Skocz do zawartości

Wędzonki Leszka


Gość Leosta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

 

Oto moje pierwsze ćwiczebne wędzenie.

http://i58.tinypic.com/qs8utz.jpg

 

http://i62.tinypic.com/2mr6yvp.jpg

 

http://i62.tinypic.com/w8l4ko.jpg

 

http://i61.tinypic.com/f0w2zq.jpg

 

http://i59.tinypic.com/v7ft6e.jpg

 

http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg

 

http://i58.tinypic.com/2iuoqz5.jpg

 

Wczoraj było drugie wędzenie. Relacja nastąpi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam. Pierwsze wędzenie było na początku listopada.

 

Drugie wędzenie było 19 grudnia. A 22 grudnia wędziłem dodatkowo samą kiełbasę.

 

http://i61.tinypic.com/4utmhu.jpg

 

W środku schab nie parzony, pozostałe wyroby parzone.

 

http://i59.tinypic.com/bg8h3a.jpg

 

http://i61.tinypic.com/6ht1y0.jpg

 

http://i61.tinypic.com/28rir5x.jpg

 

http://i60.tinypic.com/33ur0jm.jpg

 

http://i60.tinypic.com/20j3i1d.jpg

 

http://i62.tinypic.com/wjj4w0.jpg

 

http://i58.tinypic.com/352lklj.jpg

 

http://i61.tinypic.com/x44pbr.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Moje wczorajsze wędzonki

 

http://i58.tinypic.com/2poqjpl.jpg

 

http://i57.tinypic.com/2qkl0yh.jpg

 

http://i62.tinypic.com/2lzuq0.jpg

 

http://i61.tinypic.com/2zzsq6t.jpg

kiełbasa parzona

 

http://i61.tinypic.com/2mi4znm.jpg

 

http://i60.tinypic.com/2z3q49l.jpg

 

http://i59.tinypic.com/2hdnqqs.jpg

szynka parzona

 

http://i61.tinypic.com/k48ph.jpg

 

http://i60.tinypic.com/sl5m2r.jpg

 

http://i57.tinypic.com/25r33ok.jpg

polędwica wędzona surowa

 

http://i61.tinypic.com/11azxxk.jpg

 

http://i57.tinypic.com/20aqadx.jpg

kiełbasa podpiekana

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widze i myśle, że są super piękne. Ale jestem laikiem.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już odpowiadam. Wyroby te były specjalnie przygotowane na sobotnią balangę aby uczcić dzień kobiet. Zanim się wyrobiłem był już wieczór.  Goście zażyczyli sobie ażeby pokroić właśnie w taką podłużną kostkę. Faktycznie, jakbym pokroił w cienkie plasterki może by trochę zostało.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

 

 

Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15

 

 

Jeżeli chodzi o kolorek to super .......   jeżeli chodzi o smak  może kiedyś będzie mi dane ..... :D :D

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg

 

 

 

 

 

Leosta - mów mi proszę szybciutko :) jak uzyskać taką kiełbaskę. Niestety mi się kiełbaska w ogóle nie udaje. Z jakiegoś konkretnego przepisu korzystasz czy masz swój. Właśnie taką kiełbaskę chcę uzyskać ale nie jest mi to dane :)

Mi wychodzi taka:

post-74334-0-18191200-1446459275_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1) pakowanie w jelito

2) wisi całą noc w lodówce na kijku

3) rano osuszenie max do 30 min ciepłem z żaru - bez dymu. Przynajmniej się staram bez dymu ale różnie to wychodzi. 

 

Nie wiem czy to ma znaczenie o czym mówimy, ale może ma - bo mi się wydaje że to składniki mojej kiełby są inne niż Leosta. Ale może się mylę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dla łapania koloru skład nie ma najmniejszego znaczenia, na pierwszy rzut oka wygląda jakby nie była osuszona 

Jeszcze temperatury i czasy podaj.

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.