 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez juniors1

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 368060 Napisanych postów
  • 26554 Wszystkich użytkowników
  • wojtekosiek Najnowszy użytkownik
  • 2530 Najwięcej aktywnych

453 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

36 użytkowników, 417 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Małgoś, Jasior 2002, januszfeniks, Mirekr134a, Marcin_, @halusia@, Chef Michał, KURP, Bing, Trombek, Anuś, JanMaz, gontek, electra, Skalar50, gruby7074, Yahoo, Google, Olek.P, Pacan Wojciech, Jan Gromada, majsa, EL GREGOR, zigo, pietuch40, Gregtom, ZLeP, Słodka, Kazik55 (Kyzimol), paszeko, Szostek, tegwoj, rayan_, demon_, zetes, Gen, Tymczasem, sverige2, gungay