Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 163 tematów
  • 5565 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez yaco26

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 869 tematów
  • 17541 odpowiedzi
na start kibelka - ostatni post przez waldeman

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 81 tematów
  • 1915 odpowiedzi
Tradycja III. Obróbka jelit... - ostatni post przez DZIADEK

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 113 tematów
  • 1170 odpowiedzi
"Zrzynki" schabu  (... - ostatni post przez Gregtom

Jelita i Dodatki

  • 102 tematów
  • 2301 odpowiedzi
Pęcherze wieprzowe - ostatni post przez kostek61

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 548 tematów
  • 19082 odpowiedzi
Wilk do mięsa do ~1500zł co... - ostatni post przez yaco26

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 260 tematów
  • 5128 odpowiedzi
Jak uniknąć twardego jelita... - ostatni post przez Michał Koperski

Technologia dla zaawansowanych

  • 39 tematów
  • 802 odpowiedzi
WWA - wyniki badań! - ostatni post przez lesniak

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 926 tematów
  • 28679 odpowiedzi
Przerobiona wędzarnia Dziadka - ostatni post przez morfeusz300

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 637 tematów
  • 14619 odpowiedzi
Kiełbasa wieprzowa akkoda (... - ostatni post przez akkodzik

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7404 odpowiedzi
Wołowina-peklowanie,wedzenie - ostatni post przez jumbo

Wędliny dojrzewające

  • 29 tematów
  • 3832 odpowiedzi
Promocja szynki w Realu - ostatni post przez Wiesław_65

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 144 tematów
  • 3842 odpowiedzi
Boudin Noir.. Salceson czy... - ostatni post przez electra

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 221 tematów
  • 6015 odpowiedzi
Boczek prasowany - debiut - ostatni post przez Basia285

Konserwy

  • 102 tematów
  • 3247 odpowiedzi
Konserwy Dziadka w słojach... - ostatni post przez chudziak

Wyroby garmażeryjne

  • 337 tematów
  • 6843 odpowiedzi
Grzyby solone/pasteryzowane - ostatni post przez gkulka

Drób

  • 100 tematów
  • 2207 odpowiedzi
Ceny kogutów i kur - ostatni post przez tegwoj

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 172 tematów
  • 4103 odpowiedzi
Owoce morza - ostatni post przez eli55

Dziczyzna

  • 79 tematów
  • 804 odpowiedzi
Łoś. - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 36 tematów
  • 807 odpowiedzi
Ulubione sosy / dipy do mię... - ostatni post przez paweljack

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 154 tematów
  • 3141 odpowiedzi
Golonka Pieczona Niepeklowa... - ostatni post przez boniek

Przepisy z różnych stron świata

  • 86 tematów
  • 1978 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez ryszpak

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 76 tematów
  • 2811 odpowiedzi
morfi rzeźbi;))) - ostatni post przez ANNAM

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 70 tematów
  • 1652 odpowiedzi
Przetwórstwo ryb  - nowe na... - ostatni post przez lesniak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 100 tematów
  • 3329 odpowiedzi
Cukierki i Lizaki.. - ostatni post przez ANNAM

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 851 tematów
  • 38633 odpowiedzi
PARY - ostatni post przez redzed

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 218 tematów
  • 27352 odpowiedzi
Zapal świecę - ostatni post przez ANNAM

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 377 tematów
  • 34585 odpowiedzi
Spiżarnia Anuś - ostatni post przez ANNAM

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 615 tematów
  • 34169 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez SIVON

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 471 tematów
  • 10370 odpowiedzi
Chłodziarka absorbcyjna  DO... - ostatni post przez Mirekr134a

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 845 tematów
  • 36571 odpowiedzi
Plama po kredce - ostatni post przez andy

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 164 tematów
  • 4192 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 181 tematów
  • 7080 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez DUCH

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 368611 Napisanych postów
  • 26603 Wszystkich użytkowników
  • burczymucha Najnowszy użytkownik
  • 2530 Najwięcej aktywnych

163 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

9 użytkowników, 154 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

@halusia@, Bing, Google, Piotr77, Yahoo, misiek.b, jerry61, sebaw, Jan Gromada, karolszymczak, domtom, Ben