Gość Leosta Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam. Oto moje pierwsze ćwiczebne wędzenie.http://i58.tinypic.com/qs8utz.jpg http://i62.tinypic.com/2mr6yvp.jpg http://i62.tinypic.com/w8l4ko.jpg http://i61.tinypic.com/f0w2zq.jpg http://i59.tinypic.com/v7ft6e.jpg http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg http://i58.tinypic.com/2iuoqz5.jpg Wczoraj było drugie wędzenie. Relacja nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Grudnia 2014 No to możesz świętować. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Grudnia 2014 nie mówcie że na drzewach jeszcze liście wiszą o tej porze? a wędzonki ładne Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosman Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Grudnia 2014 pisał że to było pierwsze nie pisał kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam. Pierwsze wędzenie było na początku listopada. Drugie wędzenie było 19 grudnia. A 22 grudnia wędziłem dodatkowo samą kiełbasę. http://i61.tinypic.com/4utmhu.jpg W środku schab nie parzony, pozostałe wyroby parzone. http://i59.tinypic.com/bg8h3a.jpg http://i61.tinypic.com/6ht1y0.jpg http://i61.tinypic.com/28rir5x.jpg http://i60.tinypic.com/33ur0jm.jpg http://i60.tinypic.com/20j3i1d.jpg http://i62.tinypic.com/wjj4w0.jpg http://i58.tinypic.com/352lklj.jpg http://i61.tinypic.com/x44pbr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Marca 2015 Moje wczorajsze wędzonki http://i58.tinypic.com/2poqjpl.jpg http://i57.tinypic.com/2qkl0yh.jpg http://i62.tinypic.com/2lzuq0.jpg http://i61.tinypic.com/2zzsq6t.jpgkiełbasa parzona http://i61.tinypic.com/2mi4znm.jpg http://i60.tinypic.com/2z3q49l.jpg http://i59.tinypic.com/2hdnqqs.jpgszynka parzona http://i61.tinypic.com/k48ph.jpg http://i60.tinypic.com/sl5m2r.jpg http://i57.tinypic.com/25r33ok.jpgpolędwica wędzona surowa http://i61.tinypic.com/11azxxk.jpg http://i57.tinypic.com/20aqadx.jpgkiełbasa podpiekana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Marca 2015 Widze i myśle, że są super piękne. Ale jestem laikiem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Marca 2015 Tak ogólnie to mi się zdaje że Fantasic???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Marca 2015 wyroby b.ładne , ale czemu pokroiłeś w tak grube plastry poledwice surową ? chciałeś się doweidzieć czy jest taka sama w całym kawałku ? oczywiscie Twoja sprawa , ja lubie cieniutko pokroić . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Marca 2015 Już odpowiadam. Wyroby te były specjalnie przygotowane na sobotnią balangę aby uczcić dzień kobiet. Zanim się wyrobiłem był już wieczór. Goście zażyczyli sobie ażeby pokroić właśnie w taką podłużną kostkę. Faktycznie, jakbym pokroił w cienkie plasterki może by trochę zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Marca 2015 Ladne , ciekawe czy takie grube plastry mozna by dopiec na grylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Witam. Właśnie poczyniłem coś na wzór "Sała". Jeszcze ciepłe. pychota, rozpływa się w ustach.http://i61.tinypic.com/x6gbr5.jpg http://i59.tinypic.com/2rxefjl.jpg http://i61.tinypic.com/24y5yjn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Leosta, wrzucaj zdjęcia bezpośrednio na forum, gdyż są problemy z ich otwarciem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 Edytowane 24 Października 2015 przez Leosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Października 2015 Bardzo apetycznie wędzonki.jak długo je wędziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Października 2015 No i super.Tak trzymać. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Października 2015 Ładny złocisty kolor wędzonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Października 2015 Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 Jeżeli chodzi o kolorek to super ....... jeżeli chodzi o smak może kiedyś będzie mi dane ..... :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Października 2015 :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 25 Października 2015 Witam. Godzinę obsuszania, 4 godz wędzenia. Wędziłem drewnem owocowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 25 Października 2015 Witam. moje wędzonki z dnia 22.10.15 OOOOOO żesz moje gratki Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiqs Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Listopada 2015 http://i59.tinypic.com/2ewmyy8.jpg Leosta - mów mi proszę szybciutko jak uzyskać taką kiełbaskę. Niestety mi się kiełbaska w ogóle nie udaje. Z jakiegoś konkretnego przepisu korzystasz czy masz swój. Właśnie taką kiełbaskę chcę uzyskać ale nie jest mi to dane Mi wychodzi taka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Listopada 2015 Mi wychodzi taka Napisz jak osadzałeś/osuszałaś i wędziłeś ..... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiqs Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 2 Listopada 2015 1) pakowanie w jelito2) wisi całą noc w lodówce na kijku3) rano osuszenie max do 30 min ciepłem z żaru - bez dymu. Przynajmniej się staram bez dymu ale różnie to wychodzi. Nie wiem czy to ma znaczenie o czym mówimy, ale może ma - bo mi się wydaje że to składniki mojej kiełby są inne niż Leosta. Ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 2 Listopada 2015 Dla łapania koloru skład nie ma najmniejszego znaczenia, na pierwszy rzut oka wygląda jakby nie była osuszona Jeszcze temperatury i czasy podaj. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.