Hektor Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziękuję Szanowne Panie za pochlebne opinie Tutaj ciezko o grahamki Ale może jest na końcu siata, w miejscu gdzie wir w umywalce kręci się w druga stronę ,możliwość kupienia mąki pszennej typ1850 (pełny przemiał)A reszta to jest prosta jak drut Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Lutego 2015 Ale może jest na końcu siata, w miejscu gdzie wir w umywalce kręci się w druga stronę ,możliwość kupienia mąki pszennej typ1850 (pełny przemiał) A reszta to jest prosta jak drut wiem, wiem, ale chyba len obok mnie siedzi i trzyma za rece Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) UWAGA! UWAGA!Podaje przepis na grahamki 1900 g surowego ciasta / 15 bułekZaczynMąka pszenna typ 750 - 580 gDrożdże świeże -27 gCukier - 10 gWoda -700 mlWszystkie składniki mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na 6 - 9 hDo zaczynu dodajęOlej - 100 gMąka pszenna typ 1850(graham, pełny przemiał) - 550 gSól -17 gWyrabianie(maszynowe) około 10 min.Odpoczynek 40 minutDzielenie na porcje około 128 gSzlifowanie i formowanie bułek.Przy bułkach podłużnych dobrze jest po uformowaniu walca, mocno go spłaszczyć, okrągłym też to nie zaszkodzi, widać to na foto.Czas wyrastania 1 h -1,5 hPieczenieTemp. 220-230 st, grzanie góra/dół, 15-18 min górny poziom, z bacznym obserwowaniem zawartości piekarnikahttp://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gifPrzed włożeniem do piekarnika (około 2-3 min) dobrze jest zwilżyć obficie (nie wykąpać) bułki ciepła woda, za pomocą pędzla, jak ktoś ma spryskiwacz to jeszcze lepiej.Po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika, bułki robią się miękkie jak flak, nie wpadamy w panikęhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gifjak dobrze wystygną (temp. kuchenna, 6 h) wróci im chrupkośćhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif. ale chyba len obok mnie siedzi i trzyma za rece To trzeba go http://emoty.blox.pl/resource/violentsmiley010.gif Edytowane 3 Lutego 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Lutego 2015 UWAGA! UWAGA! Podaje przepis na grahamki Pisze pierwsza!!!!!!!! ... bo jak wszyscy tu zajrzą to dopchać się nie będzie można do tablicy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Lutego 2015 Ojtam Ojtam, poczytność jest znikoma Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Lutego 2015 Ojtam Ojtam, poczytność jest znikoma Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 4 Lutego 2015 Podaje przepis na grahamki Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Lutego 2015 Dziękuję. Ależ proszę Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 4 Lutego 2015 Ojtam Ojtam, poczytność jest znikoma Hektor wiesz jak to jest, jak bys cos spierdzielil to mialbys duzo postow z pociecha ze wprawdzie nie wygladaja za dobrze ale na pewno sa pyszne . A tak to trzeba Cie chwalic, a to jakos trudno ludziom przychodzi . Ale niech bedzie, wyroby wspaniale!! A z Twoich przepisow tez chetnie skorzystam bo widac ze wiesz co robisz.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 4 Lutego 2015 Hektor wiesz jak to jest, jak bys cos spierdzielil to mialbys duzo postow z pociecha ze wprawdzie nie wygladaja za dobrze ale na pewno sa pyszne Tak, tak, nic tak nie cieszy jak krzywda ludzka Ale niech bedzie, wyroby wspaniale!! I przeszło Ci to przez gardło/palce? A z Twoich przepisow tez chetnie skorzystam Miło mi, daj znać o efektach. bo widac ze wiesz co robisz Oj tego to ja sam nie jestem pewien Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Lutego 2015 Hektor wiesz jak to jest, jak bys cos spierdzielil to mialbys duzo postow z pociecha ze wprawdzie nie wygladaja za dobrze ale na pewno sa pyszne . A tak to trzeba Cie chwalic, a to jakos trudno ludziom przychodzi Yogi, to nie tak. JAk dobrze zrobil, bo taki ma byc efekt , a jak cos nie tak, to trzeba pocieszyc ,zeby sie nie zniechecil i dalej probowal. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Lutego 2015 Przepis na solodrągi. No i wyprodukowałem. Fajna rzecz, na pewno jeszcze nie raz powtórzę. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 6 Lutego 2015 No i wyprodukowałem. Fajna rzecz, na pewno jeszcze nie raz powtórzę Cieszę się, że jesteś zadowolony Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 6 Lutego 2015 W tym tygodniu nie bede mial czasu bo bede wedzil, ale moze w przyszlym cos wyjdzie. Przymierzam sie do tych grahamkow, zona za czyms takim szaleje, jakby mi sie udalo to bym znowu urosl w jej oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 6 Lutego 2015 zona za czyms takim szaleje, jakby mi sie udalo to bym znowu urosl w jej oczach Spoko na pewno się udadzą, zrób dokładnie z przepisu i z zachowaniem czasów między cyklami.To co podałem to nie jednorazowy wybryk z przepisu znalezionego w internecie a cykliczna "produkcja" okupiona wieloma porażkami Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzisiaj zrobiłem Grahamki na winie Przepis podstawowy zmodyfikowany o rodzaj, ilości mąki, i...Zaczyn- mąka pszenna typ 1850 - 420g- mąka żytnia typ 720 - 100g- mieszanka o nazwie Chleb Nidzicki -160g- drożdże świeże - 20g- cukier 10g- woda 800mlPo pięciu godzinach dodane- mąka pszenna typ 1850 - 585g- olej 130g- troty (siemię lniane, słonecznik, dynia)- 60g-sól - 17gwyszło 16 sztuk o wadze 134g,Przyspieszyłem również proces garowania.Po wyszlifowaniu bułek, blachy włożyłem do piekarnika, grzanie dolne, temperatura 40st i wlałem szklankę wody na dno, czas-25min.Następnie wyjąłem bułki i nagrzałem piekarnik do 230st.Czas pieczenia 16 minut.Po upieczeniu waga wynosi 115-117g Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzisiaj zrobiłem Grahamki na winie A gdzie w przepisie jest wino ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 8 Lutego 2015 A gdzie w przepisie jest wino O widzisz z pośpiechu zapomniałem zrobić gwiazdkę *Na winie, bo miałem dzisiaj lenia i dałem co się nawinęło pod rękę Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Lutego 2015 To jest taki "bigos na winie". Co się z całego tygodnia nawinie. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 10 Lutego 2015 Dzisiaj dla odmiany zrobiłem "Kajzerki"Zaczyn - mąka pszenna typ 750 - 580g - mąka żytnia typ 720 - 100g na smaczek - woda 800ml- drożdże świeże - 21g- cukier - 10gPo ośmiu godzinach dodane - olej -142g tak mi się nalało - mąka pszenna typ 750 - 550g- sól -18gPo wyszlifowaniu bułek, garowanie w piekarniku, grzanie dolne, temperatura 40st, dwie szklanki wody wylane na dno piekarnika.Czas 35 min, potem wyjęte i dochodziły na blacie.W tym czasie nagrzewał się piekarnik. Przed włożeniem do piekarnika głębokie nacięcia. Pieczenie 16 minut w 230 stopniach górny poziom,grzanie góra/dół Waga surowych bułek 140g +/-3gWaga upieczonych bułek 121g - 126g Do jutra Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 10 Lutego 2015 Do jutra Jakie do jutra, jakie od jutra? po bułeczce dla każdego poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Lutego 2015 Oooooożeszcholera ale się wkopałem, mam tylko 16 sztuk. Ale że jako pierwsza napisałaś to łap tylko uważaj bo jeszcze gorące Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 10 Lutego 2015 Oooooożeszcholera ale się wkopałem, mam tylko 16 sztuk. Ale że jako pierwsza napisałaś to łap tylko uważaj bo jeszcze gorące A pokaż jak w środku wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) A pokaż jak w środku wyglądają Jak wystygną to przekroje i wrzucę fotkę. Jaki chcesz przekrój pionowy czy poziomy ? Edytowane 10 Lutego 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Lutego 2015 Waga surowych bułek 140g +/-3g Waga upieczonych bułek 121g - 126g Perfekcja w każdym calu Hektor Do jutra Jutro będą jeszcze inne ? nie nadążam za Tobą Jaki chcesz przekrój pionowy czy poziomy ? Proponuje po skosie ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.