Grzegorz1970 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam wszystkich zadymiarzy poruszę wątek upieczenia małego prosiaka czy da się to zrobić?.Pamietam z młodych lat że kiedyś tak robiono z młodymi barankam i( pomijając procedurę peklowania) wędzili to w wędzarni a potem podpiekali w wyższej temperaturze lub szło to na ognisko i tu było to podpiekane ja zapamiętałem do dziś tylko ten smak i chodzi mi po głowie taki pomysł by to zrobić,wiem że dzisiaj to pieką te prosiaki przeważnie w piekarniach ale wydaje mi się że to nie ten smak izapach mięcha jeśli ktoś coś wie na temat piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lutego 2015 Podobnie robi się dzisiaj piecze się najpierw w piecu chlebowym lub konwekcyjnym a potem odgrzewa nad ogniskiem lub w piekarniku Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1970 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2015 A nie da się tego zrobić w wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2015 Ale najlepszy z nadzieniem.Może ktoś zna składniki do nadziewania prosiaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2015 Oj różne nadzienia spotykałem ... od bidy po na bogato ...Najlepszy jakiego jadłem był nadziany kaszą gryczaną ze skwarkami z boczku, ziemniakami gotowanymi i jabłkami z majerankiem i cukrem Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Lutego 2015 Myślę,że kasza gryczana z boczkiem,ziołami a zamiast jabłek mielona kwaśna kapusta z leśnymi grzybami musi dobrze smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.