Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 168 tematów
  • 5767 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 940 tematów
  • 19273 odpowiedzi
Peklowanie - kilka uwag dla... - ostatni post przez Bagno

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 91 tematów
  • 2046 odpowiedzi
Tradycja V. Zbiórka i wstęp... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  2. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 118 tematów
  • 1258 odpowiedzi
Jak ustalić ceny mięsa ? - ostatni post przez Maciekzbrzegu

Jelita i Dodatki

  • 108 tematów
  • 2450 odpowiedzi
Jelita dziwny zapach - ostatni post przez jumbo

Sprzęt

Maszynki do mięsa, nadziewarki i inne akcesoria do wyrobu wędlin.

  • 589 tematów
  • 21689 odpowiedzi
Jaką kupić maszynkę do miel... - ostatni post przez Anuś

Podstawy technologii


  1. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 265 tematów
  • 5297 odpowiedzi
Część II. Wędliny parzone -... - ostatni post przez Maxell

Technologia dla zaawansowanych

  • 40 tematów
  • 836 odpowiedzi
Znakowanie mięsa i przetwor... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1003 tematów
  • 30900 odpowiedzi
Wędzarnia z Pilzna - ostatni post przez FRYWIEŚ

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 664 tematów
  • 15448 odpowiedzi
Kiełbasa wiejska pieczona b... - ostatni post przez paweljack

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 360 tematów
  • 7967 odpowiedzi
Słonina wędzona - ostatni post przez akyszmałamysz

Wędliny dojrzewające

  • 49 tematów
  • 4366 odpowiedzi
Polędwica od P. Tadzia. Kon... - ostatni post przez Draco1984

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 147 tematów
  • 3941 odpowiedzi
Kaszanka z kaszy jęczmienne... - ostatni post przez rokaf

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 230 tematów
  • 6225 odpowiedzi
Temperatura parzenia dziczyzny - ostatni post przez chudziak

Konserwy

  • 101 tematów
  • 3026 odpowiedzi
Konserwy słoikowe Hektora - ostatni post przez Maad

Wyroby garmażeryjne

  • 344 tematów
  • 7166 odpowiedzi
produkcja wyrobów garmażery... - ostatni post przez Kinga_

Drób

  • 103 tematów
  • 2303 odpowiedzi
Udka kurczaka-po raz pierwszy - ostatni post przez karolszymczak

Ryby

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 184 tematów
  • 4293 odpowiedzi
Byczki- ryba w oleju - ostatni post przez Wirus

Dziczyzna

  • 93 tematów
  • 885 odpowiedzi
[DZIKA GĘŚ] - Przepisy wg K... - ostatni post przez Maxell

Grill

  • 37 tematów
  • 804 odpowiedzi
Pulled pork - ostatni post przez sverige2

Wałówka

  • 9 tematów
  • 421 odpowiedzi
Pasztet "słoikowy" BonAir`a - ostatni post przez Ulalka

Regionalne przysmaki

  • 19 tematów
  • 55 odpowiedzi
KUCHNIA WĘGIERSKA.. - ostatni post przez Gregtom

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 3 tematów
  • 25 odpowiedzi
Obiady Szkolne.. pdf - ostatni post przez ralf325

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3231 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez Pacan Wojciech

Przepisy z różnych stron świata

  • 88 tematów
  • 2181 odpowiedzi
[Rosja] Słonina czyli sało - ostatni post przez jumbo

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 95 tematów
  • 3544 odpowiedzi
Popikowe graidełko - ostatni post przez boggi

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 74 tematów
  • 1746 odpowiedzi
Kuchnia polska z 1901 roku.... - ostatni post przez ANNAM

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 129 tematów
  • 4012 odpowiedzi
A co z prosiakiem ! - ostatni post przez roger

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa

  • 807 tematów
  • 37390 odpowiedzi
Parmezan ala Grana Padano 1... - ostatni post przez pioro

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 244 tematów
  • 30528 odpowiedzi
Cześć Wędzarnicza Braci - P... - ostatni post przez morfeusz300

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 421 tematów
  • 42202 odpowiedzi
Jacinto wyrabia wędliny i c... - ostatni post przez morfeusz300

Zloty i spotkania


  1. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  2. IX OZWB,
  3. VIII OZWB,
  4. VII OZWB,
  5. VI OZWB,
  6. V OZWB,
  7. IV OZWB,
  8. III OZWB,
  9. II OZWB,
  10. I OZWB,
  11. Zloty Regionalne,
  12. Spotkania towarzyskie,
  13. Wycieczki,
  14. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 627 tematów
  • 35596 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Gregtom

Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 518 tematów
  • 10215 odpowiedzi
Zlecenie dla grafika - ostatni post przez ZLeP

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 894 tematów
  • 38258 odpowiedzi
Bla, bla, bla - ostatni post przez miro

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 9 tematów
  • 201 odpowiedzi
Fundacja Wędzarniczej Braci... - ostatni post przez zemat

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2619 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Maxell

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 167 tematów
  • 4328 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez ArkoGdynia

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 219 tematów
  • 9075 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez morfeusz300





Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy

Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english


POMOC DLA STRONY:



Dzięki tym reklamom nasze forum jest bezpłatne:





 
  • 402602 Napisanych postów
  • 29645 Wszystkich użytkowników
  • kamil2204 Najnowszy użytkownik
  • 2555 Najwięcej aktywnych

474 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

42 użytkowników, 432 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

chudziak, Bing, Pools, Google, ryszpak, zabagr, Jan Gromada, greg04, Kamil_1, rajka, Gen, morfeusz300, Lobuz, robotek, Anuś, Yahoo, kazior83, baniak47, gab5, rzeznik, czop3r, StefanS, Franko, klon, naruto83, aaro, sebaw, Sloczu87, wiesiekm, jagra, domtom, Wiesław_65, Robak56, anerka, ligawa, nestor, piotr_ek3, lulejkos, Marek z Bielska, adamski, kprzeb, bwie, janusz018, kofikan, KURP