karolszymczak Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 7 Maja 2017 To widze że w tym samym kierunku idziemy. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 7 Maja 2017 Tak , trzeba jeszcze popracować nad ta recepta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 7 Maja 2017 Ja dziś razowy pieke zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Ja dziś razowy pieke zobaczymy jak wyjdzie.Powodzenia! u mnie na obiad; później po piwku Pstrągi z sambalem i ketjap sosem Pozdrowiania Edytowane 8 Maja 2017 przez EAnna lit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 8 Maja 2017 Mesch,widze ze jestes wszechstronny, i tak trzymaj Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 17 Maja 2017 życie leci dalej i coś takiego utrwaliłem na zdjęciusałatka z ( Scampi ) troszkę większe krewetki albo jakieś takie oraz mój nowy nabytek w piątek dostane żeberka w sobotę grilowanie, jestem ciekawy czy wyjdą tak jak trzeba Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 18 Maja 2017 piątek dostane żeberka w sobotę grilowanie na pewno wiesz , ale .... żeberka przed grillowaniem gotujemy do stanu półmiekkiego powodzenia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Ja mam receptę bez parzenia lub gotowania.Później wstawię przepis Edytowane 19 Maja 2017 przez EAnna lit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 18 Maja 2017 Przepis na żeberka - fall off the bone - (spadające z kości) przetłumaczony na Google składniki Żeberka (1 lub 2 żebra na osobę) pojemnik aluminiowy folia aluminiowa Podstawowe BBQ Rub (mieszanka sucha przyprawa) 1 łyżka papryka w proszku 1 łyżka proszku czosnkowym 1 łyżka sproszkowanej cebuli Sól pół łyżki Pół łyżeczki pieprz 1 łyżka cukier brązowy Szkliwo (sos do grilla żeber w AF) 4 łyżki BBQsaus 2 łyżki sosu sojowego słodka 2 łyżki miodu1. Wytwarzanie (dzień wcześniej) Wyjąć membranę żeber. Użyj tył widelcem lub łyżką. Włóż je między kością i membrana, wykorzystać papierowy ręcznik aby zdjąć membranę ręką . Płukania żebra się i zanurza je do sucha papierowym ręcznikiem. Smarować żebra Rub grilla (suchej mieszanki przypraw) i pozostawić je przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez noc). 2. Przygotowanie grilla (½ godziny) Przygotować grilla, grilujemy obok żaru nie nad żarem albo ogniem.3. (2 godziny) Około 180 ° Umieszczenie żeber z wypukłą stroną do dołu na aluminiowej tacy i przykryć ją odpowiednio (hermetyczne) z folii aluminiowej, po czym grilujemy je pośrednio przez 2 godzin w temperaturze około 180 ° C. Jeśli nie ma wystarczającej ilości miejsca, układać pojemniki jeden na drugi i unikać bezpośredniego ciepła. wymiana pojemników kilka razy, aby utrzymać temp równa Żeberka będzie teraz powoli dochodzić w własnej wilgoci. Ten smak mięsa, a ona nadal jest cudownie miękkie. Nie zaglądać przez co najmniej 2 godziny. 4. Afgrillen (pół godziny) Po 2 godzinach (ograniczony) usuwamy folię aluminium. Żebra są nadal z wypukłym do dołu. widać, że kości przeszywający kawałek mięsa. To dlatego, że mięso jest tak delikatna, że jest całkowicie wycofane z kości. Smarować wklęsłą (dolny bok) żebra szkliwa i pozostawia na okres 10 minut. Obrócić żeberka z wypukłą stroną do góry, a także smarować je z glazury. Po 20 minutach, żebra są zakończone.Można powtórzyć tę procedurę kilka razy, aby uzyskać grubszą warstwę sosu na żebrami. Im bardziej sos, tym słodsze będą żeberka. Jest również możliwe dodanie dymu drzewnego w afgrillen otrzymując żeber dodatkowy smak dymu. Na ogółem w ciągu 3 godzin, żebra są gotowe i mają duże żebra spadając kości. Smacznego 3-2-1 metoda Innym znanym sposobem jest metoda 3-2-1, które ja zawsze wcześniej dzierżył, ale żeberka są nadal przetargu z powyższego sposobu i naprawdę odpadać kości. Jeśli wolisz dobry smak dymu to następujące metody z pewnością odpowiednie. 3-2-1 sposób (niskie i powoli), czyli 3 godziny wędzenia, parzenie tak jak wyżej dwie godziny, a następnie przez 1 godzinę afgrillen. Jednak to nie ma zastosowania do holenderskich żeber, które są znacznie mniejsze niż amerykańskie żeberka. Cierpliwość jest nagradzane ale 1½ 1½-jest często wystarczające dla holenderskich żebra. Bardziej jest oczywiście lepiej, ale na oku w temperaturze około 120 ° C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 3 Lipca 2017 Ostatnio nie było wędzenia ale za to grilowanie Mięsa wędzonego mam jeszcze trochę Oto mojej roboty żeberka zadowolony jestem z rezultatu a to dzisiejszy Pulled Pork, łopatka z tłuszczykiem. kupiłem cala łopatkę bez kości i podzieliłem ja w małe kawałki, szybciej jest gotowa. Dzisiejsza była rozszarpana z dobrym sąsiadem na ciepło bez chleba ani bułki. Zastrzyk dostała z soku jabłkowego i ananasowego + cukier i sól, soki można dobrze wyczuć w smaku mięsa i jak najbardziej tłuszczyku, polecam Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 4 Lipca 2017 Bardzo apetycznie to wyglada,mysle ze jak wyglada tak smakuje Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zastrzyk dostała z soku jabłkowego i ananasowego czy sok ze świeżych owoców czy konserwowanych sok np. z kartonu ? i na jak długo przed grillowaniem ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Lipca 2017 Ja uzylem soku z kartonu, na noc w lodowce przechowac przed grilowaniem Cukier bastaard (branzowy) Sol i pieprz na zewnatrz Cukier branzowy i sol do soku , pol szklanki jablkowego i pol anasowego i troszke teryjaki sosu ( lyzke stolowa ) Lepiej naciac tluszcz w kratke i czesto polewac w czasie grilowania, oczywiscie mieso sokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 4 Lipca 2017 uzylem soku z kartonu, no tak bo świeży z ananasa - by Ci "pożarł" miesko od środka ( enzymami) -przestrzegam SiBów przed stosowaniem świeżego soku z ananasa do mieska - z dobrej np.karkówki zrobi się wątróbka Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Lipca 2017 O tym niewiedzalem ale napewno zapamientam, dzieki! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Lipca 2017 O tym niewiedzalem ale napewno zapamientam po to tutaj wymieniamy się doświadczeniami Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Pierwszy raz Dzisiaj przywiozłem dzika, był oskórowany i bez głowy.Nawet poszło ładnie podzielić go w części żeby zmieścił się w lodówce Edytowane 28 Lipca 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) zdjęcie "3" jak.... oko Godzilli.... Edytowane 28 Lipca 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 28 Lipca 2017 zdjęcie "3" jak.... oko Godzilli.... Nie zwróciłem uwagi na to ale jak ty napisałeś to się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 28 Lipca 2017 .... Jest zajawka.... a "4" to.... plemnik Obcego :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzisiaj przywiozłem dzika pamiętaj że tłuszcz z dzika to nie to samo co tłuszcz ze świnki - szczególnie istotne przy kiełbasach Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzisiaj przywiozłem dzikapamiętaj że tłuszcz z dzika to nie to samo co tłuszcz ze świnki - szczególnie istotne przy kiełbasach Tez to gdzieś już czytałem ale dziękuje. Żeberka i polędwica to na grill i się zastanawiam nad łopatką czy nie grillować coś w stylu slow roasted pork.Resztę to na kiełbaskę tylko na taka co można na grilla i tak na chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Zrobiłem kiełbasę z dzika tylko troch za dużo napchałem do wędzarni, prawie 7 kilo. W niektórych miejscach jest trochę bladsza ale dobrze smakuje, przyprawy tak jak na grillowa grubo rozdrobiona, mięso sam dzik.Teraz robię trochę a'la bielskiej i szerokiej z dzikaPozdrowienia Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chudziutka - mojej by pasowała, bo ona zawsze: " chudziutkie zrób i chudziutkie zrób" . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chudziutka Ha Ha - nie robisz dziczyzny ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.