Skocz do zawartości

Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r


Eugeniusz_2015

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem bardzo zielony w tematyce, ale dużo czytam i uczę się, bo mam nadzieję zmienić swoją dietę i przejść ze "smakołyków" z hipermarketów na własne. Ostatnio widziałem na "Chomikuj" taką pozycję: " Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r".

Co sądzicie o przepisach tam zawartych?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

ale w jaki sposób 16- tkę pozyskać

"Na gwałt" nie musisz jej szukać. Przejdź do strony głównej, większość przepisów tam podanych pochodzi z 16-ki właśnie przeliczonych i opisanych do produkcji domowej. Poza tym masz tam niezbędną wiedzę o klasyfikacji, peklowaniu , wędzeniu itd. podane jak na tacy.

 

Udanych wyrobów

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Proponuję cofnąć się trochę w czasie i zacząć od studiowania 16-tki.

Maxell, wiem, że jesteś tutaj jednym z niewielu, którzy posiadają przeogromną wiedzę i doświadczenie - podziwiam to i tylko uczyć się od Ciebie.

Dziękuję również za błyskawiczną odpowiedź, chociaż nie w temacie.

Przypomnę zagadnienie zasadnicze "Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r.".

O szesnastkę spytałem jedynie, ponieważ sam o niej wspomniałeś. Poczytałem trochę na forum i wiem, że jeszcze muszę nieco popracować aby ją dostać.

Może kiedyś ją zdobędę?

Jeszcze raz bardzo dziękuję za konwersację - czekam na dalszą.

Nieśmiało stawiam przecież pierwsze kroki i zaczyna mi się to podobać


Przepraszam Maxell - nie zmieniając opini o Tobie (same superlatywy), ale pomyliłem się i wypowiedź frapio przypisałem Tobie.

Przypomnę więc Koledze Frapio o temacie jeszcze raz

"Wędliny i wędliny podrobowe proces produkcyjny - 1985 r"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie przesadzajmy z chwaleniem mnie.;) Ja tutaj głównie sprzątam i załażę niektórym za skórę. :D

Wracając do rzeczy. Podałem Ci 16-tkę, jako główny materiał do nauki, gdyż w zbiorach przepisów z końca lat 70-tych i późniejszych, zaczynają się juz pojawiać niechętnie widziane tutaj dodatki funkcjonalne.

Po zamknięciu Rapid Share mamy problem z dystrybucją naszych materiałów. Jest jeszcze "nasze" konto na Chomiku, ale muszę sprawdzić, czy jest tam 16-tka do pobrania.  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

myślałem, że to proste? Cóż, myliłem się

Ale co miało być proste? Na chomiku nie ma 16-tki. Sprawdzałem.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Użytkownicy 7 postów 0 punktów ostrzeżeń MiejscowośćGdańsk Napisano 9 minut temu Czytając ze zrozumieniem: nazwa Chomika = nazwa konta, a nie adres strony - myślałem, że to proste? Cóż, myliłem się, ale dzięki za dobre chęci!

Przepraszam, ale to było do boob96

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Posiadam dość duży zbiór książek i opracowań z tematyki mięsnej w wersji elektronicznej które były dostępne na naszej stronie i nie tylko . Jestem skłonny udostępniać to wszystko chętnym , Pod warunkiem że zainterosowani wniosą dobrowolne datki na utrzymanie tej strony ,nie niższe jak koszty wygenerowania danych , koszt DWD i przesyłki

 pocztowej. Wszystko będzie dostępne o ile wlasciciel tej strony wyrazi na to zgodę . Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może jednak podam swój adres

linkiel@wp.pl

Jezeli ktoś może podesłać 16- kę to super. Z góry diękuję.

Kolego Piksiak jeżeli byś był skłonny to super.

Dzięki


Do Dziadka

Wpierw fanfary za ogrom pracy na tym portalu-Wiwat Dziadek.

Jeżeli mógłbym prosić na moją pocztę, jakie ewentualnie pozycje można otrzymać i jakie koszty?

Dzięki

Edytowane przez Eugeniusz_2015
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tam szesnastkę mam, ale poszukuję przepisu na kiełbasę słoninową.Może pogrzebcie w swoich archiwach i może się znajdzie.Proszę. :)

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.