Maxell Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzisiaj mam dla Państwa bardzo ładnie zebrany materiał, który powinien być pomocny nie tylko początkującym.Materiał jest w wersji PDF, liczy sobie 248 stron, a powstał w 2009 r. WĘDLINY DOMOWERECEPTURY I SPOSOBY WYTWARZANIA/ wyroby z mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz dziczyzny/OPRACOWANY NA PODSTAWIE FORUM „WĘDLINY DOMOWE” ORAZZBIORÓW PRZEPISÓW WŁASNYCHWYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGOOpracowałMarek Bublej2009Zapraszam do czytania: W%C4%99dliny-domowe-Receptury-sposoby-wytwarzania.pdf Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzięki Maxell, zdążyłem przeczytać spis treści i już jestem zadowolony. Sporo ciekawego materiału, Będzie co czytać i przerabiać :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Można by w fornie książki wydać Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Czerwca 2015 powiadasz 248 stron ? Jest co czytać :-) Wrzucam w obserwowane żeby doczytać do końca Z czasem napewno to ogarnę bo jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Można by w fornie książki wydaćPopieram, cos wspanialego.Dla poczatkujacego jak ja podstawowe wiadomosci w jednym miejscu to skarb. Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dla poczatkujacego jak ja podstawowe wiadomosci w jednym miejscu to skarb. Taki też był główny cel wrzucenia tego materiału. Nie umieściłem go jednak w dziale dla początkujących, z uwagi na wielkość pliku i rozłożenie obciążenia transferowego na dłuższy okres. Dział dla początkujących jest oblegany i zbyt duża liczba ściągających lub czytających jednocześnie mogłaby naruszyć płynność transferową forum. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zassałem i ja dzięki Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Maxell świetne opracowanie :thumbsup: Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Można je jeszcze zaktualizować, ale i tak powinno być bardzo przydatne, szczególnie "młodym". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Czerwca 2015 ssam i ja Dzięki Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Czerwca 2015 No z ta mlodoscia to roznie bywa ale opracowanie bardzo mi sie podoba Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mucho, to nie o wiek chodzi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delukas Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Października 2015 dzień dobry mam zapytanie z natury technologi peklownia mięsa w kawałkach (schab, łopatka, itp.) - zaobserwowałem zmianę koloru/mętności zalewy, np. przy zapeklowanych schabach na 8-10 dni, po 3-4 dniach zalewa zaczyna mętnieć (wpada w odcień bieli), natomiast zalewa łopatki jest zupełnie klarowna z odcieniem lekko krwistym?temperatura w lodowce od 6 do 8 st. C.proszę o poradę czy coś robię nie tak? czy to może naturalna kolej rzeczy. dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Października 2015 Sprawdź stężenie solanki, które zastosowałeś w przypadku polędwic.Radzę wyjąć polędwice, umyć je i włożyć do nowej zalewy, po uprzednim, dokładnym umyciu naczynia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) @delukasSchab nastrzykują przemysłowo, łopatkę też, ale może miałeś po szczęście i łopatka była bez nastrzyku. Edytowane 26 Października 2015 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delukas Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Października 2015 dziękuję, zastosowałem się do zaleceń,poczekam na efekty + zmieniam sklep mięsnypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Switala18 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Lutego 2023 dobry materiał gratulacje Cytuj Moja wędzarnia https://youtu.be/7B4q8_AgqA4 Mój kanał na YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpXo78oYFA4hsBwVAJwuw2w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywis1983 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 12 Lutego Dobry dobry Dużo można się dowiedzieć Dla zaczynających dobra baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 12 Lutego 14 minut temu, zywis1983 napisał(a): Dobry dobry Dużo można się dowiedzieć Dla zaczynających dobra baza Myślę że nie tylko dla zaczynających....😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.