Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 167 tematów
  • 5753 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 928 tematów
  • 18875 odpowiedzi
Początkujacy zadymiacz :) - ostatni post przez hrypa

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 85 tematów
  • 1966 odpowiedzi
Jak założyć małą masarnię n... - ostatni post przez Kurok syn Jarka

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 113 tematów
  • 1207 odpowiedzi
Mięso z hipermarketu - co z... - ostatni post przez rzeznik

Jelita i Dodatki

  • 107 tematów
  • 2395 odpowiedzi
Przyprawy - ostatni post przez Darthnogen

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 570 tematów
  • 20972 odpowiedzi
Nadstawki do maszynek do mi... - ostatni post przez suchy-69

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 263 tematów
  • 5255 odpowiedzi
Przepisy z internetu,czas w... - ostatni post przez marcino

Technologia dla zaawansowanych

  • 40 tematów
  • 836 odpowiedzi
Znakowanie mięsa i przetwor... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 987 tematów
  • 30543 odpowiedzi
Komora wędzarnicza drewniana - ostatni post przez ANNAM

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 659 tematów
  • 15263 odpowiedzi
Szukam przepisu na kiełbasę... - ostatni post przez boggi

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 354 tematów
  • 7823 odpowiedzi
Wędzona słonina. - ostatni post przez Michał Koperski

Wędliny dojrzewające

  • 39 tematów
  • 4256 odpowiedzi
Culatello - włoska szynka d... - ostatni post przez ANNAM

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 144 tematów
  • 3882 odpowiedzi
Wątrobianka luksusowa by pa... - ostatni post przez romk

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 228 tematów
  • 6158 odpowiedzi
Moje pierwsze kroki z szynk... - ostatni post przez iimezczyzna

Konserwy

  • 100 tematów
  • 2931 odpowiedzi
Szynka konserwowa typu "Pol... - ostatni post przez kamilox

Wyroby garmażeryjne

  • 341 tematów
  • 7136 odpowiedzi
Karkówka z piekarnika w moj... - ostatni post przez electra

Drób

  • 102 tematów
  • 2280 odpowiedzi
Indyk pieczony bez farszu -... - ostatni post przez login

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 179 tematów
  • 4265 odpowiedzi
Cała prawda o rybach - ostatni post przez Todek

Dziczyzna

  • 84 tematów
  • 869 odpowiedzi
Dziczyzna w świętokrzyskim - ostatni post przez michal_84

Grill

  • 36 tematów
  • 778 odpowiedzi
Ulubione sosy / dipy do mię... - ostatni post przez osid

Wałówka

  • 9 tematów
  • 396 odpowiedzi
Wyroby słoikowe Zbója Madeja - ostatni post przez Zbój Madej

Regionalne przysmaki

  • 15 tematów
  • 55 odpowiedzi
[Kuchnia pałucka] Kwas - ostatni post przez lesniak

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 2 tematów
  • 24 odpowiedzi
Obiadki dla maluchów - ostatni post przez claudia_85

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3183 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez electra

Przepisy z różnych stron świata

  • 88 tematów
  • 2169 odpowiedzi
Fast Food - ostatni post przez ANNAM

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 92 tematów
  • 3425 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez EAnna

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 73 tematów
  • 1702 odpowiedzi
Książka masarska - cenne zn... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 120 tematów
  • 3818 odpowiedzi
Pączki.... - ostatni post przez tubis3

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 797 tematów
  • 36744 odpowiedzi
Jak włożyć ser do siatki. - ostatni post przez piksiak

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 234 tematów
  • 29870 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez KURP

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 418 tematów
  • 40662 odpowiedzi
Wyroby morfeusza - ostatni post przez KURP

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 623 tematów
  • 35281 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez mikami

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 507 tematów
  • 10135 odpowiedzi
reduktor - ostatni post przez Pacan Wojciech

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 881 tematów
  • 37777 odpowiedzi
Koty, kociaki i inne zwierz... - ostatni post przez marek01

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2619 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 167 tematów
  • 4326 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez wróbel75

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 209 tematów
  • 8295 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez ryszpak





Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 394545 Napisanych postów
  • 29070 Wszystkich użytkowników
  • WujaSzymon Najnowszy użytkownik
  • 2555 Najwięcej aktywnych

296 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

15 użytkowników, 281 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Bing, WujaSzymon, mihalw, apofis, Yahoo, walka, madaw, baniak47, t_zg, KarKan, gromek2, jagra, myth, mateuszar, mamil_km, golaszm, bod252