ziabka89 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Niedawno wziąłem połówkę świni od kolegi. Miała 110 kg. Wszystko pięknie ładnie rozebrałem ją wystygła i zamroziłem ale jak wziąłem np. mieso na kotlety czy schab to dziwny ma smak. Nie wiem co to. Jak uwedziłem szynkę to nie było czuć tego smaku. Co jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A jak można określić ten dziwny smak? Może to był "stary" knur? I z tąd taki smak mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziabka89 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 trudno mi powiedzieć bo pierwszy raz się spotykam z takim czymś. Szynkę jak wędziłem to nic nie czuć. Stary nie był bo młoda świnia była. Hm może przyprawa jakaś stara ? cholera wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mieso knura po podgrzaniu smierdzi podobnie jakbys gotowal mocz czy cos podobnego, trudno mi to okreslic, jak wystygnie zapach sie traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udowodnione jest, ze na smak miesa wplyw ma rowniez pasza, jaka bylo zwierze karmione. Moze tutaj tkwi problem? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Moze byc knur, moze tez byc mloda loszka w trakcie rujki, tez mieso ma inny zapach. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 podgrzej kawałek tłuszczu z podgardla lub pachwiny ... jak zacznie śmierdzieć to znaczy, że wnętr lub knur Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Pierwszy raz brałeś półtuszę ? Takie mięso pachnie inaczej niż te sklepowe.... Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 podgrzej kawałek tłuszczu Może nie podgrzej a podsmaż.Jeśli śmierdzi to wyrzuć mięso, albo daj pieskowi. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Mozna sobie jeszcze dlugo tak gdybac, kolega napisal "dziwny smak" , to okreslenie moze oznaczyc wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Kochani w dymie. Pamietajcie,że piesków nie wolno karmić wieprzowiną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Pamietajcie,że piesków nie wolno karmić wieprzowiną! Mój tam nie gardzi żadnym mięskiem, tylko gnatów mu nie daję.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Pamietajcie,że piesków nie wolno karmić wieprzowiną! Mój tam nie gardzi żadnym mięskiem, tylko gnatów mu nie daję.... Mój też nie gardzi żadnym mięskiem , wręcz się domaga ale gnatów też mu nie daję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Kochani w dymie. Pamietajcie,że piesków nie wolno karmić wieprzowiną! A czemu nie wolno ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) bo mięso może zawierać wirusy wścieklizny rzekomej , gotowane może być . http://www.vetopedia.pl/article296-1-Choroba_Aujeszkyego.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_Aujeszkiego Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 czuję sie zwolniony z odpowiedzi - patrz post wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziabka89 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jeden kawalek jak wachalem to tak jakby moczem było czuć. Szynke jak uwedzilem to nie czuć nic. Schabowe i mieso na mielone to czuc po wysmazeniu swinie. Mama mowi ze mozliwe ze to knur byl. Ja sie nie znam na tym. Dam na spróbunek tesciowi pracował kiedyś w masarni moze rozpozna co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Maja 2015 Zapytaj czy jeśli to był knur to czy był kastrowany.jeśli nie był to może być przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Maja 2015 JUz pisałem o tym , zdarzył mi się taki przypadek , gdzie po znajomości sprzedali mi knura -oczywiście - rolnik załatwiał całość tematu -odbnieralem mięso podzielone , smród przy gotowaniu nie do wytrzymania , od tego czasu nie kjupuje juz u rolnika , lepiej kupić elementy .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.