Todek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Czy ktoś próbował robić takie coś?http://smakowity.pl/przepisy/5804/pork-pie Edytowane 6 Lutego 2015 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Lutego 2015 Na którymś z kanałów Discovery, dają to już któryś raz z kolei. Pokazują cały proces w małej, angielskiej wytwórni. Muszę przyznać, że wygląda nieźle. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Lutego 2015 Na którymś z kanałów Discovery, dają to już któryś raz z kolei. Pokazują cały proces w małej, angielskiej wytwórni. Muszę przyznać, że wygląda nieźle.No właśnie tam to zobaczyłem i mnie zaciekawiło. Mam zamiar spróbować. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Listopada 2015 Mam zamiar spróbować. Np to spróbowałem. Wyszło mi 4 sztuki. Teraz się studzą w lodówce. Jutro będzie próba smakowa. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Listopada 2015 coś czuję że będę musiał na "urodziny" poprosić o taki tort!! Oczywiście czekamy na fotorelację z degustacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Listopada 2015 Oczywiście czekamy na fotorelację z degustacji i opis dokładny jak wyszło Widziałem kilka razy na food network, travel channel i kuchni+ jak coś takiego robią.. fajna Angielska tradycyjna potrawa, tylko oni chyba do ciasta lubią łoju dodawać :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Listopada 2015 oni chyba do ciasta lubią łoju dodawać AndrzejK robi ciasteczka na smalcu. Nie jest to łój, ale masło też nie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Listopada 2015 Nie próbowałem nigdy oryginału, to nie wiem jakie powinny być. Ale moje są jak najbardziej jadalne, może tylko lekko farsz za słony, dałem 18 g soli na 1 kg masy mięsnej. Ciasto jest takie twardawe-kruche.Taka moim zdaniem przekąska, np. na drugie śniadanie albo na pierwsze. Myślę, że jeszcze kiedyś zrobię. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.