filemonek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam wszystkich, obserwowalem forum od dłuższego czasu, za podpowiedzią kolegów z forum założyłem swój temat, pokazuje wyrób z ostatniej produkcji - oscypki z przepisu na forum, solanka 8% tym razem. W stałym kontakcie z Andrzejem K :-) który na wszystkie moje pytania zawsze udzialał dobrych rad. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Lipca 2014 No pięknie Filemonku:) Moje gratulacje Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Lipca 2014 pokazuje wyrób z ostatniej produkcji Jak się pięknie uśmiechają . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Lipca 2014 założyłem swój temat Bardzo dobrze,będziesz miał wszystko w jednym miejscu,oscypki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lipca 2014 Oscypki wyglądają Prima Sort, nie wiem jak w smaku i "skrzypieniu" ale kształt po siatce, wybarwienie to I liga naprawdę duże bo to wcale nie takie proste tak uformować i uwędzić. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lipca 2014 jeden z nich, znikł chwile po zrobieniu fotek, niebo w gębie Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lipca 2014 Mleko prosto od krowy, temperatura mleka 35 stopni, zapodałem podpuszczke, i skrzep się robipoprzednie oscypki znikneły w tempie błyskawicznym to czas zrobić następne, i przy okazji troszkę boczku na śniadanko Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lipca 2014 byś się podzielił z 11 :D Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Lipca 2014 Piękny ser wędzony, krowi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Lipca 2014 zgadza się Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Lipca 2014 Lekko pracująca niedziela, 30 kg kiełbaski (wp. + dzik.)Mam jeszcze problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminować. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Lipca 2014 w przekroju pięknie, kolor również ładny :clap: oby tak dalej a na powietrze znajdzie się sposób Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Lipca 2014 problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminować Farsz lep w kule i mocno wrzucaj do nadziewarki, tłok oczywiście z odpowietrzeniem, nadziewaj dość ciasno a jak pojawia się powietrze uderzaj lekko drugą stroną noża w jelito na lejku Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Lipca 2014 problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminowaćFarsz lep w kule i mocno wrzucaj do nadziewarki, tłok oczywiście z odpowietrzeniem, nadziewaj dość ciasno a jak pojawia się powietrze uderzaj lekko drugą stroną noża w jelito na lejku No i "powietrze się wykłuwa". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Lipca 2014 Z tego co napisałeś, aby kul nie robiłem z mięsa, powiem, że zapomniałem o tym sposobie, teraz zrobie kulki,; do tej pory tylko w nadziewarce upychałem, dzięki za podpowiedź, napewno trafna jest.PS. dzięki chłopaki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Lipca 2014 Na ogól kiełbasa wyśmienita. Tymi dziurkami bym się za dużo nie przejmował, ponieważ masz więcej kiełbasy. Sprzedaj sąsiadom za sztukę a nie wagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ser super , kiełbasa również , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No i prosiaczek przerobiony , nie zdążyłem przekroju zrobić, następnym razem się poprawię. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Tak trzymaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Pięknie wyglądają wyroby ale... przy serach brakuje mi "ciechana" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 I to miodowego Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Października 2014 troszkę kiełbaski, salcesonik, szyneczka ze słoninką i boczuś Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Pogoda wekkendowa super, bez wiatru a więc i wędzenie przebiegało spokojnie, bez nerwów ,prosiaczek został przerobiony i oto cały wsad do wędzarni. Później poszła w robotę kiełbaska, zachowało mi się tylko jedno zdjęcie. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Kruszynka Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Listopada 2014 Aż miło - duża to była sztuka? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Listopada 2014 140 kg. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.