Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6490 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Bagno

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 710 tematów
  • 14844 odpowiedzi
Pierwsze pytania - ostatni post przez mikami

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 154 tematów
  • 2797 odpowiedzi
Co musisz wiedzieć, by zost... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 153 tematów
  • 1957 odpowiedzi
Problem z polędwica wołową... - ostatni post przez Gregtom

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3555 odpowiedzi
Siatki do wędlin - ostatni post przez ANNAM

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 727 tematów
  • 31201 odpowiedzi
Jak naprawić pakowarkę próż... - ostatni post przez Pools

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 638 tematów
  • 15193 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 934 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1469 tematów
  • 45057 odpowiedzi
Wędzarnia z paleniskiem bez... - ostatni post przez binio1111

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 713 tematów
  • 18259 odpowiedzi
Co to za kiełbasa? - ostatni post przez clipol

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 336 tematów
  • 7605 odpowiedzi
Lekko zsinialy Baleron - ostatni post przez arkadiusz

Wędliny dojrzewające

  • 77 tematów
  • 5427 odpowiedzi
Nie tylko poledwicowy ekspe... - ostatni post przez roger

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5360 odpowiedzi
Pasztet wieprzowy dla całej... - ostatni post przez Gwayi

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 233 tematów
  • 6250 odpowiedzi
Tłuste wyroby - ostatni post przez Mesch

Konserwy

  • 145 tematów
  • 4517 odpowiedzi
Mój Autoklaw - ostatni post przez DZIADEK

Wyroby garmażeryjne

  • 385 tematów
  • 8200 odpowiedzi
[Rok 1950] Kiszenie ogórków - ostatni post przez Muski

Drób

  • 132 tematów
  • 2818 odpowiedzi
[Rozbiór] Budowa układu kos... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 249 tematów
  • 5623 odpowiedzi
[Rok 1938] Przydatność olej... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 171 tematów
  • 1918 odpowiedzi
Peklowanie dziczyzny - ostatni post przez Woytas

Grill

  • 56 tematów
  • 1036 odpowiedzi
Niezbędny dodatek do grilla - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 683 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez AquariusP

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 176 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez Bagno

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3533 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez ANNAM

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 135 tematów
  • 5865 odpowiedzi
Roboty zduńskie - ostatni post przez wiejas

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 84 tematów
  • 1987 odpowiedzi
Są do kupienia dwa zbiory r... - ostatni post przez Maxell

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 157 tematów
  • 5719 odpowiedzi
Majonez domowy - ostatni post przez ANNAM

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 931 tematów
  • 47040 odpowiedzi
Sezon ogródkowo - działkowy... - ostatni post przez ANNAM

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39839 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez MariuszB

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 596 tematów
  • 66300 odpowiedzi
Wyroby Pis67 & Co. - ostatni post przez pis67

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 811 tematów
  • 46613 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Yerba

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 663 tematów
  • 12555 odpowiedzi
Maszynka 10 alfa - ostatni post przez binio1111

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1053 tematów
  • 45801 odpowiedzi
Muszę się pochwalić :) - ostatni post przez darbarian

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 289 tematów
  • 15154 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maciek K





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 539753 Napisanych postów
  • 41935 Wszystkich użytkowników
  • Czeczen Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

218 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

4 użytkowników, 214 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, Google, roman usyk, gab5, januszfeniks, maniek57