paweljack Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Bardzo smaczna i prosta kiełbasa. Receptura DZIADKA znajduje się tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/214-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana/ Składniki: Wp. II kl. - 4 kg Wołowina - wyjątkowo nieklejąca. - 1 kg Przyprawy to oprócz peklosoli, pieprz i ziele angielskie. Jelita bydlęce. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Z braku czasu drugie wędzenie ciepłym dymem 5 godzin. Teraz jeszcze się podsusza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Pawel ta wp II to lopatka czy od szynki? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Pawel ta wp II to lopatka czy od szynki?Różnista, taka i taka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Smacznie wyglada ,moze mi sie jeszcze uda przed urlopem zrobic ..jak pogoda dopisze. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Po parzeniu tej kiełbasy wkładasz bezpośrednio znowu do wędzenia ?[zimnego -30 stopni przez 12 godz]Czy można to jakoś obejść?[co daje takie powtórne wędzenie ?] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 co daje takie powtórne wędzenie ?]Trwałość, smak, resztę już wiesz. Smacznie wyglada ,moze mi sie jeszcze uda przed urlopem zrobic ..jak pogoda dopisze.Dzięki, jest bardzo dobra, rób śmiało tylko jelita wołowe załatw sobie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Piszesz o jelitach ,to jeszcze dopytam-,czy te moje podobno wołowe i podobno nadajace się najbardziej do kaszanki i kiszki ziemniaczanej-fi -38-43,czy 46??będa się nadawały do tej kiełbaski? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Piszesz o jelitach ,to jeszcze dopytam-,czy te moje podobno wołowe i podobno nadajace się najbardziej do kaszanki i kiszki ziemniaczanej-fi -38-43,czy 46??będa się nadawały do tej kiełbaski?Jak nie wiankowe, czyli nie zwijają się to tak, wołowe środkowe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Pawel no wlasnie bede musiala ,bo jednak to nie to samo co taka sztuczna. Czy te jelita to sie nazywaja -wolowe proste -kal 55/60 beda takie dobre? to sobie zamowie u "wedliniarza" .Wczoraj wyjelam z zamrazalki jeszcze kawalek mojej "tynieckiej",ta tez bedzie trzeba zrobic zapas bo smakowita Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 wolowe proste -kal 55/60 beda takie dobre?Bardzo dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dzieki trzeba bedzie zrobic liste zeby czegos nie zapomniec Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Poczyniłem ową w sobotę i polecam, co prawda w wieprzowych jelitach ale też jest super Na pewno będzie częściej gościła na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Poczyniłem ową w sobotęWszystko zjedzone? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Prawie Najwięcej idzie pierwszego dnia:( Część podsycha, reszta w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Część podsycha, reszta w lodówce.To całe szczęście, bo możesz dać fotkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Synek mi "naprawił" aparat i ostały się tylko telefonowe ale spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zatem pstryknięte telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Zatem pstryknięte telefonem. Jak wsad jest jak należy to na pewno smaczna ale wyglądem przypomina mi myśliwską. Edytowane 5 Maja 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 5 Maja 2015 Ano był jak należy Zadziwia mnie jednak, jak szybko taka kiełbaska "znika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 6 Maja 2015 Świetnie wygląda paweljack ta kiełbaska. Idąc śladem mistrza, popełnię ją w sobotę z małym odstępstwem - jelita będą wieprzowe. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Maja 2015 jelita będą wieprzowe.Dlaczego? Nie masz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Maja 2015 Dostęp mam, tylko zrobił mnie się spory zapas wieprzowych, które musze wykorzystać. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Maja 2015 Zawsze możesz kiszkę ziemniaczaną zrobić - też pyszna na grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Maja 2015 Zawsze możesz kiszkę ziemniaczaną zrobić Albo grillowej z 10 m. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Maja 2015 Mogę też zrobić schabowego z kapuchą i pyrami, też dobry Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.