Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 188 tematów
  • 6471 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 676 tematów
  • 14450 odpowiedzi
[Powinieneś wiedzieć][Część... - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 146 tematów
  • 2781 odpowiedzi
[Rok 1952] Zbiórka odpadków... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 151 tematów
  • 1929 odpowiedzi
[Rok 1959] Ubój zwierząt rz... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 175 tematów
  • 3539 odpowiedzi
[Unikat][Rok 1929] Państwow... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 715 tematów
  • 30691 odpowiedzi
Nadziewarka dla Zbója Madeja - ostatni post przez Zbój Madej

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 629 tematów
  • 14951 odpowiedzi
Ile peklosoli? Proszę o pomoc. - ostatni post przez Tsosna

Technologia dla zaawansowanych

  • 47 tematów
  • 933 odpowiedzi
[Cześć II] Zmiany poubojowe... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1439 tematów
  • 43695 odpowiedzi
Izolacja wędzarni - ostatni post przez Andyandy

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 709 tematów
  • 17964 odpowiedzi
Zbój Madej-prosta kiełbasa - ostatni post przez Muski

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 7637 odpowiedzi
Wędzenie w Mesch - ostatni post przez Mesch

Wędliny dojrzewające

  • 76 tematów
  • 5329 odpowiedzi
Wędliny dojrzewające - pier... - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 189 tematów
  • 5346 odpowiedzi
Suszona krew - ostatni post przez AndrzejGdz

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 227 tematów
  • 6061 odpowiedzi
Boczek zwijany - ostatni post przez dietykon

Konserwy

  • 143 tematów
  • 4488 odpowiedzi
[Puszkowana] Golonka wapien... - ostatni post przez Marek z Bielska

Wyroby garmażeryjne

  • 386 tematów
  • 8109 odpowiedzi
Flaki/Flaczki - ostatni post przez electra

Drób

  • 130 tematów
  • 2805 odpowiedzi
Kurczak bez kości pytanie - ostatni post przez januszfeniks

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 248 tematów
  • 5577 odpowiedzi
Owoce morza - ostatni post przez Einshell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 168 tematów
  • 1889 odpowiedzi
Bażant - ostatni post przez EAnna

Grill

  • 51 tematów
  • 1011 odpowiedzi
Smażenie na blasze żeliwnej - ostatni post przez Sla100

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 43 tematów
  • 680 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez bobers

Wałówka

  • 9 tematów
  • 87 odpowiedzi
Wałówka na wyjazd - ostatni post przez Ivon

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 174 odpowiedzi
[Tradycja] Polskie kuchnie... - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 143 tematów
  • 3527 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez andrzej k

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2806 odpowiedzi
Kuchnia orientalna, kuchnia... - ostatni post przez annakk

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 132 tematów
  • 5773 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez januszfeniks

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 83 tematów
  • 1983 odpowiedzi
Ksiązki na Allegro - ostatni post przez kotunia

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 152 tematów
  • 5488 odpowiedzi
Moje wyroby - ostatni post przez andrzej k

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 925 tematów
  • 46778 odpowiedzi
Walka z wiatrakami, czyli s... - ostatni post przez furgon

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 280 tematów
  • 39321 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez wróbel75

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 580 tematów
  • 65079 odpowiedzi
Electra i mini garmażerka - ostatni post przez electra

Zloty i spotkania


  1. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  4. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  6. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  7. IX OZWB,
  8. VIII OZWB,
  9. VII OZWB,
  10. VI OZWB,
  11. V OZWB,
  12. IV OZWB,
  13. III OZWB,
  14. II OZWB,
  15. I OZWB,
  16. Zloty Regionalne,
  17. Spotkania towarzyskie,
  18. Wycieczki,
  19. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 803 tematów
  • 46222 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 660 tematów
  • 12504 odpowiedzi
Parowar Kuppersbusch do zab... - ostatni post przez jacinto

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1044 tematów
  • 45452 odpowiedzi
Ślonske beraniye wele wyndz... - ostatni post przez jumbo

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4837 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tom&Ala

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 288 tematów
  • 14708 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







 
  • 532385 Napisanych postów
  • 40977 Wszystkich użytkowników
  • smilling Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

436 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

36 użytkowników, 400 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

sqierka, lesniak, Pindin, Bing, Google, slawekr, zibonek, Sound, stan-, zp44, Yahoo, waro58, Aandrzej3, reda, frapio, Rajson, roger, Maxell, adamski152, DZIADEK, SBYSZEG, Gwayi, WojtekW, dadys, Bee Gees, Konrad_P, beatag, El komendante, Andyandy, puchacz 1968, Yelnast, karuzo, Eugeniusz_2015, 09042, Speedi, wielebny67, mpiters, altoro, Muski