Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 160 tematów
  • 5488 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 872 tematów
  • 17468 odpowiedzi
Głupie pytania - ostatni post przez bogdanop

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 79 tematów
  • 1903 odpowiedzi
Tradycja VI. Peklowanie (pr... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 111 tematów
  • 1093 odpowiedzi
Mięso zapeklowane - sposób... - ostatni post przez clipol

Jelita i Dodatki

  • 99 tematów
  • 2243 odpowiedzi
Odchodzące od kiełbasy jelito - ostatni post przez miro

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 541 tematów
  • 18749 odpowiedzi
Latarka LED.. - ostatni post przez ArkoGdynia

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 275 tematów
  • 5582 odpowiedzi
Tricki, czyli pomysły genia... - ostatni post przez KarKan

Technologia dla zaawansowanych

  • 38 tematów
  • 801 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Snickers

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 842 tematów
  • 26656 odpowiedzi
Wędzarnia + grill, pytania... - ostatni post przez ArkoGdynia

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 628 tematów
  • 14302 odpowiedzi
Kiełbasa szynkowa parzona b... - ostatni post przez redzed

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 329 tematów
  • 7316 odpowiedzi
Teoretyzując....co się stan... - ostatni post przez ziezielony

Wędliny dojrzewające

  • 29 tematów
  • 3812 odpowiedzi
Eksperyment..Szynka dojrzew... - ostatni post przez eli55

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 141 tematów
  • 3780 odpowiedzi
Salceson czarny wg. Kostka - ostatni post przez dyzio

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 219 tematów
  • 5977 odpowiedzi
Szynka gotowana - ostatni post przez miro

Konserwy

  • 101 tematów
  • 3219 odpowiedzi
Danie gotowe mięsno-ryżowe - ostatni post przez Maad

Wyroby garmażeryjne

  • 336 tematów
  • 6832 odpowiedzi
Pikle Joli - ostatni post przez Gregtom

Drób

  • 100 tematów
  • 2195 odpowiedzi
Kurczak aromatyczny Dziadka - ostatni post przez Todek

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 170 tematów
  • 4044 odpowiedzi
Flądra, dorsz, sandacz - pi... - ostatni post przez Kruszynka

Dziczyzna

  • 79 tematów
  • 790 odpowiedzi
skup dziczyzny-danieli - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 36 tematów
  • 792 odpowiedzi
Grillowanie by paweljack - ostatni post przez paweljack

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 154 tematów
  • 3078 odpowiedzi
Boczek dłuuuugo parzony - ostatni post przez Wujaszek Tom

Przepisy z różnych stron świata

  • 86 tematów
  • 1871 odpowiedzi
[Hiszpania] Słynne Chorizo... - ostatni post przez redzed

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 71 tematów
  • 2670 odpowiedzi
Jak samodzielnie zbudować u... - ostatni post przez slodziaksos

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 69 tematów
  • 1644 odpowiedzi
Produkcja konserw mięsnych... - ostatni post przez lesniak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 96 tematów
  • 3229 odpowiedzi
Kiedy kupować warzywa na pr... - ostatni post przez tusiaczek

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 839 tematów
  • 37845 odpowiedzi
Sezon ogródkowo-działkowy 2... - ostatni post przez Kazik55 (Kyzimol)

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 217 tematów
  • 26623 odpowiedzi
Pytanie-Akademia Morska czy... - ostatni post przez tusiaczek

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 364 tematów
  • 33211 odpowiedzi
Kiełbasa wiejska i inne wyr... - ostatni post przez piksiak

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 600 tematów
  • 33006 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez lysy100

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 457 tematów
  • 10303 odpowiedzi
Wytwarzamy wyroby domowe i... - ostatni post przez Zdrowiej-my

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 833 tematów
  • 36066 odpowiedzi
Saturator - własne napoje g... - ostatni post przez krzysiek-krze

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 164 tematów
  • 4192 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 180 tematów
  • 6888 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 360117 Napisanych postów
  • 25792 Wszystkich użytkowników
  • Miki@Mika Najnowszy użytkownik
  • 1997 Najwięcej aktywnych

258 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

28 użytkowników, 230 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

konasz, lukaszezg, Bing, SIVON, gabplast, Google, maria.s, sanelo, ArkoGdynia, domtom, boob96, vtec, redzed, Dorka, robimhuk, gruby7074, zgoda, gacorek, mg34, CPN, osid, teresam, ziezielony, jkowalczyk, wojtek998, PanBoczek, pwbabilon, klodek4, tusiaczek, lysy100