Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 157 tematów
  • 5380 odpowiedzi
Wasze propozycje kursów - ostatni post przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 849 tematów
  • 16899 odpowiedzi
Kanał dymny - rura kamionkowa - ostatni post przez pinbud

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 68 tematów
  • 1814 odpowiedzi
Budowa tradycyjnego wędzeni... - ostatni post przez jacekg

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 108 tematów
  • 1045 odpowiedzi
Tłusty boczek - problem. - ostatni post przez Hektor

Jelita i Dodatki

  • 98 tematów
  • 2223 odpowiedzi
Czosnek niedźwiedzi - ostatni post przez electra

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 518 tematów
  • 17991 odpowiedzi
Tłok nadziewarki - ostatni post przez Michal001

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 270 tematów
  • 5458 odpowiedzi
Nowy kalkulator Kolegi Skal... - ostatni post przez viva

Technologia dla zaawansowanych

  • 36 tematów
  • 794 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez DZIADEK

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 793 tematów
  • 25455 odpowiedzi
Moja mała "Mobilna"... - ostatni post przez ziezielony

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 613 tematów
  • 13850 odpowiedzi
Ilości przypraw jakie używa... - ostatni post przez sobol

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 321 tematów
  • 7146 odpowiedzi
Nie tylko kiełbasa... - ostatni post przez jacekpolak111

Wędliny dojrzewające

  • 24 tematów
  • 3554 odpowiedzi
Polędwica suszona a`la wędl... - ostatni post przez eli55

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 139 tematów
  • 3711 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez Zbój Madej

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 218 tematów
  • 5952 odpowiedzi
trochę dziwny zapaszek - ostatni post przez Hektor

Konserwy

  • 100 tematów
  • 3210 odpowiedzi
Kiełbasa w słoiku - słona - ostatni post przez lilliwashere

Wyroby garmażeryjne

  • 335 tematów
  • 6760 odpowiedzi
Żur Staropolski - ostatni post przez paweljack

Drób

  • 100 tematów
  • 2185 odpowiedzi
Czy za  słone? - ostatni post przez Henio

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 163 tematów
  • 3922 odpowiedzi
Pstrag - ostatni post przez Skarus

Dziczyzna

  • 77 tematów
  • 776 odpowiedzi
Podział tuszy jelenia - ostatni post przez electra

Grill

  • 33 tematów
  • 710 odpowiedzi
Grill w kształcie Byka - ci... - ostatni post przez Maniutek

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 152 tematów
  • 2986 odpowiedzi
Wyroby mięsne z piekarnika - ostatni post przez ralf325

Przepisy z różnych stron świata

  • 83 tematów
  • 1764 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez Pacan Wojciech

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 65 tematów
  • 2526 odpowiedzi
Skrzynia do ociekania, osus... - ostatni post przez osid

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 67 tematów
  • 1632 odpowiedzi
Podręcznik pomocnika rzeźni... - ostatni post przez bilu72

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 87 tematów
  • 2917 odpowiedzi
Jak przygotować smaczny kla... - ostatni post przez goie1

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 818 tematów
  • 36855 odpowiedzi
Kącik fotograficzny - ostatni post przez Snickers

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 208 tematów
  • 25267 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez tur100

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 349 tematów
  • 31099 odpowiedzi
Wyroby by Michał - ostatni post przez filemonek

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 581 tematów
  • 31907 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez kaszubka33

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 438 tematów
  • 10142 odpowiedzi
Prasa szynkowar forma do sz... - ostatni post przez eli55

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 797 tematów
  • 34629 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez Pacan Wojciech

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 200 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez morfeusz300

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 162 tematów
  • 4082 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Anuś

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 168 tematów
  • 6301 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez wiejas


  • Loading Countdowns

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 345215 Napisanych postów
  • 24444 Wszystkich użytkowników
  • quality Najnowszy użytkownik
  • 371 Najwięcej aktywnych

86 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

27 użytkowników, 59 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

dadys, einshel, Bing, ziezielony, Feederman, mankotom, kofikan, bwie, luk139, odyn06, smaki, andrzej k, ZLeP, kazior83, Yahoo, piksiak, fszut, waro58, Google, filemonek, DZIADEK, kk82, Rogue, klodek4, yerba, reda, morfeusz300, michal278, furgon, yuna