Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6473 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Owidius

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 679 tematów
  • 14479 odpowiedzi
[Porady dla poczatkujących]... - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 146 tematów
  • 2783 odpowiedzi
[Rok 1952] Zbiórka odpadków... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 151 tematów
  • 1929 odpowiedzi
[Rok 1959] Ubój zwierząt rz... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3539 odpowiedzi
[Unikat][Rok 1929] Państwow... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 716 tematów
  • 30706 odpowiedzi
Konstrukcja mieszarki do fa... - ostatni post przez zorro

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 629 tematów
  • 14952 odpowiedzi
Ile peklosoli? Proszę o pomoc. - ostatni post przez Owidius

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1439 tematów
  • 43725 odpowiedzi
Wędzarnia Owidiusa - ostatni post przez roger

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 709 tematów
  • 17967 odpowiedzi
Parówki w osłonkach - czy t... - ostatni post przez disel

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7636 odpowiedzi
Wędzenie w Mesch - ostatni post przez Mesch

Wędliny dojrzewające

  • 76 tematów
  • 5331 odpowiedzi
Wędliny dojrzewające - pier... - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5346 odpowiedzi
Suszona krew - ostatni post przez AndrzejGdz

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 227 tematów
  • 6061 odpowiedzi
Boczek zwijany - ostatni post przez dietykon

Konserwy

  • 143 tematów
  • 4488 odpowiedzi
[Puszkowana] Golonka wapien... - ostatni post przez Marek z Bielska

Wyroby garmażeryjne

  • 386 tematów
  • 8120 odpowiedzi
Flaki/Flaczki na różne smaczki - ostatni post przez MariuszB

Drób

  • 130 tematów
  • 2805 odpowiedzi
Kurczak bez kości pytanie - ostatni post przez januszfeniks

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 248 tematów
  • 5577 odpowiedzi
Owoce morza - ostatni post przez Einshell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1895 odpowiedzi
Bażant - ostatni post przez roger

Grill

  • 51 tematów
  • 1011 odpowiedzi
Smażenie na blasze żeliwnej - ostatni post przez Sla100

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 680 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez bobers

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 174 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3527 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez andrzej k

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2806 odpowiedzi
Kuchnia orientalna, kuchnia... - ostatni post przez annakk

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 133 tematów
  • 5797 odpowiedzi
Możliwe i nie możliwe - pom... - ostatni post przez SBYSZEG

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 83 tematów
  • 1983 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez kotunia

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 152 tematów
  • 5494 odpowiedzi
Moje wyroby - ostatni post przez cezar

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 925 tematów
  • 46780 odpowiedzi
Przepis na ser typu Koryciński - ostatni post przez michal278

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39322 odpowiedzi
Przywitanie - ostatni post przez Adam12p

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 580 tematów
  • 65092 odpowiedzi
Maciekzbrzegu robi - ostatni post przez ziezielony

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  6. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  7. IX OZWB,
  8. VIII OZWB,
  9. VII OZWB,
  10. VI OZWB,
  11. V OZWB,
  12. IV OZWB,
  13. III OZWB,
  14. II OZWB,
  15. I OZWB,
  16. Zloty Regionalne,
  17. Spotkania towarzyskie,
  18. Wycieczki,
  19. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 803 tematów
  • 46227 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 661 tematów
  • 12506 odpowiedzi
[Kupię]Czółno lub małą łódk... - ostatni post przez Muski

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1044 tematów
  • 45459 odpowiedzi
Jaki piec z podajnikiem ? - ostatni post przez binio1111

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 288 tematów
  • 14722 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez MariuszB





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 532579 Napisanych postów
  • 41006 Wszystkich użytkowników
  • moniu1958 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

329 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

14 użytkowników, 315 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Hubertus, Bing, Google, darekvalencia, Yahoo, jurekcdn, anerka, atcNick, xYoda, paweljack, maniek57, gab5, Bee Gees, ZdrowoDomowo, moniu1958, śniegol, djmooha