Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 183 tematów
  • 6406 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 659 tematów
  • 15081 odpowiedzi
Peklowanie - dla początkują... - ostatni post przez andrzej k

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 135 tematów
  • 2711 odpowiedzi
Mała masarnia MLO - ostatni post przez andrzej k

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 147 tematów
  • 1880 odpowiedzi
Zakup półtuszy wieprzowej -... - ostatni post przez wróbel75

Jelita i Dodatki

  • 172 tematów
  • 3624 odpowiedzi
Jelita i osłonki - ostatni post przez paweljack

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 712 tematów
  • 29806 odpowiedzi
Dymogenerator WB - ostatni post przez _jag_

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 616 tematów
  • 13697 odpowiedzi
Peklowanie szynki razem z k... - ostatni post przez Jerzykowski

Technologia dla zaawansowanych

  • 43 tematów
  • 852 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1423 tematów
  • 42850 odpowiedzi
Zakup wędzarni(wędzarnie z... - ostatni post przez Emil29

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 705 tematów
  • 17678 odpowiedzi
Problemy początkujących - ostatni post przez agn

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 335 tematów
  • 7291 odpowiedzi
Czy da się uwędzić udziec n... - ostatni post przez Gregtom

Wędliny dojrzewające

  • 73 tematów
  • 5223 odpowiedzi
Hiszpańskie Chorizo - ostatni post przez redzed

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5286 odpowiedzi
Pytanie z angielskiej wersj... - ostatni post przez StefanS

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 225 tematów
  • 5961 odpowiedzi
Ekspresowe wyroby DZIADKA - ostatni post przez Barbarella

Konserwy

  • 140 tematów
  • 4446 odpowiedzi
Konserwy Dziadka w słojach... - ostatni post przez Krzysiek_J

Wyroby garmażeryjne

  • 380 tematów
  • 7954 odpowiedzi
Rolmopsy Maxell'a - ostatni post przez waldek55

Drób

  • 127 tematów
  • 2783 odpowiedzi
Pierś drobiowa parzona - ostatni post przez waldek55

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 223 tematów
  • 5479 odpowiedzi
Dorsze - dlaczego wyszły słone - ostatni post przez yacek13

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 167 tematów
  • 1887 odpowiedzi
Dzikus jedzie ! - ostatni post przez mikami

Grill

  • 52 tematów
  • 999 odpowiedzi
Grill gazowy - z deflektore... - ostatni post przez JASIU

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 42 tematów
  • 674 odpowiedzi
[Pieczywo] Piec chlebowy An... - ostatni post przez eli55

Wałówka

  • 9 tematów
  • 76 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez JaGra

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 175 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez lesniak

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 9 tematów
  • 187 odpowiedzi
Parówki w osłonkach sztuczn... - ostatni post przez EAnna

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 141 tematów
  • 3488 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez eli55

Przepisy z różnych stron świata

  • 100 tematów
  • 2786 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez Skalar50

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 129 tematów
  • 5581 odpowiedzi
Piec wolnostojący - ostatni post przez michal278

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 84 tematów
  • 1996 odpowiedzi
Kilka nowych zakupów - ostatni post przez Makrasz

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 149 tematów
  • 5383 odpowiedzi
Elektryczna obieraczka ziem... - ostatni post przez Gregtom

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 914 tematów
  • 45947 odpowiedzi
Przepis na ser typu Koryciński - ostatni post przez Perszing37

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 279 tematów
  • 38631 odpowiedzi
Podziękowanie - ostatni post przez karolszymczak

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 565 tematów
  • 63382 odpowiedzi
Wyroby Pis67 & Co. - ostatni post przez KURP

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  5. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  6. IX OZWB,
  7. VIII OZWB,
  8. VII OZWB,
  9. VI OZWB,
  10. V OZWB,
  11. IV OZWB,
  12. III OZWB,
  13. II OZWB,
  14. I OZWB,
  15. Zloty Regionalne,
  16. Spotkania towarzyskie,
  17. Wycieczki,
  18. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 784 tematów
  • 45552 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 654 tematów
  • 12363 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez Marek z Bielska

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1041 tematów
  • 45245 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez Piasek

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2628 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 176 tematów
  • 4782 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 277 tematów
  • 13788 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez roger





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 521501 Napisanych postów
  • 39895 Wszystkich użytkowników
  • Jack102 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

26862 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

6 użytkowników, 26856 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, Yahoo, Google, Funkiusz Budi, karolszymczak, waro58, fiq007, ges, jacol55