Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 163 tematów
  • 5541 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 867 tematów
  • 17528 odpowiedzi
Co to jest-kompozycja przyp... - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 81 tematów
  • 1915 odpowiedzi
Tradycja III. Obróbka jelit... - ostatni post przez DZIADEK

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 113 tematów
  • 1170 odpowiedzi
"Zrzynki" schabu  (... - ostatni post przez Gregtom

Jelita i Dodatki

  • 102 tematów
  • 2297 odpowiedzi
Ile jałowca do kiełbasy? - ostatni post przez redzed

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 546 tematów
  • 19048 odpowiedzi
Termometr - ostatni post przez paweljack

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 260 tematów
  • 5127 odpowiedzi
Jak uniknąć twardego jelita... - ostatni post przez paweljack

Technologia dla zaawansowanych

  • 39 tematów
  • 802 odpowiedzi
WWA - wyniki badań! - ostatni post przez lesniak

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 923 tematów
  • 28568 odpowiedzi
Oj będzie DYM ! Budowa Adama - ostatni post przez Adam74

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 634 tematów
  • 14579 odpowiedzi
Kiełbasa schabówka. - ostatni post przez frapio

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 335 tematów
  • 7393 odpowiedzi
wędzonki na kolor czy na czas - ostatni post przez roger

Wędliny dojrzewające

  • 29 tematów
  • 3832 odpowiedzi
Promocja szynki w Realu - ostatni post przez Wiesław_65

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 144 tematów
  • 3842 odpowiedzi
Boudin Noir.. Salceson czy... - ostatni post przez electra

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 221 tematów
  • 6015 odpowiedzi
Boczek prasowany - debiut - ostatni post przez Basia285

Konserwy

  • 102 tematów
  • 3240 odpowiedzi
Konserwy Dziadka w słojach... - ostatni post przez DZIADEK

Wyroby garmażeryjne

  • 337 tematów
  • 6843 odpowiedzi
Grzyby solone/pasteryzowane - ostatni post przez gkulka

Drób

  • 100 tematów
  • 2204 odpowiedzi
Ceny kogutów i kur - ostatni post przez Biotit

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 172 tematów
  • 4096 odpowiedzi
Wędzony łosoś po szwedzku - ostatni post przez Gen

Dziczyzna

  • 79 tematów
  • 803 odpowiedzi
Łoś. - ostatni post przez ryszpak

Grill

  • 36 tematów
  • 798 odpowiedzi
Grillowanie by paweljack - ostatni post przez paweljack

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 154 tematów
  • 3140 odpowiedzi
Wyroby mięsne z piekarnika - ostatni post przez Zbój Madej

Przepisy z różnych stron świata

  • 86 tematów
  • 1978 odpowiedzi
Z tego, co Bóg dał... - ostatni post przez ryszpak

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 74 tematów
  • 2799 odpowiedzi
Okna plastikowe - rozszczel... - ostatni post przez boggi

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 70 tematów
  • 1652 odpowiedzi
Przetwórstwo ryb  - nowe na... - ostatni post przez lesniak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 99 tematów
  • 3321 odpowiedzi
Panierki i panady.. - ostatni post przez sverige2

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 848 tematów
  • 38489 odpowiedzi
Konkurs fotografii amatorsk... - ostatni post przez claudia_85

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 218 tematów
  • 27287 odpowiedzi
Cześć Wędzarnicza Braci - P... - ostatni post przez kostek61

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 377 tematów
  • 34467 odpowiedzi
No to działam... - ostatni post przez Einshell

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 614 tematów
  • 34014 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez jumbo

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 469 tematów
  • 10364 odpowiedzi
Sprzedam czosnek polski - ostatni post przez prot3006

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 842 tematów
  • 36482 odpowiedzi
Dowcipy - ostatni post przez jumbo

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 164 tematów
  • 4192 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 180 tematów
  • 7070 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 367688 Napisanych postów
  • 26509 Wszystkich użytkowników
  • DlaSmaku.com.pl Najnowszy użytkownik
  • 2530 Najwięcej aktywnych

195 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

31 użytkowników, 164 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Jojo, beatag, Google, Einshell, KURP, michalqqr, pokemon15, chudziak, DlaSmaku.com.pl, ANNAM, Małgoś, Michał 49, moniam, Bing, prot3006, kies, morfeusz300, adamski, alnus, Yahoo, Artur75, 68, anlawnicki, bonka, Szostek, tier, kowalczikus, kamil s, kofikan, KarKan, Woocash, Piotr77, Bogus, bod252