Darthnogen Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Maja 2015 Witam,Gdzie kupujecie noże? Interesują mnie tylko profesjonalne noże masarskie do rozbioru i przygotowywania mięsa do sprzedaży.Pozdrawiam darthnogen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziaksos Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Maja 2015 tam gdzie taniej się da w danym momencie . Firma i model. ?Jeden woli noże firmy X miękkieA drugi firmy Y twardeDochodzi jeszcze preferowana długość dla modeluKażdy ma inaczej i porada typu: " ja polecam taki czy sraki bo mi się robi nimi dobrze " jest niemiarodajna.Żeby kupić to musisz wiedzieć czego chcesz bo słowo "profesjonalne" nic nie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Maja 2015 A wiec noże do trybowania 12,5 i 15 cm giętkie, i noże do porcjowania 20 cm+ glatkie bez szlifu kulistego! szukam jakiegoś dobrego i sprawdzonego sklepu sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalw Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Maja 2015 nie wiem czy zdecydowałbym się na zakup noża przez internet. nóż może być nie wiem jak wypasiony i profesjonalny a po prostu nie leżeć w ręce.jeśli będziesz przejazdem przez Wrocław to polecam Żuk-Pol na Kwiskiej, mają spory wybór a jak czegoś nie ma to ściągną. No i można "pomacać" towar:) mają też sklep internetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Maja 2015 Pracowałem nożami Giesse, Dick, i polkars wszystkimi mi sie dobrze pracowalo szukam dobrego sklepu internetowego gdzie moge je zamowic najbardziej interesuje mnie polkars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo8014 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Maja 2015 Darthnogen tu masz mega sklep http://allegro.pl/noz-rzezniczy-masarski-polkars-nr-43-26cm-i5338622807.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Maja 2015 Kolega przywiózł mi z polski nóż polkars trybownik 12,5 cm giętki nr nie pamiętam i powiem ze rewelacja, dobrze leży w dłoni i tnie jak żyleta jeszcze muszę jakiś dobry sklep znalesc i będzie gitara:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Witam,podpinam się pod temat, i prosze podpowiedzcie jaki nóż kupić do domowego użytku ?(oddzielanie kości od schabu, dzielenie szynki na poszczególne elementy, itd.)jestem amatorem i nie musi to być jakiś mega sprzęt, ale na co zwrócić uwagę, długość, rączka ? do tej pory radziełem sobie kilkoma nożami kuchennymi a niedługo dojdzie mi kolejna świeczka na torcie i LP( ) prosiła żebym wybrał sobie jakiś prezent, więc pomyślałem o nożu. taki od MiRA się nada ???http://www.wyroby-domowe.pl/noz-do-klasowania-nr-5-p-125.html Edytowane 25 Września 2015 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Września 2015 Osobiście najbardziej lubię pracować krótkim trybownikiem. W moim ostrze ma długość ok. 10cm ale nóż jest już "zjechany". Rączka musi być wygodna, bez żadnych wypukłych nitów, co zdarza się w kuchennych nożach.Przy krojeniu dużych mięśni musi być już coś większego/dłuższego, że nie wspomnę o skórowaniu.Jednak jestem amatorem a o przydatności różnego typu noży najlepiej wiedzą profesjonaliści i zapewne coś doradzą. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Września 2015 trafiłem na taki nóż, ktoś z forum miał i polecał, chodzi mi głównie o porcjowanie mięsa, odcięcia kości od schabu, bo kupuję raczej gotowe elementy,co sądzicie o tej firmie ??http://allegro.pl/noz-do-miesa-waski-victorinox-fibrox-15c-5-2803-15-i5646272792.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 30 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Września 2015 trafiłem na taki nóż, ktoś z forum miał i polecał, chodzi mi głównie o porcjowanie mięsa, odcięcia kości od schabu, bo kupuję raczej gotowe elementy,co sądzicie o tej firmie ??http://allegro.pl/noz-do-miesa-waski-victorinox-fibrox-15c-5-2803-15-i5646272792.htmlZa taka cenę powinni cały zestaw dać Tu masz fajny nóż ja używam i jestem zadowolony:Dhttp://www.centrumnozy.pl/pl/p/Polkars-noz-masarski-nr.-23-21cm/253 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smokemistake Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Września 2015 cena 50-70 zł jest normalną ceną za wysokiej jakości nóż ja osobiście lubię pracować z nożami F.Dick seri eurogrip lub mastergripdo każdego zastosowania inny rózna twardość rodzaj stali, powłoki antyadhezyjne. bardzo dobre noże produkuje firma Caribou sa tańsze niż F.Dick a jakościowo bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel1886 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Października 2015 WitamPoszukuję solidnego stalowego noża do krojenia mięsa, Podczas gdy ostatnio przygotowywałem mięsko stwierdziłem, że wszystkie moje ceramiczne "noże" nie nadają się. Rozglądam się za czymś większym minimum 15cm ostrza, ma posłużyc mi do obróbki oraz do krojenia gotowych wędlin. Podpowiedzcie jakieś sprawdzone modele Z góry dziękuję. A jeszcze budżet myślę, że max 70pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Października 2015 http://sklep.technica.pl/kuchnia/przybory-do-kuchni/noze-i-widelce/ze-stali-walcowanej/noze-rzeznicze_1/noz-rzezniczy-z-ryflowanym-ostrzem-200-mm-czarny.htmlproszę bardzo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Października 2015 Obróbka wędlin ..... co masz na myśli ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1990 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Października 2015 http://sklep.technica.pl/kuchnia/przybory-do-kuchni/noze-i-widelce/ze-stali-walcowanej/noze-rzeznicze_1/noz-rzezniczy-z-ryflowanym-ostrzem-200-mm-czarny.htmlproszę bardzo:DTe noże są bardzo dobre, pracuje nimi już kilka lat. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel1886 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Października 2015 miro - chodzi mi o przygotowywanie mięsa do wędzenia lub dojrzewania, odcinanie skóry z boczku / oczyszczanie schabu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Października 2015 Jak to mówią? Tępy nóż jest jak tępy człowiek ,wielkiej krzywdy nie zrobi ale niesamowicie wk.....a.Nóż jak nóż byle ostry i było co kroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Października 2015 @daniel1886Używam noży polskiego producenta, firmy Polkars. Do klasowania i krojenia mogę polecić nóż nr 5:http://www.wyroby-domowe.pl/noz-do-klasowania-nr-5-p-125.html do trybowania używam noża nr 1 http://www.wyroby-domowe.pl/noz-trybownik-nr-1-p-121.html Noże myję wyłącznie ręcznie pod bieżącą wodą i nie używam do gorących potraw. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Października 2015 Miro jakie jest hrc tych noży i kąt kt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 27 Października 2015 Dowiem się jutro u producenta i odpowiem.Dziś już mu nie będę d... zwracał. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 27 Października 2015 Dowiem się jutro u producenta i odpowiem. Kiedyś próbowałem się od nich dowiedzieć, pod jakim kątem ostrzą, ale dział handlowy nie był w stanie na to pytanie odpowiedzieć.O ile pamiętam kształt ostrza nowego noża polkarsu, to jest to zapewne 21 stopni.Przy pomocy apexa można to sprawdzić w 5 sekund. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Października 2015 @daniel1886Używam noży polskiego producenta, firmy Polkars. Do klasowania i krojenia mogę polecić nóż nr 5:http://www.wyroby-domowe.pl/noz-do-klasowania-nr-5-p-125.html do trybowania używam noża nr 1 http://www.wyroby-domowe.pl/noz-trybownik-nr-1-p-121.html Noże myję wyłącznie ręcznie pod bieżącą wodą i nie używam do gorących potraw. potwierdzam fajne noże, łatwo się trzyma i dobrze tną chociaż wczoraj przy trybowaniu wołowiny złamałem mojego trybownika:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 28 Października 2015 A taki amerykański był.Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 29 Października 2015 Miro.Słowo droższe od pieniędzy.Słowo sie rzekło kobyłka u płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.