DZIADEK Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Pieczeń Belwederska Edytowane 6 Stycznia 2015 przez EAnna Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Września 2014 Klasa I ścięgnista - Czy to ówczesna klasyfikacja, czy błąd w druku? W PW 21 też tak jest no i na stronie głównej też. W procesie produkcyjnym już jest mowa o klasie I i klasie II. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Września 2014 Czytaj ze zrozumieniem -w tym wypadku chodzi o jałówki i wolce kl I i II jako ćwierćtusze- zady - nie o klasy mięsa Mięso wołowe drobne kl I nieścięgniste to dzisiaj mięso woł kl I. Mięso woł kl I ścięgniste dzisiaj to mięso woł k l II Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Września 2014 Mięso wołowe drobne kl I nieścięgniste to dzisiaj mięso woł kl I. Mięso woł kl I ścięgniste dzisiaj to mięso woł k l IIWszystko jasne, dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Października 2014 Po zobaczeniu tego artykułu postanowiłem Uwodzić kawałeczek na próbę, o to co mi wyszło (zdjęcie jest juz po parzeniu, robiłem wszystko po pracy i nie myślałem o fotografowaniu podczas wędzenia i po a niestety, prosto z wędzarni wyglądała cudnie miodowa złoto,woda trochę kolory pozmieniala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Października 2014 Plasterek chyba się rozsypuje....te rozstępy nie są pozytywne.Czy nie za wysoką temperaturę miałeś przy parzeniu? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Nie,nie rozsypuja się,proszę o to dowód xP Edytowane 4 Października 2014 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Października 2014 Niemniej jednak tych rozstępów nie powinno być - czy po parzeniu (w jakiej temperaturze) należycie wychłodziłeś wyrób , czy jest to krojone na świeżo? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Krojone na drugi dzień,w nocy po Parzeniu wyniosłem wszystko do szopki i powiwsilem na noc. Właściwie nie wiem o których rozstepach mówisz.. Jak dla mnie wygląda jak normalna wołowina po przekrojeniu.. Wedzilem mięso WP odrazu i jest ono płaskie w plastrach,bo chyba o to ci chodzi ze widać paski jak na mięśniach Edytowane 4 Października 2014 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Października 2014 Popatrz na fałdki i szczelinki na plasterku - o to mi chodzi - tak nie powinno byc.Myślę że za wysoka temperatura parzenia wypłukała związki odpowiedzialne za utrzymanie zwartości tkanki. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadin Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Jak mówiłem, wołowiny był tylko 1kawalek reszta WP,i są one gładkie, powiedziałbym szklane na powierzchni, ale uznałem ze wołowina powinna tak wyglądać.. Parzona z reszta wyrobów następująco, 10min we wrzątku potem ok 35 w temp 75 (kawałki miały jakoś 800 -900 gram) ps tak teraz pomyślałem ze wołowina miała zaledwie pół kg. Wiec była stanowczo mniejsza od reszty. Tak czy siak zdaje się być ok i spr.jeszcze raz uwodzić tylko odbiorę wagowe zbliżone następnym razem Edytowane 4 Października 2014 przez Nadin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki12 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Stycznia 2015 W jakiej prawidłowej temperaturze parzyć szynki wołowe po ich uwędzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Stycznia 2015 W jakiej prawidłowej temperaturze parzyć szynki wołowe po ich uwędzeniu ?Masz w pierwszym poście wszystko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.