huzman Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Października 2014 WitamMyślę o małej przydomowej masarni naturalnej, jak się do tego zabrać ?Doświadczenie bardzo duże z wyrobami naturalnymi.Chlewnia własna.Chodzi o wyrabianie wyrobów na okolicę.Proszę o poważnie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Października 2014 Co masz na myśli pisząc masarnia naturalna czy też wyrób naturalny? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Października 2014 WitamNie używając żadnej chemi, tylko i wyłącznie produkcja naturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Października 2014 Tutaj możesz trochę poczytać : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/ http://piw-lubaczow.pl/cms/files/Info_MLO.pdf Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Października 2014 Może jaśniej.Wyroby wyrabiane z czasów odległych gdzie z kilograma szynki otrzymywało się szynkę o wadze poniżej kilograma a nie dwa kilo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Października 2014 Kolego huzman,pisać widzę umiesz. To i na pewno z czytaniem podobnie.Cała AKADEMIA DZIADKA stoi przed Toba otworem. Znajdziesz tam z pewnością odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.Jest też taka maksyma, którą zapamiętałem z czsów szkolnych. Żeby czegoś nie wiedzieć, trzeba dużo wiedzieć.Miłej lektury i powodzenia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Października 2014 Mam wrażenie ze mylisz dwa pojęcia robić dobre wędliny, tu jak najbardziej to forum Ci pomoże (w tym w/w Akademia Dziadka ) a prowadzić dochodowy rentowny biznes tu mam wrażenie że lektura tego forum może Cię doprowadzić do bankructwa (chyba że będziesz robił odwrotnie jak podają na forum praw rynku nie zmienisz) . P.s . zacznij od wymogów sanitarnych , pozwoleń , kanałów dystrybucji itp (przynajmniej zapoznaj się z wymogami oczekiwaniami rynku ) a później technologii, dobre wędliny każdy masarz umie robić , ale robi takie jakie mu się opłacają Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Października 2014 @huzman, mój tel 518055868 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Października 2014 WitamTak dla jasności , ma to być maleńka masarenka w której ma być sezonowo przerabiane kilka tuczników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Października 2014 Spokojnie, Kol. Bagno się już się pisze. To było żartem. A tak na poważnie. Kolega czytał poprzednie posty? Może jakieś refleksje odnośnie ich treści? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odzywiamsiezdrowo Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Maja 2016 Myślę że to będzie bardzo dobry pomysł w dzisiejszej żywności jest tyle chemii i jest na szprycowane grom go wie czym jeszcze trzymam za Ciebie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.