Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Na pewno przydadzą się podczas weekendowych, letnich biesiad: 67 Przepisów Pizza hut & KFC.pdf Smacznego! Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Myślę, że do tematu Kurczak KFC sporo szczegółów doda Kolega Gonzo. Robił takowe podczas spotkania naszej spółdzielni i były wyśmienite.Moim zdaniem o wiele lepsze od tych sprzedawanych w okienku (choć ich nigdy nie kupowałem i nie próbowałem ). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Jak bedę robił następne to postaram się sfotografować co nieco. Jest już parę osób, które robią te skrzydełka, może mnie wyprzedzą Wiem Mirku, że niedługo sam będziesz je robił więc będziesz mógł coś więcej napisać A może ktoś jeszcze robi, to porównamy przepisy. Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Kolega Gonzo. Robił takowe Robił... robił w Gąsiorowie też ... były zajebiaszcze Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Podam przepis według którego mniej, więcej ja robię a foto kiedyś pewnie będzie Składniki:przyprawy orientacyjnie, później każdy sobie dogra.1 kg skrzydełek z kurczaka (ok.10-11szt tzn. 20-22 porcje)1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej w zależności od gustu)1 łyżeczka słodkiej paprykimożna opcjonalnie dodać trochę czosnku suszonegoPrzeglądałem przepisy z różnymi przyprawami, ale uważam jak ze wszystkim. Proste = dobre, bo jak za dużo namieszmy to może być Raz robiłem z panierką do kurczaka ale wszyscy orzekli, że to nie to.Gęste ciasto naleśnikowe - składniki również orientacyjnie.1 jajko1/4 łyżeczki soli1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (jeśli lubisz bardziej ostre dodaj więcej)1/2 szklanki mąki pszennej1/3 - 1/2 szklanki mlekaPanierka:mąka pszenna do panierowaniaDodatkowo:olej do smażeniaSkrzydełka myję i osuszam. Odcinam obojczyki ze wszystkich skrzydełek, a potem każde skrzydełko kroję na dwie części.Przekładam pokrojone mięso do miski, posypuję przyprawami solą, słodką papryką oraz pieprzem cayenne. Całość mieszam (ręce są chyba tu najlepsze ) , aż przyprawy dokładnie obtoczą kurczaka.Ciasto.Mieszam wszystkie składniki na ciasto aż masa będzie jednolita, przypominająca gęste ciasto naleśnikowe i będą widoczne pęcherzyki powietrza (masa będzie dobrze napowietrzona).Ciasto łączę z kawałkami skrzydełek aż każdy kawałek kurczaka pokryje się ciastem.Do miski, garnka wsypuję ok. 1 szklanki mąki. Do pojemnika z mąką wkładam po kilka (jednorazowa porcja do smażenia) kawałków kurczaka w cieście i potrząsam pojemnikiem, aby mąka pokryła mięso (dobrze jest przykryć pojemnik pokrywką, wtedy możemy energiczniej potrząsać). No i smażenie.Zależy ile mamy porcji to dobieramy odpowiednie naczynie do smażenia.Ja wkładam po 7-8 porcji, więc dobieram garnek gdzie do połowy wchodzi 800-1000ml, wtedy mam pewność, że skrzydełka będą całe zanurzone.Można robić we frytkownicy, tylko zalecał bym taką bez siateczki, bo do niej skrzydełka mogą się "przylepiać"Olej (można dodać trochę - łyżkę masła dla aromatyczności- gzieś niedawno wyczytałem, że dodają ) rozgrzgrzewam do temp. 170-180*C. Na rozgrzany tłuszcz wkładam za pomocą szczypców, dwóch widelców lub po prostu rąk partiami skrzydełka - uważać trzeba na rozgrzany tłuszcz. Staram się dobierać te same części skrzydełek, wtedy mam pewność że w jednym czasie wszystkie się usmażą.Smażę ok 8-10 minut, te mniejsze elementy a ok.10-12 minut te większe elementy skrzydełka - kolor złoty.Możemy wziąć poprawkę na czasy smażenia, zależy to czy wkładamy skrzydełka do oleju z temperatury pokojowej, czy wyjęte z lodówki po całonocnym tam przebywaniu. Parę osób próbowało skrzydełka w Gąsiorowie w warunkach polowych, więc może się wypowiedzą.Oko w oko bali się coś złego powiedzieć .Ania dzięki, nic nie mogę powiedzieć bo mi jak i paru osobom nie starczyło Pozdrawiam P.S. Możemy na bazie tego przepisu robić stripsy z piersi kurczaka, indyka. Robiłem z karkówki, polędwicy i też wychodziło mniamniuśnie Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Gonzo 1 Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dzięki Gonzo za przepis. Napewno wypróbuję. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w zakresie kurczaka i panierki z KFC niech się podzieli nimi na forum. Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Ja robilam podobnie tylko do ciasta dodawalam jeszcze ostra papryke, przyprawe curry i odrobine proszku do pieczenia ,no i do oleju troche masla dla smaku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Mam oryginalne receptury McDonald i innych firm, ale w języku angielskim. Próbowałem tłumaczyć, ale boję się, że mogę coś skopsać. Wkleję chyba oryginały i nasi "zagraniczniacy" nam przetłumaczą. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Bardzo fajne te przepisy. Nie wiedziałem, że tak robią.A co do smażenia, to lepiej nie na oleju, bo jest strasznie nietrwały. Lepiej na maśle klarowanym, albo smalcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Maxell dawaj te przepisy. Trzeba je wypróbować. Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Mirek z tego co pamiętam to kiedyś wisiało na HUB-ie po polsku ... poszukam Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Tajne przepisy: Arch Deluxe™ THE SECRET SAUCE: 1 tablespoon mayonnaise 1/2 teaspoon Grey Poupon Specialty peppercorn mustard Ingredients: 1 sesame seed hamburger bun (potato roll style with split crown) 1/4 pound Topps beef patty 1 slice American cheese 1-2 tomato slices 1-2 lettuce leaves, chopped 1 Tablespoon ketchup 1 Tablespoon chopped white onion McDonald's hamburger seasoning COOKING: 1. In a small bowl, mix together the mayonnaise and the Dijon mustard. Set aside. This is the secret sauce. 2. Toast the face of each of the buns on a griddle as described in all other recipes. 3. Follow Quarter-Pounder cooking instuctions for the beef patty. 4. Dress your BUN in the following order: On the crown (top bun) special sauce ketchup onions lettuce tomato cheese 5. Add the cooked beef patty then the toasted heel. Makes 1 Arch Deluxe® If you want an Arch Deluxe with bacon, pre-cook some thick sliced Hormel® pepper bacon, breaking one slice per burger in half. Lay the halves side by side on top of the cheese before adding the meat. (Or just use thick sliced bacon, adding a dash of pepper when cooking.) BIG MAC™ Special Sauce Ingredients: 1/4 cup KRAFT Miracle Whip 1/4 cup mayonnaise 2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff) 1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish 2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works) 1 teaspoon sugar 1 teaspoon dried, minced onion 1 teaspoon white vinegar 1 teaspoon ketchup 1/8 teaspoon salt Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™. Cooking your BIG MAC™ INGREDIENTS: (this is a per sandwich recipe) 1 -regular sized sesame seed bun 1 -regular sized plain bun 2 -previously frozen regular beef patties 2 -tablespoons Big Mac sauce 2 -teaspoons reconstituted onions 1 -slice real American cheese 2 -hamburger pickle slices 1/4 Cup -shredded iceberg lettuce COOKING: Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.) Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of thelettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put the crown on top. For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows: 1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.) 2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers. 3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld". 4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high. ....Enjoy an AWESOME Big Mac® Sandwich! Big X-Tra® INGREDIENTS: 1 large sesame seed bun (4 3/4-inch diameter) 1/3 pound ground chuck Lawry's® seasoned salt McDonald's hamburger seasoning 1 Tablespoon ketchup 1 Tablespoon mayonnaise 1 Tablespoon chopped white onion 3 HEINZ™ Genuine dill slices 1/2 cup chopped iceberg lettuce 1 large tomato slice, or two small ones COOKING your BIG X-TRA™: 1. Form the ground chuck into a large, thin patty on wax paper. Make it approximately 5 1/2 to 6 inches in diameter. Freeze this patty for a couple hours before cooking. (You may consider making some in advance, freezing for future use.) 2. Toast the faces of the hamburger bun as directed in the Quarter Pounder recipe. 3. Grill the frozen patty on a 400 degree griddle for 2-3 minutes per side. Sprinkle one side with seasoned salt and the other side with McDonald's hamburger seasoning. (recipe is located under Regular Hamburgers plus special instructions.) 4. Dress the crown (top bun) in the following order: ketchup mayonnaise onion pickle lettuce tomato *cheese (optional) 5. Add the cooked patty then the toasted heel (bottom bun) 6. Wrap the Big X-TRA™ in a 12"x16" sheet of wax paper, let sit 3 minutes, then microwave on high for 10 seconds. Serve. Makes 1 Big X-tra®. McDonald's® Chicken McNuggets™ SPECIAL TOOLS: Deep fryer Ingredients: vegetable oil (in fryer)1 egg1 cup water2/3 cup all-purpose flour1/3 cup tempura mix (or 1/3 cup flour for a total of 1 cup if tempura mix is unavailable)2 teaspoons salt1 teaspoon onion powder1/2 teaspoon Accent®1/4 teaspoon pepper1/8 teaspoon garlic powder 4 chicken breast filets, each cut into 6-7 bite sized pieces. Cooking your McNuggets™ 1. Beat the egg and then combine it with 1 cup water in a small, shallow bowl. Stir. 2. Combine the flour, salt, Accent®, pepper, onion powder and garlic powder in a one gallon size zip lock bag. 3. Pound each of the breast filets with a mallet until about 1/4-inch thick. Trim each breast filet into bite sized pieces. 4. Coat each piece with the flour mixture by shaking in the zip lock bag. 5. Remove and dredge each nugget in the egg mixture, coating well. Then return each nugget to the flour/seasoning mixture. Shake to coat. Put nuggets, bag and all,in the freezer for at least an hour. Cover and refrigerate remaining egg mixture. 6. After freezing, repeat the "coating" process. 7. Preheat oven and large cookie sheet to 375° 8. Deep fry the chicken McNuggets™ at 375° for 10-12 minutes or until light brown and crispy. (cook only about 9 at a time.) 9. Drain on paper towels 3-5 minutes. 10. Place deep-fried nuggets on preheated cookie sheet in oven and bake another 5-7 minutes. 11. Serve with your favorite McDonald's dipping sauce. Egg McMuffin® This is a PER sandwich recipe: Ingredients: 1 large grade A egg1 english muffinbutter, REAL butter1 slice American cheese (real...not processed cheese food)1 slice Canadian bacon1 "12x12" sheet of wax paperNon Stick Cooking Spray SPECIAL TOOLS: You need an egg ring. Find one at you're favorite cooking specialty store. COOKING your Egg McMuffin: 1- Pre-heat an electric griddle to 275 degrees. Toast your english muffin by laying both sides face down on the griddle and applying pressure. This takes about 1 to 1.5 minutes. (theyshould be medium brown) Set aside. 2- Lay your egg ring on the pre-heated grill. Spray with Pam to prevent sticking. Crack the egg and pour into egg ring on the grill. Poke the yolk with a sharp instrument so it flows. 3- Butter both toasted halves of the english muffin liberally with melted butter. Put a slice of American cheese on the bottom half. 4- About 2 1/2 minutes after you started cooking the egg, the whites should firm up, and the yolk should still be a bit "liquidy". Carefully remove the ring, leaving the egg on the griddle.(you may have to "slice" around the edges if it sticks) 5- Very carefully turn the egg over, and lay one slice of Canadian bacon on the griddle. 6- After about 30-45 seconds, "flip" the Canadian bacon, and remove the egg, placing it on the bottom half (cheesed half) of the english muffin. 7- Put the Canadian bacon on top, and cover with the top of the english muffin. 8- Wrap in pre-cut wax paper just like the hambugrer recipes. Let stand 5 minutes, then microwave 12 second on high, and eat.********************************************************* Filet~O-Fish® You'll need a DEEP-FRYER for this one. (this is a per-serving recipe. Multiply everything by each serving needed.) Fish patty can also be baked per package directions. 1 Van de Camps frozen breaded whitefish patty*1 small, regular hamburger bun1 Tablespoon prepared tartar sauce1/2 slice real American cheesedash salt1 12"x12" sheet of waxed paper (to wrap) **use any square whitefish patty not extra crisp, like Mrs. Pauls, or even the store brand. (as with the burgers, pre-heat your oven to warm. This is your warming "bin".) Pre-heat you fryer to 375-400 degrees. After its ready, cook fish 3-5 minutes until done.(do NOT thaw first.) Remove and add a dash of salt. In the old days, the bun was quick warmed using a steamer. We'll use the microwave. Microwave the bun about 10 seconds, until hot and steamy. (Do NOT toast the bun) Add about 1Tablespoon of prepared tartar sauce to crown side of the bun. Place the cooked fish filet on top, add 1/2 slice american cheese centered on the fish, and add heel of the bun. Wrap in a12"x12" sheet of waxed paper and warm in oven's lowest setting for 8-10 minutes. Dig into a fabulous Filet~0-Fish! ****************ONCE AGAIN**************** An alternate "Q-ing" method would be to wrap the sandwich tightly in wax paper, let sit for 5 minutes, and microwave on highfor 15 seconds (while still wrapped.) In fact, you can use this method on ALL of the burger recipes on this site, with the exception of the McD.L.T. ("Q-ing" was a McDonald's term forhelping the flavors to meld via mechanical means; ie heatlamp or microwave.) McChicken® Ingredients SPECIAL TOOLS: Deep fryer; meat mallet INGREDIENTS: vegetable oil (in fryer) 1 egg 1 cup water 2/3 cup all-purpose flour 1/3 cup tempura mix (or 1/3 cup flour for a total of 1 cup if tempura mix is unavailable) 2 teaspoons salt 1 teaspoon onion powder 1/2 teaspoon Accent® 1/4 teaspoon pepper 1/8 teaspoon garlic powder 4 chicken breast filets 4 sesame seed hamburger buns 1 cup chopped iceberg lettuce McChicken® sauce: 1/4 cup mayonnaise 1/16 teaspoon onion powder Stir together well, refrigerate until needed. Preparing your McChicken® Sandwich 1. Beat the egg and then combine it with 1 cup water in a small, shallow bowl. Stir. 2. Combine the flour, salt, pepper, Accent®, onion powder and garlic powder in a one gallon size zip lock bag. 3. Pound each of the breast filets with a mallet until about 1/4-inch thick. Trim each breast filet until it is round. 4. Coat each filet with the flour mixture by shaking in the zip lock bag. 5. Remove and dredge each filet in the egg mixture, coating well. Then return each filet to the flour/seasoning mixture. Shake to coat. Put filets, bag and all, in the freezer for at least an hour. Cover and refrigerate remaining egg mixture. 6. After freezing, repeat the "coating" process. 7. Deep fry the chicken filets at 375° for 10-12 minutes or until light brown and crispy. 8. As the chicken is frying, toast the buns using the standard method described in cooking regular hamburgers. 9. On the crown side of the bun, apply 1 tablespoon of mayonnaise mixture, followed by 1/4 cup chopped iceberg lettuce. Then top with the cooked chicken patty, and the heel of the bun. 10. Wrap tightly in a 12x16 piece of waxed paper, and let stand 6-8 minutes. 11. Microwave on high, individually, for 15 seconds and serve. Personal suggestion: CHEESE IT! With real American cheese, one slice, between the patty and the heel. McD.L.T.® INGREDIENTS: 1 -TOPPS 1/4 lb frozen beef patty, or alternative*1 -sesame seed bun1 -slice real American cheese1/4 -cup chopped iceberg lettuce1 -fresh tomato slice (2 if small)1 -tablespoon fresh chopped white onion3 -dill pickle slicesMcDonald's Hamburger SeasoningKetchup, mustard, mayonnaise Pre-heat an electric griddle to 400 degrees, and toast both halves of the bun face down on the griddle. It should toast quickly and will have an even light-brown color when done. Aftertoasting, set the toasted bun aside. On the same grill surface, cook the beef patty the same way as a Quarter-Pounder® (see cooking instructions for the Quarter Pounder®.) DRESS YOUR BUN: On the crown half, apply mustard, ketchup, and onions as described in the Quarter-Pounder™ recipe. Then add 3 pickle slices, the lettuce, followed by 1 tablespoonof mayonnaise. Top that with the tomato, then the slice of cheese. (This can be done, and should be done 10-15 minutes before the beef is cooked.) Place in the refrigerator. When thebeef is done, put it on the heel side of the bun. Then get the dressed crown side out of the fridge, slap the two together, and WACK! A no longer available McD.L.T™! McDonald's® McRib™ Sandwich Ingredients: 1 JTM® Brand "Grillin' Ribs" pork patty1 6 inch long sandwich bun2 Tablespoons McDonald's® Barbecue sauce (see recipe under McNuggets®)1 Tablespoon chopped white onion3 sour dill pickle slices Note** J-T-M™ is the only brand of these pressed and formed pork patties that I've seen. They are shaped like a rack of ribs, just like at McDonald's®. I getthem at Wal-Mart®. Look for them in the frozen meat section, near the pre-formed hamburger patties. Cooking Your McRib® 1. Preheat your griddle to 400°. Cook the pork patty just like a quarter pound beef patty. (consult the package directions for cooking times and other cookingoptions)2. Toast the faces of both halves of the bun, using the bun toasting method described throughout this site.3. On the toasted crown (top) half, apply the ready mixed barbecue sauce and follow that with the dill pickle slices, spread out evenly.4. Put the cooked "rib" patty on next, then add the onions, followed by the heel. (bottom)5. Wrap this masterpiece in a 12x16 sheet of waxed paper, let sit 5 minutes, then microwave on high about 15 seconds, still wrapped.6. Enjoy a wonderful McRib® Sandwich! Important Notes: This is how we did it "back then". However, back then we also just used Bullseye® brand barbecue sauce. (original flavor) You might consider this option. Also---this having never been an "official" McDonald's® sandwich, different franchise operators may have prepared it a little differently. Like putting the onions onthe crown side, or not putting pickles on it. Maybe they put sauce on both sides....etc...etc...Just customize it to the way YOU remember it. Quarter Pounder® INGREDIENTS: INGREDIENTS: 1 -Topp's 1/4 lb frozen beef patty1 -sesame seed bun1 -Tablespoon fresh onion...dicedmustard, ketchup2 -HEINZ hamburger slices (pickles)2 -slices real American cheese (optional)McDonald's Hamburger Seasoning BEEF PATTY ALTERNATIVE: If you can't find Topps™ 1/4 pound patties, use one pound ground chuck, divide into 4 equal pieces, and form the patties about 5" diameter and 1/4"thick. Do this on wax paper, and freeze until needed. Cooking your Quarter Pounder™ Pre-heat an electric grill to 400 degrees. (If cooking more than one...also pre-heat an electric grill for toasting the sesame seed buns)Lay the beef frozen patty on the grill, and after about20 seconds, "sear" it. Sear a little harder and a little longer than with regular hamburgers.You should apply heavy pressure for 6-8 seconds. Sprinkle liberally with McD's HamburgerSeasoning.(see regular burgers to make that) About 2½-3 minutes after searing, turn. Be careful not to tear the sear you just created. Add another dash Seasoning. Lay the crown of thebun facedown on an unused, clean portion of the grill. It will toast very quickly, so move it around in a circular motion to prevent burning. After about 30 seconds the bun will be toastedenough. Remove to dress, and lay the heel facedown to the same spot on the grill. (If cooking more than one, follow the bun toasting instructions for the regular hamburger.) DRESSING THE BUN: Put five "kisses" of mustard around the toasted crown about 1/2 inch from the edge, equally spaced. Then put five squirts of ketchup in the pattern of a five ondice and the size of a nickle on the toasted bun. (Make the center one the size of a quarter.) Add about a tablespoon of freshly chopped white onion, and the two pickle slices, evenlyspaced. If you're making a Quarter-Pounder with Cheese™, lay one slice of real American cheese on top of the condiments.Most cheese slices are slightly too big, so cut or tear off about 1/4inch, making a slight rectangle. By now...your meat should be done. (about 2½-3 more minutes after turning) Smash the beef patty with the spatula to "squeeze" out excess fat, then remove. Smash it again between thespatula and your free hand to addtionally drain the fat. Lay it on top of your dressed crown and add the toasted heel. (If you're making a Quarter-Pounder with Cheese™, lay another sliceof real American cheese on top of the patty before adding the heel. Position the corners off alignment with the other cheese slice) Wrap it in a pre-cut 12x12 sheet of waxed paper and either microwave it for 15 seconds, or allow it to be "warmed" in your pre-heated (lowest setting) oven for 8-10 minutes. (or use thealternate "Q-ing" method) ENJOY!!! No i na zakończenie: KFC Cookbook.pdf Edytowane 29 Czerwca 2015 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dzięki Maxell za wstawienie przepisów. Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Witam.Parę zdjęć odnośnie skrzydełek a'la KFC. Przepis wyżej w poście nr 51.Myjemy, dzielimy.Nie musimy dokładnie suszyć, wystarczy chwila w durszlaku.2. Odmierzamy przyprawy - każdy później "znajdzie swój smak".3.Mieszamy przyprawy ze skrzydełkami i odstawiamy na parę godzin (niekoniecznie w lodówce) lub na noc - lodówka.4. Robimy gęste ciasto naleśnikowe z przyprawami , dodajemy do skrzydełek i mieszamy.5. Bierzemy jakieś naczynie, wsypujemy mąkę (zwykła mąka bez jakichkolwiek dodatków) i kładziemy obtoczone w cieście skrzydełka.Dobrze jest przykryć pojemnik, wtedy możemy śmielej nim potrząsnąć.6. I smażymy. Smacznego. Edytowane 10 Lipca 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Lipca 2015 Gonzo a platki dodajesz ? Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Lipca 2015 Trochę ładniejsze od mojej produkcji . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Lipca 2015 Gonzo, skrzydelka sa naprawde sexi , przy najblizszej okazji bede robil.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Lipca 2015 Gonzo a platki dodajesz ?Oryginalne skrzdełka KFC nie są posypywane płatkami.Płatki to złudzenie, a faktycznie powstają one z grubej warstwy mąki podczas pieczenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Lipca 2015 Jak zrobisz z tego przepisu to tak wychodzi jakby płatkami były posypane. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Lipca 2015 Gonzo a platki dodajesz ? Tak jak koledzy wyżej pisali - sama mąka. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Lipca 2015 Ja zamiast płatków , dodaję do panierki mąki kukurydzianej i mój młody mówi że lepsze niż w kfc Ale tu przy okazji mam pytanie , Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowego . Próbowałem dodać nieco smalcu , bo taki mi poradzono ale to nic nie dało .Może ktoś z was ma jakiś patent na to smażenie ? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowego . Witam.Też używam rzepakowego, ostatnio dodałem masła, gdzieś wyczytałem że podnosi walory smakowe.Ja tam różnicy za bardzo nie wyczułem.U mnie smażenie wygląda tak jak na zdjeciu, no może przy wkładaniu trochę większa piana.Ale o żadnym kipieniu nie ma mowy czy to na samym rzepakowym czy z masłem a parę razy już smażyłem. Nie mam pojęcia co Ci doradzić, może spróbuj bez kukurydzianej A tak jeszcze przyszło na myśl - do jakiej temp. wrzucasz ? Pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Lipca 2015 temperatura oleju tak w przedziale 150 do 180 st . A może faktycznie bez tej kukurydzianej sprawdzę , bo tak po zastanowieniu wychodzi że zaczął kipieć od momentu dodania kukurydzianej mąki . Za dwa tygodnie jak młodzian wróci z obozu sprawdzę .. Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Lipca 2015 Gonzo a jakie przyprawy widac na talerzyku, ktoremu zrobiles foto? Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Lipca 2015 Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowegoZa dużo kawałków rzucasz na jeden raz, no i garnek też przydałby się wyższy.Temperatura powinna być 180-190 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.