Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 159 tematów
  • 5484 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez norwegia2000

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 872 tematów
  • 17448 odpowiedzi
Wygrzewanie wędzarni - ostatni post przez ArkoGdynia

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 78 tematów
  • 1903 odpowiedzi
Tradycja IV. Wędzenie przet... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 111 tematów
  • 1093 odpowiedzi
Mięso zapeklowane - sposób... - ostatni post przez clipol

Jelita i Dodatki

  • 99 tematów
  • 2243 odpowiedzi
Odchodzące od kiełbasy jelito - ostatni post przez miro

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 541 tematów
  • 18702 odpowiedzi
Dymogenerator - ostatni post przez Viszna

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 275 tematów
  • 5581 odpowiedzi
Peklowanie sposobem Szczepana - ostatni post przez kuba21

Technologia dla zaawansowanych

  • 38 tematów
  • 801 odpowiedzi
Artykuły warte przeczytania - ostatni post przez Snickers

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 839 tematów
  • 26589 odpowiedzi
Wędzarnia + grill + piec ch... - ostatni post przez quality

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 627 tematów
  • 14298 odpowiedzi
Kabanosy by paweljack - ostatni post przez sverige2

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 329 tematów
  • 7315 odpowiedzi
Słone wyroby - ostatni post przez Maxell

Wędliny dojrzewające

  • 29 tematów
  • 3800 odpowiedzi
Eksperyment..Szynka dojrzew... - ostatni post przez wiesław gil

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 141 tematów
  • 3780 odpowiedzi
Salceson czarny wg. Kostka - ostatni post przez dyzio

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 219 tematów
  • 5977 odpowiedzi
Szynka gotowana - ostatni post przez miro

Konserwy

  • 101 tematów
  • 3219 odpowiedzi
Danie gotowe mięsno-ryżowe - ostatni post przez Maad

Wyroby garmażeryjne

  • 335 tematów
  • 6822 odpowiedzi
Ogórki małosolne.. - ostatni post przez EAnna

Drób

  • 100 tematów
  • 2195 odpowiedzi
Kurczak aromatyczny Dziadka - ostatni post przez Todek

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 169 tematów
  • 4033 odpowiedzi
Zepsuła się ryba - ostatni post przez jaga1

Dziczyzna

  • 79 tematów
  • 790 odpowiedzi
skup dziczyzny-danieli - ostatni post przez kotunia

Grill

  • 36 tematów
  • 791 odpowiedzi
Grillowanie by paweljack - ostatni post przez ANNAM

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 153 tematów
  • 3070 odpowiedzi
Pasztet Halusi - ostatni post przez clipol

Przepisy z różnych stron świata

  • 86 tematów
  • 1866 odpowiedzi
Receptury dla odważnych.. P... - ostatni post przez demi

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 71 tematów
  • 2650 odpowiedzi
Kącik komputerowy-Pogotowie... - ostatni post przez paweljack

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 69 tematów
  • 1644 odpowiedzi
Produkcja konserw mięsnych... - ostatni post przez lesniak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 96 tematów
  • 3180 odpowiedzi
Przetwory  Anulki. - ostatni post przez nestor

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. KLUB PRZYJACIÓŁ PROSIACZKA,
  2. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  3. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  4. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  5. Klub Miłośników Fotografii,
  6. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  7. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  8. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  9. Klub Miłośników Ogrodów,
  10. Grzyby hodowlane,
  11. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 837 tematów
  • 37778 odpowiedzi
Sezon ogródkowo-działkowy 2... - ostatni post przez pokemon15

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 217 tematów
  • 26560 odpowiedzi
Turystyka - ostatni post przez piksiak

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 364 tematów
  • 33148 odpowiedzi
Todkowe zadymianie, a może... - ostatni post przez redzed

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 598 tematów
  • 32923 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Zbój Madej

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 457 tematów
  • 10283 odpowiedzi
Wyprzedaż - ostatni post przez spec202

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 831 tematów
  • 35999 odpowiedzi
Koty, kociaki i inne zwierz... - ostatni post przez wiesław gil

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 23 tematów
  • 2599 odpowiedzi
[Arch.] Nasze konto na Face... - ostatni post przez Kruszynka

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 164 tematów
  • 4192 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 179 tematów
  • 6858 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 359412 Napisanych postów
  • 25730 Wszystkich użytkowników
  • trociny Najnowszy użytkownik
  • 1997 Najwięcej aktywnych

304 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

29 użytkowników, 275 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

ewidencja, klodek4, smola, makarcz, Bing, Wujaszek Tom, Google, keraj76, KURP, ponton26, lukaszezg, Kruchy, jkowalczyk, EL GREGOR, Podlasiak, kofikan, zgoda, tusiaczek, kajetanno, lysy100, zbyszp, jagra, jacula, mg34, @halusia@, Szostek, Henio, Alexa, roj61, quality, Jondek, Opat