Skocz do zawartości

Kiełbasa szynkowa parzona produkcji Pawła


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

A gdybyś tak naprawdę trochę poszukał, ;) to w dziale Branżowe receptury masarskie znalazłbyś to, za czym tutaj większość buszuje. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

Chyba szynkowa na zlot w Zakopanem.

Chyba nie, za mało czasu :)

W sobotę produkcja, w niedzielę wędzenie.  :)

 

post-55133-0-75173700-1488799273_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Chyba pierwszy raz w osłonce zgodnej z recepturą.  :)

 

post-55133-0-15868400-1669286815_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety przy tej grubości osłonki nie wszystko wyszło jak trzeba. Ale zjeść się da.  :)

 

post-55133-0-91835100-1669662869_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie wszystko wyszło jak trzeba
Nie bluźnij  - jest bardzo dobrze , grube batony mają trochę inne " prawa"  ;)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nie widzisz, że tam są dwie dziurki i jedna kreska? :D :D :D

Czyli "U" Moresem . Jaką informacje kiełbasa chce przekazać :). Udana ?  :)

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Niestety przy tej grubości osłonki nie wszystko wyszło jak trzeba. Ale zjeść się da. :)

 

attachicon.gifSzynkowa parzona_ZW_fi100_2.jpg

A co twoim zdaniem nie pykło?

 

No nie widzisz, że tam są dwie dziurki i jedna kreska? :D :D :D

No niestety nie dwie, w środku jest trochę więcej. Myślę, że to przez zbyt krótką igłę. Sklejenie jest dobre. Wykłuwanie powietrza mało dokładne.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.