cezary883 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczki 500 g mąki 20 g drożdzy 8 g cukru 4 g soli 300 ml letniej wody wyrabiamy ciasto odstawiamy w ciepłym miejscu do wyrosniecia ... poczym formujemy bułeczki i do piekarnika ... 190 C na jakies 15 min w zaleznosci od piekarnika ... niestety termoobieg to podstawa Edytowane 14 Listopada 2014 przez cezary883 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2014 Ja bym dala troche wiecej soli do tego ciasta i popracuj nad formowaniem bulek, a przed pieczeniem posmaruj je mlekiem woda czy roztrzepanym jajkiem, beda mialy bardzije zachecajacy yglad. CZas pomiedzy formowaniem a wlozeniemdo piekarnika rowniez przedloz, da to, ze wyrosna inie beda pekac w piecu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2014 myślałem ze ktoś poklepie po plecach ... i powie smakowite ... no ale masz racje trzeba poprawic strone wizualną bo smakowa jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2014 myślałem ze ktoś poklepie po plecach NAjwzniejsze ,ze robisz. Ja zawsze powtarzam ; jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz. Uwierz mi , nie chcialbys jesc mojego pierwszego chleba . Wydawalo mi sie ,ze przepisy podaja za duzo soli, no ale sie nauczylam. Daj im tez wyrosnac ,zanim wstawisz do piekarnika, to rowniez poprawi ich strone wizualna a jednoczesnie beda dobrze wyrosniete. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2014 pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczki Pierwsze koty za płoty .... od czegoś trzeba zacząć niestety termoobieg to podstawa Używałeś go ? bo wiem z doświadczenia, że u mnie użycie termoobiegu powoduje zarumienienie ciasta, a Twoje są odrobinkę za blade .. ale to nic, nie od razu trzeba umieć wszystko .. jak coś to pytaj.... czyta,j a My pomożemy Najważniejsze, że swoje i smakowało I nie zrażaj się jak coś nie wyjdzie... tylko próbuj dalej Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2014 Czuj się poklepany. Tu, na forum, maku nie da się sprawdzić, tylko wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2014 ale nie za wyglad ale zebys dalej mial checi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Listopada 2014 niestety termoobieg to podstawa I tu się mylisz u mnie lepiej się pieką bez termoobiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Listopada 2014 termoobiegu kiedys nie bylo a bulki byly dobre,ja uwazam ze termoobieg sie sprawdza jak sie piecze 2 blachy naraz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Listopada 2014 no własnie pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczkiPierwsze koty za płoty .... od czegoś trzeba zacząć niestety termoobieg to podstawaUżywałeś go ? bo wiem z doświadczenia, że u mnie użycie termoobiegu powoduje zarumienienie ciasta, a Twoje są odrobinkę za blade .. ale to nic, nie od razu trzeba umieć wszystko .. jak coś to pytaj.... czyta,j a My pomożemy Najważniejsze, że swoje i smakowało I nie zrażaj się jak coś nie wyjdzie... tylko próbuj dalej no własnie niemam termo obiegu i na dole były już mocno przypieczony a góra słabo ... ale upieram sie przy smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Listopada 2014 na dole były już mocno przypieczony a góra słabo . W takiej sytuacji wsuń dodatkową blaszkę na dno piekarnika a blaszkę z bułeczkami możesz podnieść wyżej . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Listopada 2014 na dole były już mocno przypieczony a góra słabo .W takiej sytuacji wsuń dodatkową blaszkę na dno piekarnika a blaszkę z bułeczkami możesz podnieść wyżej . no i chyba to by rozwiązało problem pieczenia sprawdzimy niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.