Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 167 tematów
  • 5756 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 931 tematów
  • 19030 odpowiedzi
Nieudany wyrób - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 87 tematów
  • 2015 odpowiedzi
Ubój i przerób tucznika - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 113 tematów
  • 1207 odpowiedzi
Mięso z hipermarketu - co z... - ostatni post przez rzeznik

Jelita i Dodatki

  • 107 tematów
  • 2424 odpowiedzi
Mokre jelita po zakupie - ostatni post przez boggi

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 572 tematów
  • 21053 odpowiedzi
Kuter - ostatni post przez Ar2rek

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 263 tematów
  • 5280 odpowiedzi
Piroliza drewna i jej wpływ... - ostatni post przez greyf

Technologia dla zaawansowanych

  • 40 tematów
  • 836 odpowiedzi
Znakowanie mięsa i przetwor... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 990 tematów
  • 30604 odpowiedzi
Wędzarnia - piec- grill Tomka - ostatni post przez tomek__s

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 659 tematów
  • 15283 odpowiedzi
Peklowanie miesa na kiełbasę - ostatni post przez mariusz1415

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 355 tematów
  • 7902 odpowiedzi
jakie zioła i przyprawy do... - ostatni post przez ArkoGdynia

Wędliny dojrzewające

  • 41 tematów
  • 4259 odpowiedzi
salami pleśniowe sokołów - ostatni post przez Maxell

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 145 tematów
  • 3886 odpowiedzi
Jak długo można trzymać zam... - ostatni post przez Zbój Madej

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 228 tematów
  • 6159 odpowiedzi
Golonkowa wg Ani... - ostatni post przez Einshell

Konserwy

  • 101 tematów
  • 2958 odpowiedzi
Konserwy słoikowe Hektora - ostatni post przez Hektor

Wyroby garmażeryjne

  • 342 tematów
  • 7136 odpowiedzi
Jeszcze o kiszeniu warzyw i... - ostatni post przez Maxell

Drób

  • 102 tematów
  • 2280 odpowiedzi
Indyk pieczony bez farszu -... - ostatni post przez login

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 180 tematów
  • 4268 odpowiedzi
Filetowanie płaskiej ryby - ostatni post przez Henio

Dziczyzna

  • 84 tematów
  • 869 odpowiedzi
Dziczyzna w świętokrzyskim - ostatni post przez michal_84

Grill

  • 36 tematów
  • 778 odpowiedzi
Ulubione sosy / dipy do mię... - ostatni post przez osid

Wałówka

  • 9 tematów
  • 399 odpowiedzi
Wyroby słoikowe Zbója Madeja - ostatni post przez Zbój Madej

Regionalne przysmaki

  • 15 tematów
  • 55 odpowiedzi
[Kuchnia pałucka] Kwas - ostatni post przez lesniak

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 2 tematów
  • 24 odpowiedzi
Obiadki dla maluchów - ostatni post przez claudia_85

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3192 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez eli55

Przepisy z różnych stron świata

  • 88 tematów
  • 2172 odpowiedzi
Kebab Turecki - ostatni post przez mani3k

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 92 tematów
  • 3448 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez januszfeniks

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 73 tematów
  • 1702 odpowiedzi
Książka masarska - cenne zn... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 120 tematów
  • 3858 odpowiedzi
XI. Województwo pomorskie - ostatni post przez Kruszynka

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 800 tematów
  • 36863 odpowiedzi
Jak to jest z tym cholester... - ostatni post przez Pulek

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 234 tematów
  • 29996 odpowiedzi
Zapal świecę - ostatni post przez frapio

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 418 tematów
  • 40854 odpowiedzi
Jaro zadymiaro :-) - ostatni post przez gruby7074

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 623 tematów
  • 35296 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez tusiaczek

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 507 tematów
  • 10135 odpowiedzi
reduktor - ostatni post przez Pacan Wojciech

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 885 tematów
  • 37885 odpowiedzi
Mecz Polska-Katar - ostatni post przez jumbo

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2619 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 167 tematów
  • 4326 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez wróbel75

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 209 tematów
  • 8347 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez MariuszB





Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 395894 Napisanych postów
  • 29184 Wszystkich użytkowników
  • Ar2rek Najnowszy użytkownik
  • 2555 Najwięcej aktywnych

533 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

38 użytkowników, 495 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

robimhuk, Henryk Kasprzak, Google, domingo90, Bing, brzeski, tier, abratek, frapio, Roman Mleczko, Berial, withereggie, arkadiusz, ryby1230, mirek62, boggi, bamber, Piotrek82, Yahoo, tegwoj, Robak56, Rek1n82, Gwizdek, sverige2, okeramo, Baca, szunaj1, Gonzo, baklava90, maria.s, waro58, bilu72, Ar2rek, Turska Elżbieta, alnus, Vocatio, ArkoGdynia, dani1978, bod252, rayan_, bwie