Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 157 tematów
  • 5380 odpowiedzi
Wasze propozycje kursów - ostatni post przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 848 tematów
  • 16887 odpowiedzi
Problem z kolorem - ostatni post przez Michał Koperski

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 68 tematów
  • 1814 odpowiedzi
Budowa tradycyjnego wędzeni... - ostatni post przez jacekg

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 108 tematów
  • 1045 odpowiedzi
Tłusty boczek - problem. - ostatni post przez Hektor

Jelita i Dodatki

  • 98 tematów
  • 2218 odpowiedzi
Czosnek niedźwiedzi - ostatni post przez andrzej k

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 516 tematów
  • 17978 odpowiedzi
Wędzarnia - ostatni post przez baca 48

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 270 tematów
  • 5458 odpowiedzi
Nowy kalkulator Kolegi Skal... - ostatni post przez viva

Technologia dla zaawansowanych

  • 36 tematów
  • 794 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez DZIADEK

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 792 tematów
  • 25424 odpowiedzi
Moja nowa wędzarnia - kopia... - ostatni post przez jumbo

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 613 tematów
  • 13846 odpowiedzi
Ilości przypraw jakie używa... - ostatni post przez sobol

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 321 tematów
  • 7146 odpowiedzi
Nie tylko kiełbasa... - ostatni post przez jacekpolak111

Wędliny dojrzewające

  • 24 tematów
  • 3553 odpowiedzi
Polędwica wieprzowa surowa,... - ostatni post przez Hektor

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 139 tematów
  • 3708 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez eli55

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 217 tematów
  • 5946 odpowiedzi
Boczek prasowany - debiut - ostatni post przez Astemio

Konserwy

  • 100 tematów
  • 3210 odpowiedzi
Kiełbasa w słoiku - słona - ostatni post przez lilliwashere

Wyroby garmażeryjne

  • 335 tematów
  • 6760 odpowiedzi
Żur Staropolski - ostatni post przez paweljack

Drób

  • 100 tematów
  • 2185 odpowiedzi
Czy za  słone? - ostatni post przez Henio

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 163 tematów
  • 3922 odpowiedzi
Pstrag - ostatni post przez Skarus

Dziczyzna

  • 77 tematów
  • 776 odpowiedzi
Podział tuszy jelenia - ostatni post przez electra

Grill

  • 33 tematów
  • 710 odpowiedzi
Grill w kształcie Byka - ci... - ostatni post przez Maniutek

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 152 tematów
  • 2986 odpowiedzi
Wyroby mięsne z piekarnika - ostatni post przez ralf325

Przepisy z różnych stron świata

  • 83 tematów
  • 1764 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez Pacan Wojciech

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 64 tematów
  • 2525 odpowiedzi
Obrot do imadla - ostatni post przez yogi

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 67 tematów
  • 1632 odpowiedzi
Podręcznik pomocnika rzeźni... - ostatni post przez bilu72

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 87 tematów
  • 2917 odpowiedzi
Jak przygotować smaczny kla... - ostatni post przez goie1

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 818 tematów
  • 36834 odpowiedzi
[Ciasto] Tort Urodzinowy Ha... - ostatni post przez @halusia@

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 208 tematów
  • 25240 odpowiedzi
Życzenia Świąteczne - ostatni post przez kaszubka33

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 347 tematów
  • 31058 odpowiedzi
Nie tylko śledzie!! - ostatni post przez sobol

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 581 tematów
  • 31904 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez SIVON

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 438 tematów
  • 10141 odpowiedzi
Prasa szynkowar forma do sz... - ostatni post przez widan

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 794 tematów
  • 34611 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez Maad

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 200 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez morfeusz300

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 162 tematów
  • 4082 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Anuś

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 168 tematów
  • 6294 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Zico


  • Loading Countdowns

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 344996 Napisanych postów
  • 24383 Wszystkich użytkowników
  • pikuś 2 Najnowszy użytkownik
  • 371 Najwięcej aktywnych

146 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

36 użytkowników, 110 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

BazylWidzew, @halusia@, abba, mikami, mir111, grzegorz1960, Falik_ol, mj71, pikuś 2, Marian Ciunel, yerba, Bing, schodowniabielsko, DUCH, bari71, naginajka, erwinketa, tomaszek12, K-Krzysiek, moletto, czubulus, slack, zgoda, Gwizdek, Kaciak, maxlam, Google, Facebook, goie1, jup, b.b tulipan, MIRKON, furgon, Hektor, cezar, Henryk Kasprzak, boob96, zabagr, rafi337