Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6481 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Bagno

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 689 tematów
  • 14600 odpowiedzi
[Porada nr 7 dla początkują... - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 153 tematów
  • 2797 odpowiedzi
Przetwórstwo mięsa na pozio... - ostatni post przez Woytas

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 152 tematów
  • 1930 odpowiedzi
Golonka - ostatni post przez wróbel75

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3543 odpowiedzi
Krew wieprzowa - przechowyw... - ostatni post przez karolszymczak

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 722 tematów
  • 30965 odpowiedzi
Jaki silnik do maszynki 22 - ostatni post przez Wolfik

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 631 tematów
  • 14973 odpowiedzi
Jakie naczynie do peklowania? - ostatni post przez eMKa

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1451 tematów
  • 44201 odpowiedzi
Wędzarnia SDM Kolegi Bagno - ostatni post przez michal278

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 711 tematów
  • 18046 odpowiedzi
Kiełbasa polska wędzona pro... - ostatni post przez StefanS

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7709 odpowiedzi
Wędzenie w Mesch - ostatni post przez Mesch

Wędliny dojrzewające

  • 76 tematów
  • 5370 odpowiedzi
Szynka dojrzewająca - ostatni post przez adrian8308

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5351 odpowiedzi
Wątrobianka luksusowa produ... - ostatni post przez dario0023

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 229 tematów
  • 6115 odpowiedzi
Szynka z udek drobiowych Ko... - ostatni post przez Tomasz_65

Konserwy

  • 143 tematów
  • 4493 odpowiedzi
[Puszkowana] Golonka wapien... - ostatni post przez gluszec

Wyroby garmażeryjne

  • 386 tematów
  • 8165 odpowiedzi
[Rok 1986] Prawie wszystko... - ostatni post przez Maxell

Drób

  • 131 tematów
  • 2817 odpowiedzi
Pierś i udo z indyka - przepis - ostatni post przez Muski

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 248 tematów
  • 5623 odpowiedzi
Pstrąg - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1905 odpowiedzi
A moze królik wędzony? - ostatni post przez eleizis

Grill

  • 54 tematów
  • 1034 odpowiedzi
Sałatki do grilla - ostatni post przez Sound

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 681 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez AquariusP

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 176 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez Bagno

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3527 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez andrzej k

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 134 tematów
  • 5842 odpowiedzi
Jak zbudować dobrą ziemiankę - ostatni post przez Grzegorz1970

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 83 tematów
  • 1987 odpowiedzi
Wreszcie coś z naszego wyda... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 154 tematów
  • 5546 odpowiedzi
A Wielkanoc tuż, tuż... - ostatni post przez jezierza

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 928 tematów
  • 46886 odpowiedzi
To co w końcu możemy jeść??? - ostatni post przez wróbel75

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39550 odpowiedzi
Przywitanie - ostatni post przez wróbel75

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 587 tematów
  • 65626 odpowiedzi
KURP

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 810 tematów
  • 46552 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez kempes

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 662 tematów
  • 12536 odpowiedzi
Szynkowar prostokątny ok 1 kg - ostatni post przez Tomasz_65

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1048 tematów
  • 45675 odpowiedzi
Co mamy dzisiaj na śniadanie - ostatni post przez andrzej k

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 288 tematów
  • 14955 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez karolszymczak





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 535841 Napisanych postów
  • 41411 Wszystkich użytkowników
  • mharek Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

410 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

32 użytkowników, 378 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Kruchy57, mharek, Wirus, Letnik, rromku, Woytas, Yaroo, Bing, Yahoo, michal278, januszfeniks, Gen, miro, Sokół, DZIADEK, Muski, Artur Dor, wróbel75, kofikan, miko36, _Misiek_, harap, vtec, julcyk, Henryk Kasprzak, kempes, waldero, Marus, karolszymczak, robimhuk, qba-69, Kulfon, kownat, erjotek