Skocz do zawartości

Dziwny smak mięsa


ziabka89

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno wziąłem połówkę świni od kolegi. Miała 110 kg. Wszystko pięknie ładnie rozebrałem ją wystygła i zamroziłem ale jak wziąłem np. mieso na kotlety czy schab to dziwny ma smak. Nie wiem co to. Jak uwedziłem szynkę to nie było czuć tego smaku. Co jest nie tak ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

podgrzej kawałek tłuszczu z podgardla lub pachwiny ... jak zacznie śmierdzieć to znaczy, że wnętr lub knur

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

podgrzej kawałek tłuszczu

 

Może nie podgrzej a podsmaż.Jeśli śmierdzi to wyrzuć mięso, albo daj pieskowi.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kochani w dymie. Pamietajcie,że piesków nie wolno karmić wieprzowiną! :devil:

A czemu nie wolno ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bo mięso może zawierać wirusy wścieklizny rzekomej , gotowane może być .

 

http://www.vetopedia.pl/article296-1-Choroba_Aujeszkyego.html

 

http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_Aujeszkiego  

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeden kawalek jak wachalem to tak jakby moczem było czuć. Szynke jak uwedzilem to nie czuć nic. Schabowe i mieso na mielone to czuc po wysmazeniu swinie. Mama mowi ze mozliwe ze to knur byl. Ja sie nie znam na tym. Dam na spróbunek tesciowi pracował kiedyś w masarni moze rozpozna co to.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

JUz pisałem o tym , zdarzył mi się taki przypadek , gdzie po znajomości sprzedali mi knura -oczywiście - rolnik załatwiał całość tematu -odbnieralem mięso podzielone , smród przy gotowaniu nie do wytrzymania , od tego czasu nie kjupuje juz u rolnika , lepiej kupić elementy .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.