Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Jestem bardzo zielony w tematyce, ale dużo czytam i uczę się, bo mam nadzieję zmienić swoją dietę i przejść ze "smakołyków" z hipermarketów na własne. Ostatnio widziałem na "Chomikuj" taką pozycję: " Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r".Co sądzicie o przepisach tam zawartych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Proponuję cofnąć się trochę w czasie i zacząć od studiowania 16-tki. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Doskonale wiem o tym, ale w jaki sposób 16- tkę pozyskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Czerwca 2015 ale w jaki sposób 16- tkę pozyskać"Na gwałt" nie musisz jej szukać. Przejdź do strony głównej, większość przepisów tam podanych pochodzi z 16-ki właśnie przeliczonych i opisanych do produkcji domowej. Poza tym masz tam niezbędną wiedzę o klasyfikacji, peklowaniu , wędzeniu itd. podane jak na tacy. Udanych wyrobów Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Proponuję cofnąć się trochę w czasie i zacząć od studiowania 16-tki. Maxell, wiem, że jesteś tutaj jednym z niewielu, którzy posiadają przeogromną wiedzę i doświadczenie - podziwiam to i tylko uczyć się od Ciebie.Dziękuję również za błyskawiczną odpowiedź, chociaż nie w temacie.Przypomnę zagadnienie zasadnicze "Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r.".O szesnastkę spytałem jedynie, ponieważ sam o niej wspomniałeś. Poczytałem trochę na forum i wiem, że jeszcze muszę nieco popracować aby ją dostać.Może kiedyś ją zdobędę?Jeszcze raz bardzo dziękuję za konwersację - czekam na dalszą.Nieśmiało stawiam przecież pierwsze kroki i zaczyna mi się to podobaćPrzepraszam Maxell - nie zmieniając opini o Tobie (same superlatywy), ale pomyliłem się i wypowiedź frapio przypisałem Tobie.Przypomnę więc Koledze Frapio o temacie jeszcze raz"Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Nie przesadzajmy z chwaleniem mnie. Ja tutaj głównie sprzątam i załażę niektórym za skórę. Wracając do rzeczy. Podałem Ci 16-tkę, jako główny materiał do nauki, gdyż w zbiorach przepisów z końca lat 70-tych i późniejszych, zaczynają się juz pojawiać niechętnie widziane tutaj dodatki funkcjonalne.Po zamknięciu Rapid Share mamy problem z dystrybucją naszych materiałów. Jest jeszcze "nasze" konto na Chomiku, ale muszę sprawdzić, czy jest tam 16-tka do pobrania. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wielkie dzięki Maxell!Nieodzownym jest zapoznać się z klasyką.Pozdrawiam Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jeszcze tylko jedno pytanieJaka jest nazwa "Chomika" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Czerwca 2015 http://chomikuj.pl/ „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Czytając ze zrozumieniem: nazwa Chomika = nazwa konta, a nie adres strony - myślałem, że to proste? Cóż, myliłem się, ale dzięki za dobre chęci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Czerwca 2015 myślałem, że to proste? Cóż, myliłem się Ale co miało być proste? Na chomiku nie ma 16-tki. Sprawdzałem. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Użytkownicy 7 postów 0 punktów ostrzeżeń MiejscowośćGdańsk Napisano 9 minut temu Czytając ze zrozumieniem: nazwa Chomika = nazwa konta, a nie adres strony - myślałem, że to proste? Cóż, myliłem się, ale dzięki za dobre chęci! Przepraszam, ale to było do boob96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Nie wiem jak pojemna masz pocztę, ale mam spakowaną 16-tkę w trzech plikach o wadze po ok. 30 MB. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Kasuję swój adres, ponieważ, boję się spamu Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Eugeniusz_2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Kilka razy próbowałem, ale zrywa mi połączenie. Korzystam z mobilnego neta. Spróbuję jeszcze później. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Będę oczekiwał z dużą dozą niecierpliwości. Maxell jesteś Wielki.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Posiadam dość duży zbiór książek i opracowań z tematyki mięsnej w wersji elektronicznej które były dostępne na naszej stronie i nie tylko . Jestem skłonny udostępniać to wszystko chętnym , Pod warunkiem że zainterosowani wniosą dobrowolne datki na utrzymanie tej strony ,nie niższe jak koszty wygenerowania danych , koszt DWD i przesyłki pocztowej. Wszystko będzie dostępne o ile wlasciciel tej strony wyrazi na to zgodę . Pozdrawiam Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Czerwca 2015 @DZIADEK Jeden wplaci, material dostanie, pochwali sie w necie ze "jego wlasny pomysl i wyrob". Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Mam 16-tkę która ma 8 MB - mogę podesłać. Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Piksiak, podeślij mi z łaski Swojej na pocztę: maxell11@wp.pl „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Poszło. Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Dziękuję. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Może jednak podam swój adreslinkiel@wp.plJezeli ktoś może podesłać 16- kę to super. Z góry diękuję.Kolego Piksiak jeżeli byś był skłonny to super.DziękiDo DziadkaWpierw fanfary za ogrom pracy na tym portalu-Wiwat Dziadek.Jeżeli mógłbym prosić na moją pocztę, jakie ewentualnie pozycje można otrzymać i jakie koszty?Dzięki Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Eugeniusz_2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 28 Czerwca 2015 w jaki sposób 16- tkę pozyskać?Pytałeś też o 16-kę i tego dotyczyła moja odpowiedź. Cieszę się że już masz załatwioną. Pozdrawiam Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Ja tam szesnastkę mam, ale poszukuję przepisu na kiełbasę słoninową.Może pogrzebcie w swoich archiwach i może się znajdzie.Proszę. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi