piksiak Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Marca 2015 Baco masz rację, ale ja wydałem 50 zł na rury i cement (beczka gratis) i przekonałem się, że bez sensu Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Marca 2015 Baco masz rację, ale ja wydałem 50 zł na rury i cement (beczka gratis) i przekonałem się, że bez sensu No wiesz w każdym przypadku jest inaczej, nasza Koleżanka już ma wędzarkę teraz tylko musi się nauczyć w niej wędzić wszak nie poleci po nową i myślę, że jak na razie nic nie będzie nowej stawiała Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam - jestem nowy na forum chociaż już od kilu lat zaglądam na te strony wybudowałem sobie wędzarnie z paleniskiem oddalonymod wędzarni ok 2 m, chociaż sam nie zabijam świnek tylko najmuję fachowca również do rozebrania i zrobienia wyrobów ale wędzę sam, piszę bo mam pewien problem na który mam nadzieję znaleźć rozwiązanie po poradzie odpowiednich zaawansowanych w temacie fachowców z forum, a mianowicie zawsze stosuję się do porad dziadka podczas wędzenia ale nie zawsze kiełbasa wychodzi na koniec taka jak bym chciał, to znaczyładna brązowa raczej ciemno, i ładnie przymarszczona a często jest jasna gładka na wierzchu jak żeby była tylko trochę uwędzona chociaż wędzędrewnem śliwkowym bo takie mam i zgodnie z zaleceniem temperaturowym i czasowym.Więc nie wiem od czego to zależy czy od wsadu kiełbasianego bo masaż robi po swojemu nie wtrącam się, czy od jakości mięsa, sposobu wyrobu,mocy napełnienia jelit lub innych rzeczy.Już nie wiem co o tym sądzić bo nieraz wychodzi super chociaż wędzę tak samo i jest dobrze uwędzona ładnie przymarszczona, krucha,dobrze się kroi na plasterki,nawet skórka dobrze odchodzi, ale czasem do niczego, sflaczała, niepołączone mięso w środku-rozsypuje się.Jeżeli jakiś fachowiec z forum mógłby mi wytłumaczyć na czym polega problem byłbym bardzo wdzięczny może wspólnie uda się go rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1król Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Witam. Zawsze wiedziałem w tradycyjnej wędzarni i nigdy nie miałem problemu z kwaśnymi wyrobami A odkąd wędze w elektrycznej za każdym razem to samo. Proszę o radę bo już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.