seniorrr3 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Lutego 2017 tez mysle o takiej blasze zeliwnej pyszne sa placki z maki i wody .Potem sie je kroilo i smarowalo maslem pychota Zastanawiam sie jaka grubosc plyty czy 0.5 cm wystarczy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja proponuje tak, nic nie pobije smaku mięsiwa z kamiennej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeramo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 Lutego 2017 Z jakiego kamienia ta płyta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 11 Lutego 2017 Pewnie granit-ja przed zakupem kamienia do pizzy rozważałam taką płytę granitową- efekt -podobny. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 11 Lutego 2017 Płyta po najprostszej linii oporu.Czyli wizyta w obipodobnym sklepie i zakup płyty granitowej chodnikowej jednostronnie polerowanej o grubości 3cm i wymiarach 40x40 za całe 9,99 zł w promocji. Kupuje kilka bo nie chce mi się ich czyścic wiec raz na 3mce wymieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 11 Lutego 2017 Kupuje kilka bo nie chce mi się ich czyścic wiec raz na 3mce wymieniam.Z tego wpisu rozumiem że nie czyścisz płyty po grilowaniu, czy tak? Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 11 Lutego 2017 Czyszczę , aż tak nie przesadzajmy . Najlepiej dobra nierdzewna szpachelka i złazi wszystko.Kamień jak sie mocno rozgrzeje to tłuszcz wnika w niego i sie przypala. Jest czarny i wyglada to srednio więc lepiej połozyc nowa płyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 11 Lutego 2017 Dlatego lepsza jest płyta żeliwna lub żaroodporna ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 11 Lutego 2017 U mnie tez wstawilem fajerki fajna sprawa do kociolka Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 11 Lutego 2017 Będziesz miał Sylwek problem z drzwiczkami paleniska są za małe bo piecowe ... Do tego próg ... malo ergonomicznie to zrobiłeś ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 12 Lutego 2017 Roger nie ma progu to takie zludzenie wiesz. Ja pod drzwiczkami mowimy o wedzarni podkleilem plytkami jedna szychte wiec to tylko wygla ze jest prog wiesz A co do plyty i gotowania to bylem w takiej restauracji Los Caracoles (Slimaki) w Barcelonie o ile sie nie myle jest jedna z najstarszych restauracji w Barcelonie i wlasnie tam do dzisiaj cala kuchnie dziala wlasnie na plytach opalanych drzewem i weglem. Smak potraw nie do opisania a najlepsze ze jako gosc trzeba przejsc przez kuchnie zeby sie dostac na sale wrazenie nie z tej ziemi naprawde !!!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1970 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Lutego 2017 taka blacha daje wiele możliwości ja u siebie mogę robić jednocześnie 2 kociołki ,a i na talarki z ziemniaków czy tarte placki ziemniaczane też jest miejsce,tak jak miro pisał jabłko w plastrach podpiec ,a i kromeczkę chlebka można przypiec do tego masełko sól pychota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBYSZEG Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 6 Marca 2017 taka blacha daje wiele możliwości ja u siebie mogę robić jednocześnie 2 kociołki ,a i na talarki z ziemniaków czy tarte placki ziemniaczane też jest miejsce,tak jak miro pisał jabłko w plastrach podpiec ,a i kromeczkę chlebka można przypiec do tego masełko sól pychotaNa pewno wiesz, że na takiej blaszce można podpiec i rydzyka, i zieloneczkę, i kanię, i gołąbeczkę ... Tylko posolić trzeba. A rok zapowiada się mokry i ciepły to grzybki powinny się wysypać. Cytuj Gdyby trzmiel znał prawa fizyki nigdy by nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.