Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Września 2014 Niby proste. Ale jaka smakuje najlepiej do jakego ( i nie tylko) miesa.?Oczywiscie znamy wszyscy typowa panierke z bulki ale niektore dodatki "usmaczniaja" nasze potrawy.Np. Utrzaskany Cornflakes, albo dodatek Parmezanu oraz ziolek itp..Chetnie bym poczytal o innych Panadach i Panierkach w Waszej kuchni.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Września 2014 Wiórki kokosowe . ( mąka- jajko - wiórki ) Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Kaszubko.. A do jakiego miesa i w jakiej proporcji i konsystencji..? Edytowane 12 Września 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Września 2014 losos filet +mango chutney+sesam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Września 2014 Kotlety z polędwicy wieprzowej (laik by napisał "schab bez kości") lub piersi z drobiu w panierce z płatków kukurydzianych. Proporcje: tyle ile się przyklei. Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Września 2014 Uwielbiam panierke "pierzynkowata".Czyli plat mieska do maki (wklepac lekko) potem krotko macnac w lekko rozbeltanym jajku i do bulki tartej. Ale tylko przysypac i bulki nie wklepywac.Po usmazeniu zrobia sie "perzynkowate/poduszkowe" sznycelki o podwojnej wielkosci.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Września 2014 Do fileta rybnego używam panierki; maka, jajko i... tarta bułka plus mak 1/1. Plecam Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Września 2014 Do fileta rybnego używam panierki; maka, jajko i... tarta bułka plus mak 1/1. Plecam Kurcze pieczone.. SUPER..!!!! Nigdy bym o takim czyms nie pomyslal.!!!! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Września 2014 Do fileta rybnego używam panierki; maka, jajko i... tarta bułka plus mak 1/1. Plecam Kurcze pieczone.. SUPER..!!!! Nigdy bym o takim czyms nie pomyslal.!!!! Warto spróbować, szczerze polecam Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Września 2014 Napewno zrobie .. Masz jak w banku.. Sliczne dzieki za przepis.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Września 2014 Gregtom, mozesz mieszac tarta bulke z roznymi ziarnami ja lubie z sezamem bialym a czasem z czarnym i ze slonecznikiem. Czasem polamane orzechy( ale ja mam fiola na punkcie orzechow wszelkiego rodzaju , u mnie one wszedzie wpadaja, i do salatek i do panierek ) . Kiedy indziej dodaje do bulii ser tarty. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Września 2014 Anko.. a slonecznik nie odpadnie od panady podczas samzenia.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Września 2014 Odrobina zawsze odpadnie, ale mozesz polamac go w mozdzierzu i bedzie bardziej sie trzymal. JA go tak jakby przyklepuje do miesa. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Września 2014 Panierka luksusowa: mąka krupczatka (żeby było jej jak najmniej), jajko i pokruszone płatki migdałowe.Należy pilnie uważać na tempereturę smażenia ponieważ łatwo się przypalają. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) moja babcia robila rybe w ciescie nalesnikowym pamietam super smakowala..panierka bo z ryba to ja tak od zawsze jakos na bakier Edytowane 13 Września 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Masz rację Electro, to stary sprawdzony sposób, powszechnie stosowany w GB, ale rybę w takiej panierce smaży się raczej w głębokim tłuszczu, niczym frytki, ale jest super, to fakt, a do ciasta naleśnikowego można dodawać różniste dodatki w rozsądnych ilościach oczywiście, tak aby ryba nadal była i smakowała rybą. Edytowane 13 Września 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 13 Września 2014 Sverige2 ja nie pamietam juz czy byl to gleboki tluszcz czy nie ,wtedy do kuchni to ja wchodzilam jak bylam glodna ale dobre bylo czasem to i nawet z ryba zjadlam teraz czasem robie cos takiego na wzor nalesnikowego ciasta tylko daje troche prozku do pieczenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Proszku też można nieco dodawać, ciasto jest wtedy bardziej miękkie i pulchne.http://pl.wikipedia.org/wiki/Fish_and_chipshttp://goniec.com/component/k2/9450-tajniki-smazenia-w-glebokim-oleju Edytowane 13 Września 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.