Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6430 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez śniegol

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 664 tematów
  • 15258 odpowiedzi
Pierwsze pytania - ostatni post przez miro

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 142 tematów
  • 2764 odpowiedzi
[Rok 1916] Sprawa produkcyi... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 148 tematów
  • 1911 odpowiedzi
Mięso wieprzowe w UK - ostatni post przez sobol

Jelita i Dodatki

  • 174 tematów
  • 3667 odpowiedzi
Osłonki i rodzaje - ostatni post przez Tom&Ala

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 716 tematów
  • 30315 odpowiedzi
Napęd do nadziewarki - ostatni post przez miro

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 627 tematów
  • 13843 odpowiedzi
Studzenie w wodzie po parzeniu - ostatni post przez Andrzej16

Technologia dla zaawansowanych

  • 43 tematów
  • 856 odpowiedzi
Film. Prezentacja uboju i r... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1434 tematów
  • 43529 odpowiedzi
[Beczka]Wędzarnia z beczki - ostatni post przez Sickboy

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 708 tematów
  • 17851 odpowiedzi
Kiełbasa wiejska pieczona p... - ostatni post przez tysovia

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7604 odpowiedzi
Wędzenie w Mesch - ostatni post przez Mesch

Wędliny dojrzewające

  • 74 tematów
  • 5260 odpowiedzi
[Kaukaz] Zlotowa Basturma b... - ostatni post przez Martin122

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5297 odpowiedzi
Pasztet w słoiczku - ostatni post przez dream

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 226 tematów
  • 5975 odpowiedzi
Moje pierwsze kroki z szynk... - ostatni post przez arkadiusz

Konserwy

  • 142 tematów
  • 4460 odpowiedzi
Konserwy - sól peklowa - ostatni post przez arkadiusz

Wyroby garmażeryjne

  • 384 tematów
  • 8032 odpowiedzi
Karkówka z piekarnika w moj... - ostatni post przez Einshell

Drób

  • 130 tematów
  • 2805 odpowiedzi
Kurczak bez kości pytanie - ostatni post przez januszfeniks

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 235 tematów
  • 5526 odpowiedzi
[Część I][Rok 1953][Technol... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1895 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 51 tematów
  • 1000 odpowiedzi
Grill gazowy - z deflektore... - ostatni post przez JASIU

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 675 odpowiedzi
Chleb pieczony w garnku - ostatni post przez qba-69

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 175 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez lesniak

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3520 odpowiedzi
Marynata do mięska indyczeg... - ostatni post przez Maxell

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2806 odpowiedzi
Kuchnia orientalna, kuchnia... - ostatni post przez annakk

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 132 tematów
  • 5716 odpowiedzi
Budowa ziemianki Adama - ostatni post przez wróbel75

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 84 tematów
  • 2011 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez kotunia

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 151 tematów
  • 5466 odpowiedzi
Kiszone pomidory - ostatni post przez belll

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 922 tematów
  • 46422 odpowiedzi
Ziołolecznictwo + bonus - ostatni post przez wosiu

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 278 tematów
  • 38969 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Tomasz_65

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 576 tematów
  • 64265 odpowiedzi
Wędzenie a la cztery pory roku - ostatni post przez Tomasz_65

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  6. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  7. IX OZWB,
  8. VIII OZWB,
  9. VII OZWB,
  10. VI OZWB,
  11. V OZWB,
  12. IV OZWB,
  13. III OZWB,
  14. II OZWB,
  15. I OZWB,
  16. Zloty Regionalne,
  17. Spotkania towarzyskie,
  18. Wycieczki,
  19. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 793 tematów
  • 45691 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez naginajka

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 658 tematów
  • 12470 odpowiedzi
Sprzedam mieszałkę do mięsa - ostatni post przez piksiak

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1044 tematów
  • 45098 odpowiedzi
Dlaczego zostałem zablokowa... - ostatni post przez paweljack

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2628 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 283 tematów
  • 14279 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez szaja





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 527271 Napisanych postów
  • 40488 Wszystkich użytkowników
  • grzesiekwanat Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

296 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

26 użytkowników, 270 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

pawcio416, Bing, robimhuk, Paweł73, LKL, andrzej k, Google, Jasiust, Viszna, Marcin Warmia, KarKan, trefl57, adi.p, Yahoo, jurk2502, pis67, Jacek53, Vlad24, Sickboy, roger, Einshell, wróbel75, Facebook, gruby7074, magdajack, naginajka, SIVON, tur100, jacinto, Eugeniusz_2015