miro Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Września 2014 Miałem przyjemność skosztować kiełbasy o nazwie "kiełbasa schabówka".Przypuszczam, że nazwa jest nazwą własną zakładu, ale może jest na nią oryginalny przepis ?Jeśli tak, to chętnie go poznam. Co prawda przepis powinien nazywać się "polędwicowa", ale nie czepiając się może .... ? W kiełbasie czuć wyraźnie smak polędwicy, lub niech będzie schabu. Zaciekawiła mnie i szukam przepisu. Może ktoś, gdzieś spotkał się z nim i może się podzieli ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2014 Mirek.. A gdzie ta kielbaske kosztowales i jaki miala wyglad.. Jak rozdrobniona.. Jak np. Lisiecka..?Jadles na zimno czy cieplo albo z grillka..Nazwa wyrobu, slinka cieknie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Września 2014 Miro ja robilam polewdwicowa, znaczy sie wszystko jakna szynkowa ,ale z poledwicy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-28 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn1 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Września 2014 Robię tą kiełbasę już parę lat 8kg polędwicy i 2kg golonki na klej a przyprawy to czosnek pieprz peklosól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Września 2014 Mirek.. A gdzie ta kielbaske kosztowales i jaki miala wyglad.. Jak rozdrobniona.. Jak np. Lisiecka..?Jadles na zimno czy cieplo albo z grillka..Nazwa wyrobu, slinka cieknie.. Kolega odgrzewał w pracy, zapachniało i skosztowałem.Całkiem przyzwoita jak na wyrób sklepowy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Września 2014 Wyglądem bardzo przypomina Kiełbasę Staromiejską SZCZEPANA https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1352-kielbasa-staromiejska/?hl=%2Bkie%C5%82basa+%2Bstaromiejska i śmiało można by ją nazwać "schabówka" Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.