Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6430 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez śniegol

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 664 tematów
  • 15264 odpowiedzi
Peklowanie - dla początkują... - ostatni post przez qba-69

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 142 tematów
  • 2764 odpowiedzi
[Rok 1916] Sprawa produkcyi... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 148 tematów
  • 1911 odpowiedzi
Mięso wieprzowe w UK - ostatni post przez sobol

Jelita i Dodatki

  • 174 tematów
  • 3667 odpowiedzi
Osłonki i rodzaje - ostatni post przez Tom&Ala

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 716 tematów
  • 30329 odpowiedzi
Napęd do nadziewarki - ostatni post przez 09042

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 627 tematów
  • 13843 odpowiedzi
Studzenie w wodzie po parzeniu - ostatni post przez Andrzej16

Technologia dla zaawansowanych

  • 43 tematów
  • 857 odpowiedzi
Film. Prezentacja uboju i r... - ostatni post przez jacekbl1

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1434 tematów
  • 43534 odpowiedzi
Projekt wędzarni z grillem... - ostatni post przez qba-69

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 708 tematów
  • 17851 odpowiedzi
Kiełbasa wiejska pieczona p... - ostatni post przez tysovia

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7604 odpowiedzi
Wędzenie w Mesch - ostatni post przez Mesch

Wędliny dojrzewające

  • 74 tematów
  • 5260 odpowiedzi
[Kaukaz] Zlotowa Basturma b... - ostatni post przez Martin122

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5298 odpowiedzi
Pasztet w słoiczku - ostatni post przez wróbel75

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 226 tematów
  • 5975 odpowiedzi
Moje pierwsze kroki z szynk... - ostatni post przez arkadiusz

Konserwy

  • 142 tematów
  • 4460 odpowiedzi
Konserwy - sól peklowa - ostatni post przez arkadiusz

Wyroby garmażeryjne

  • 384 tematów
  • 8034 odpowiedzi
Karkówka z piekarnika w moj... - ostatni post przez redzed

Drób

  • 130 tematów
  • 2805 odpowiedzi
Kurczak bez kości pytanie - ostatni post przez januszfeniks

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 235 tematów
  • 5526 odpowiedzi
[Część I][Rok 1953][Technol... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1895 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 51 tematów
  • 1000 odpowiedzi
Grill gazowy - z deflektore... - ostatni post przez JASIU

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 675 odpowiedzi
Chleb pieczony w garnku - ostatni post przez qba-69

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 175 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez lesniak

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3520 odpowiedzi
Marynata do mięska indyczeg... - ostatni post przez Maxell

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2806 odpowiedzi
Kuchnia orientalna, kuchnia... - ostatni post przez annakk

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 132 tematów
  • 5717 odpowiedzi
Kominek z płaszczem wodnym-... - ostatni post przez Ela

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 84 tematów
  • 2011 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez kotunia

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 151 tematów
  • 5466 odpowiedzi
Kiszone pomidory - ostatni post przez belll

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 922 tematów
  • 46431 odpowiedzi
Akcja SIKORKA - ostatni post przez KarKan

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 278 tematów
  • 38976 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Małgoś

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 576 tematów
  • 64274 odpowiedzi
Chudziak'a    "groc... - ostatni post przez Henio

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  6. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  7. IX OZWB,
  8. VIII OZWB,
  9. VII OZWB,
  10. VI OZWB,
  11. V OZWB,
  12. IV OZWB,
  13. III OZWB,
  14. II OZWB,
  15. I OZWB,
  16. Zloty Regionalne,
  17. Spotkania towarzyskie,
  18. Wycieczki,
  19. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 793 tematów
  • 45696 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez magdajack

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 658 tematów
  • 12470 odpowiedzi
Sprzedam mieszałkę do mięsa - ostatni post przez piksiak

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1043 tematów
  • 45096 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez wojs40

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2628 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 283 tematów
  • 14286 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez mani3k





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 527341 Napisanych postów
  • 40498 Wszystkich użytkowników
  • piotrrd Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

373 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

4 użytkowników, 369 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Yahoo, Bing, musky, tompi, disel, Cogito