Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 178 tematów
  • 5997 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 1069 tematów
  • 22422 odpowiedzi
Głupie pytania - ostatni post przez adamgw

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 127 tematów
  • 2326 odpowiedzi
ANTYCZNY ZAKĄTEK - ostatni post przez Wujaszek Tom

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 123 tematów
  • 1358 odpowiedzi
[Materiał szkoleniowy] Cz.I... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 113 tematów
  • 2571 odpowiedzi
[Rok 1956] Przyprawy i suro... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 672 tematów
  • 24830 odpowiedzi
Wybór nadziewarki. - ostatni post przez Artur Dor

Podstawy technologii


  1. Branżowe receptury masarskie,
  2. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 285 tematów
  • 5951 odpowiedzi
[Film] Szynkowarzenie, wyro... - ostatni post przez slawek444

Technologia dla zaawansowanych

  • 43 tematów
  • 866 odpowiedzi
Znakowanie mięsa i przetwor... - ostatni post przez Bagno

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1199 tematów
  • 38190 odpowiedzi
Sccoobi - mała wędzarnia pr... - ostatni post przez jimimlody

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 711 tematów
  • 17236 odpowiedzi
Pęcherzyki w kiełbasie - ostatni post przez Bagno

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 401 tematów
  • 8590 odpowiedzi
Kilka pytań na początek - ostatni post przez EAnna

Wędliny dojrzewające

  • 58 tematów
  • 4685 odpowiedzi
Polędwica suszona a`la wędl... - ostatni post przez arkadiusz

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 156 tematów
  • 4320 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez Zbój Madej

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 248 tematów
  • 6769 odpowiedzi
Moje pierwsze kroki z szynk... - ostatni post przez Baca

Konserwy

  • 108 tematów
  • 3426 odpowiedzi
Konserwy słoikowe Hektora - ostatni post przez jumbo

Wyroby garmażeryjne

  • 357 tematów
  • 7582 odpowiedzi
[Rok 1984] Prawie wszystko... - ostatni post przez pm

Drób

  • 109 tematów
  • 2497 odpowiedzi
Półgęsek wędzony - ostatni post przez lesniak

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 207 tematów
  • 4923 odpowiedzi
Fim szkoleniowy pt.: "T... - ostatni post przez Cogito

Dziczyzna

  • 100 tematów
  • 976 odpowiedzi
Mięso z łani - pierwsze pod... - ostatni post przez arkadiusz

Grill

  • 43 tematów
  • 910 odpowiedzi
Jak budowaliśmy grilla z al... - ostatni post przez Artur Dor

Z chlebowego pieca...

  • 21 tematów
  • 356 odpowiedzi
Piec chlebowy z betonu pume... - ostatni post przez paszeko

Wałówka

  • 13 tematów
  • 449 odpowiedzi
Na wędkarskim biwaku i nie... - ostatni post przez Maxell

Regionalne przysmaki

  • 23 tematów
  • 85 odpowiedzi
Jesienne smaki Warmii.. - ostatni post przez Ela K.

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 3 tematów
  • 25 odpowiedzi
Obiady Szkolne.. pdf - ostatni post przez ralf325

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 163 tematów
  • 3640 odpowiedzi
Wszystko na temat CHILLI - ostatni post przez EAnna

Przepisy z różnych stron świata

  • 96 tematów
  • 2526 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez miro

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 119 tematów
  • 4716 odpowiedzi
Taras z cegły - kilka pytań - ostatni post przez grzech25

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 79 tematów
  • 1867 odpowiedzi
Domowe przetwory z mięsa W.... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 156 tematów
  • 4934 odpowiedzi
Dynia, kabaczek, cukinia... - ostatni post przez Light At Dawn

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 865 tematów
  • 41615 odpowiedzi
Oscypki - ostatni post przez wielebny67

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 267 tematów
  • 35102 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Tomasz_65

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 485 tematów
  • 54255 odpowiedzi
Zbój Madej-moje wypieki,nie... - ostatni post przez Zbój Madej

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  3. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  4. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  5. IX OZWB,
  6. VIII OZWB,
  7. VII OZWB,
  8. VI OZWB,
  9. V OZWB,
  10. IV OZWB,
  11. III OZWB,
  12. II OZWB,
  13. I OZWB,
  14. Zloty Regionalne,
  15. Spotkania towarzyskie,
  16. Wycieczki,
  17. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 704 tematów
  • 40962 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez tusiaczek

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 596 tematów
  • 11269 odpowiedzi
Sprzedam krajalnicę - ostatni post przez Olek.P

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 980 tematów
  • 41667 odpowiedzi
Co macie dziś na obiad? - ostatni post przez MariuszB

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 10 tematów
  • 202 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2622 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Pontiak

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 172 tematów
  • 4664 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Baca

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 255 tematów
  • 11395 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 467583 Napisanych postów
  • 35313 Wszystkich użytkowników
  • Romek_MTB Najnowszy użytkownik
  • 9235 Najwięcej aktywnych

415 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

61 użytkowników, 354 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

ksander, rafalski78, Dzidzia, Yahoo, tier, Bing, Google, Andyandy, wieloś75, Kamil_, wielebny67, Wujaszek Tom, miro, Papcio, @halusia@, Feederman, Tomasz_65, robert151273, pidi, Gregtom, greg04, Mesch, WojtekW, andrzej k, Roman Mleczko, slajdolot, tusiaczek, teresam, Gazon, carim, ets11, pis67, adamgw, waldek55, jimimlody, Bagno, brzytwa83, sqierka, SIVON, Drogba, Olek.P, KURP, paolodoro, Artur Dor, Mari8, kaus, 68, Miękinia, kruliczekvip, igor333333, PanBoczek, naraf, dob12, ArkoGdynia, Romek_MTB, pluttek, Kurok syn Jarka, peacy123, tysovia, Skalar50, Nawart, KarKan, sajmon55556, lunakolczyki