Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jakie naczynie do peklowania?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 homian

homian

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 54 postów
  • MiejscowośćGłuchów koło Grójca

Napisano 19 mar 2017 - 13:49

Teraz już wszystko jasne :D . Też nastrzykuję zawsze, tyle że odkąd zacząłem intensywniej przeglądać nasze forum robię to troszkę inaczej niż wcześniej, za poradą jednego z użytkowników. Nie powiem jednak jak bo został bym zapewne zlinczowany  :) . Ważne że mnie i znajomym smakują. A wyglądają tak

 

 

post-42102-0-43991600-1489576415_thumb.j

 

post-42102-0-00787000-1489576532_thumb.j

 

Załączone miniatury
  • post-42102-0-62533000-1489576345_thumb.j

Użytkownik homian edytował ten post 19 mar 2017 - 13:49


#82 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3782 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 19 mar 2017 - 13:53

Ziezielony.. Po kiego diabla parzyles te wedzonki po wedzeniu..?
Przeca Ty zapeklowales to mieso na klasyczny schinkenspeck albo poledwice surowa typu Lachs.. Toz to specjaly ala Schwarzwald..

#83 homian

homian

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 54 postów
  • MiejscowośćGłuchów koło Grójca

Napisano 19 mar 2017 - 13:59

Nic nie rozumiem, ale trudno :) . Polędwiczki i jedną polędwicę zostawiłem surowe, pozostałe parzone coby miękkie były. Nie dość że się podpiąłem pod cudzy temat, to jeszcze zboczyłęm całkiem z niego :)



#84 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1282 postów

Napisano 19 mar 2017 - 14:01

:) Gregtom taka dyrektywa padła ze strony Użytkowników moich wypocin... :laugh:

Dojrzewające jeszcze się gdzieś przewalają po lodówce, w kiełbasach dojrzewających się ostatnio zatracałem... :D

Dobrze, że mi przypomniałeś trzeba nastawić polędwice na święta Wielkanocne, dzięki Gregtom :) :thumbsup:

O tej Lachs sobie muszę przybliżyć... :D



#85 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3782 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 19 mar 2017 - 14:21

Sorki.. Mialo byc lososiowa.. 😀😀
Telefon tlumaczy za mnie.. ☺

#86 jumbo

jumbo

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2834 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 19 mar 2017 - 17:04

...ziezielony - Tobie Nike się należy......Masłowska może Ci drinki nosić.... :D



#87 jack78

jack78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 100 postów
  • MiejscowośćGdzieś w Polsce

Napisano 19 mar 2017 - 18:23

W czym panierujesz te serki?? Widze paprykę, chyba zioła prowansalskie i nie wiem co tam jeszcze masz.



#88 homian

homian

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 54 postów
  • MiejscowośćGłuchów koło Grójca

Napisano 19 mar 2017 - 20:07

Oprócz wymienionych czosnek niedźwiedzi i czosnek zwykły. W sumie co tylko wyobraźnia podpowie.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#89 eMKa

eMKa

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 123 postów
  • MiejscowośćKalisz

Napisano 20 mar 2017 - 15:02

Wracając do tematu  :thumbsup:
Aktualnie w Leroy Merlin są w promocyjnych cenach pojemniki, skrzynki, boxy itp. w większości dozwolone do kontaktu z żywnością .
Ceny do przyjęcia np. pojemnik 14 l.z pokrywką  max.wym.zew. 395x300x185    13 zł (!) odpowiednik w Casto w dziale gastro 65 zł.
Kupiłem do peklownia kilka pojemników i skrzynek. Idealnie mieszczą sie w lodówce.  :)





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych