Skocz do zawartości

[Pizza] Pizza hut & KFC - 67 super przepisów


Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno przydadzą się podczas weekendowych, letnich biesiad:

 

67 Przepisów Pizza hut & KFC.pdf

 

Smacznego!

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że do tematu Kurczak KFC sporo szczegółów doda Kolega Gonzo. Robił takowe podczas spotkania naszej spółdzielni i były wyśmienite.Moim zdaniem o wiele lepsze od tych sprzedawanych w okienku (choć ich nigdy nie kupowałem i nie próbowałem :D ). 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak bedę robił następne to postaram się sfotografować co nieco. Jest już parę osób, które robią te skrzydełka, może mnie wyprzedzą :) Wiem Mirku, że niedługo sam będziesz je robił więc będziesz mógł coś więcej napisać   :)  :tongue: A może ktoś jeszcze robi, to porównamy przepisy.

 

Pozdrawiam ;)  

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kolega Gonzo. Robił takowe

Robił...  robił w Gąsiorowie też ... były zajebiaszcze :D:thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Podam  przepis według którego mniej, więcej ja robię a foto kiedyś pewnie będzie  :)

 

 

Składniki:

przyprawy orientacyjnie, później każdy sobie dogra.
1 kg skrzydełek z kurczaka (ok.10-11szt tzn. 20-22 porcje)
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej w zależności od gustu)
1 łyżeczka słodkiej papryki
można opcjonalnie dodać trochę czosnku suszonego
Przeglądałem przepisy z różnymi przyprawami, ale uważam jak ze wszystkim. Proste = dobre, bo jak za dużo namieszmy to może być :facepalm:   
Raz robiłem z panierką do kurczaka ale wszyscy orzekli, że to nie to.

Gęste ciasto naleśnikowe - składniki również orientacyjnie.
1 jajko
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (jeśli lubisz bardziej ostre dodaj więcej)

1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 - 1/2 szklanki mleka


Panierka:
mąka pszenna do panierowania
Dodatkowo:
olej do smażenia


Skrzydełka myję i osuszam. Odcinam obojczyki ze wszystkich skrzydełek, a potem każde skrzydełko kroję na dwie części.
Przekładam pokrojone mięso do miski, posypuję przyprawami solą, słodką papryką oraz pieprzem cayenne. Całość mieszam (ręce są chyba tu najlepsze :thumbsup: ) , aż przyprawy dokładnie obtoczą kurczaka.
Ciasto.
Mieszam wszystkie składniki na ciasto aż masa będzie jednolita, przypominająca gęste ciasto naleśnikowe i będą widoczne pęcherzyki powietrza (masa będzie dobrze napowietrzona).
Ciasto łączę z kawałkami skrzydełek aż każdy kawałek kurczaka pokryje się ciastem.

Do miski, garnka wsypuję ok. 1 szklanki mąki. Do pojemnika z mąką wkładam po kilka (jednorazowa porcja do smażenia) kawałków kurczaka w cieście i potrząsam pojemnikiem, aby mąka pokryła mięso (dobrze jest przykryć pojemnik pokrywką, wtedy możemy energiczniej potrząsać). 

No i smażenie.
Zależy ile mamy porcji to dobieramy odpowiednie naczynie do smażenia.Ja wkładam po 7-8 porcji, więc dobieram garnek gdzie do połowy wchodzi 800-1000ml, wtedy mam pewność, że skrzydełka będą całe zanurzone.Można robić we frytkownicy, tylko zalecał bym taką bez siateczki, bo do niej skrzydełka mogą się "przylepiać"
Olej (można dodać trochę - łyżkę masła dla aromatyczności- gzieś niedawno wyczytałem, że dodają :) ) rozgrzgrzewam do temp. 170-180*C. Na rozgrzany tłuszcz wkładam za pomocą szczypców, dwóch widelców lub po prostu rąk :) partiami skrzydełka - uważać trzeba na rozgrzany tłuszcz. Staram się dobierać te same części skrzydełek, wtedy mam pewność że w jednym czasie wszystkie się usmażą.Smażę ok 8-10 minut, te mniejsze elementy a ok.10-12 minut te większe elementy skrzydełka - kolor złoty.Możemy wziąć poprawkę na czasy smażenia, zależy to czy wkładamy skrzydełka do oleju z temperatury pokojowej, czy wyjęte z lodówki po całonocnym tam przebywaniu. Parę osób próbowało skrzydełka w Gąsiorowie w warunkach polowych, więc może się wypowiedzą.Oko w oko bali się coś złego powiedzieć  :devil:  :) .

Ania dzięki, nic nie mogę powiedzieć bo mi jak i paru osobom nie starczyło  :) 

Pozdrawiam  ;)

P.S. Możemy na bazie tego przepisu robić stripsy z piersi kurczaka, indyka. Robiłem z karkówki, polędwicy i też wychodziło mniamniuśnie  :thumbsup:

Edytowane przez Gonzo
  • Like 1

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja robilam podobnie tylko do ciasta dodawalam jeszcze ostra papryke,  przyprawe curry i odrobine proszku do pieczenia ,no i do oleju troche masla dla smaku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam oryginalne receptury McDonald i innych firm, ale w języku angielskim. Próbowałem tłumaczyć, ale boję się, że mogę coś skopsać. Wkleję chyba oryginały i nasi "zagraniczniacy" nam przetłumaczą.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tajne przepisy:

 

 

Arch Deluxe™

 

                                                       THE SECRET SAUCE:

 

                                                     1 tablespoon mayonnaise

                                           1/2 teaspoon Grey Poupon Specialty peppercorn mustard

 

                                                          Ingredients:

 

                                         1 sesame seed hamburger bun (potato roll style with split crown)

                                                     1/4 pound Topps beef patty

                                                      1 slice American cheese

                                                        1-2 tomato slices

                                                     1-2 lettuce leaves, chopped

                                                       1 Tablespoon ketchup

                                                  1 Tablespoon chopped white onion

                                                   McDonald's hamburger seasoning

 

 COOKING: 1. In a small bowl, mix together the mayonnaise and the Dijon mustard. Set aside. This is the secret sauce. 2. Toast the face of each of the buns on a griddle as described in all

                                                         other recipes.

 

                                        3. Follow Quarter-Pounder cooking instuctions for the beef patty.

 

                                        4. Dress your BUN in the following order: On the crown (top bun)

 

                                                          special sauce

                                                           ketchup

                                                            onions

                                                            lettuce

                                                            tomato

                                                            cheese

 

                                             5. Add the cooked beef patty then the toasted heel.

 

                                                      Makes 1 Arch Deluxe®

 

 If you want an Arch Deluxe with bacon, pre-cook some thick sliced Hormel® pepper bacon, breaking one slice per burger in half. Lay the halves side by side on top of the cheese before

                                adding the meat. (Or just use thick sliced bacon, adding a dash of pepper when cooking.)

 

 

BIG MAC™ Special Sauce

 

                                                          Ingredients:

 

                                                    1/4 cup KRAFT Miracle Whip

                                                       1/4 cup mayonnaise

                                  2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff)

                                                  1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish

                                    2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works)

                                                        1 teaspoon sugar

                                                    1 teaspoon dried, minced onion

                                                      1 teaspoon white vinegar

                                                       1 teaspoon ketchup

                                                        1/8 teaspoon salt

 

 Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of

                                    the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™.

 

                                                   Cooking your BIG MAC™

 

                                                         INGREDIENTS:

 

                                                    (this is a per sandwich recipe)

 

                                                   1 -regular sized sesame seed bun

                                                      1 -regular sized plain bun

                                                 2 -previously frozen regular beef patties

                                                    2 -tablespoons Big Mac sauce

                                                   2 -teaspoons reconstituted onions

                                                    1 -slice real American cheese

                                                     2 -hamburger pickle slices

                                                   1/4 Cup -shredded iceberg lettuce

 

                                                          COOKING:

 

 Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly

                    different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.)

 

   Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup

 shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of the

lettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put

                                                        the crown on top.

 

                          For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows:

 

         1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.)

 

                             2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers.

 

                                            3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld".

 

                                              4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high.

 

                                               ....Enjoy an AWESOME Big Mac® Sandwich!

 

 

 

Big X-Tra®

                                                         INGREDIENTS:

 

                                               1 large sesame seed bun (4 3/4-inch diameter)

                                                      1/3 pound ground chuck

                                                      Lawry's® seasoned salt

                                                   McDonald's hamburger seasoning

                                                       1 Tablespoon ketchup

                                                     1 Tablespoon mayonnaise

                                                  1 Tablespoon chopped white onion

                                                    3 HEINZ™ Genuine dill slices

                                                   1/2 cup chopped iceberg lettuce

                                                 1 large tomato slice, or two small ones

 

                                                    COOKING your BIG X-TRA™:

 

 1. Form the ground chuck into a large, thin patty on wax paper. Make it approximately 5 1/2 to 6 inches in diameter. Freeze this patty for a couple hours before cooking. (You may consider

                                              making some in advance, freezing for future use.)

 

                                   2. Toast the faces of the hamburger bun as directed in the Quarter Pounder recipe.

 

 3. Grill the frozen patty on a 400 degree griddle for 2-3 minutes per side. Sprinkle one side with seasoned salt and the other side with McDonald's hamburger seasoning. (recipe is located

                                            under Regular Hamburgers plus special instructions.)

 

                                             4. Dress the crown (top bun) in the following order:

 

                                                           ketchup

                                                          mayonnaise

                                                            onion

                                                            pickle

                                                            lettuce

                                                            tomato

                                                        *cheese (optional)

 

                                          5. Add the cooked patty then the toasted heel (bottom bun)

 

                     6. Wrap the Big X-TRA™ in a 12"x16" sheet of wax paper, let sit 3 minutes, then microwave on high for 10 seconds. Serve.

 

                                                       Makes 1 Big X-tra®.

 

                                                      

 

McDonald's® Chicken McNuggets™

 

SPECIAL TOOLS: Deep fryer

 

Ingredients:

 

vegetable oil (in fryer)

1 egg

1 cup water

2/3 cup all-purpose flour

1/3 cup tempura mix (or 1/3 cup flour for a total of 1 cup if tempura mix is unavailable)

2 teaspoons salt

1 teaspoon onion powder

1/2 teaspoon Accent®

1/4 teaspoon pepper

1/8 teaspoon garlic powder

 

4 chicken breast filets, each cut into 6-7 bite sized pieces.

 

                                                   Cooking your McNuggets™

 

1. Beat the egg and then combine it with 1 cup water in a small, shallow bowl. Stir.

 

2. Combine the flour, salt, Accent®, pepper, onion powder and garlic powder in a one gallon size zip lock bag.

 

3. Pound each of the breast filets with a mallet until about 1/4-inch thick. Trim each breast filet into bite sized pieces.

 

4. Coat each piece with the flour mixture by shaking in the zip lock bag.

 

5. Remove and dredge each nugget in the egg mixture, coating well. Then return each nugget to the flour/seasoning mixture. Shake to coat. Put nuggets, bag and all,

in the freezer for at least an hour. Cover and refrigerate remaining egg mixture.

 

6. After freezing, repeat the "coating" process.

 

7. Preheat oven and large cookie sheet to 375°

 

8. Deep fry the chicken McNuggets™ at 375° for 10-12 minutes or until light brown and crispy. (cook only about 9 at a time.)

 

9. Drain on paper towels 3-5 minutes.

 

10. Place deep-fried nuggets on preheated cookie sheet in oven and bake another 5-7 minutes.

 

11. Serve with your favorite McDonald's dipping sauce.

                                                     

 

Egg McMuffin®

 

This is a PER sandwich recipe:

 

Ingredients:

 

1 large grade A egg

1 english muffin

butter, REAL butter

1 slice American cheese (real...not processed cheese food)

1 slice Canadian bacon

1 "12x12" sheet of wax paper

Non Stick Cooking Spray

 

SPECIAL TOOLS:

 

You need an egg ring. Find one at you're favorite cooking specialty store.

 

COOKING your Egg McMuffin:

 

1- Pre-heat an electric griddle to 275 degrees. Toast your english muffin by laying both sides face down on the griddle and applying pressure. This takes about 1 to 1.5 minutes. (they

should be medium brown) Set aside.

 

2- Lay your egg ring on the pre-heated grill. Spray with Pam to prevent sticking. Crack the egg and pour into egg ring on the grill. Poke the yolk with a sharp instrument so it flows.

 

3- Butter both toasted halves of the english muffin liberally with melted butter. Put a slice of American cheese on the bottom half.

 

4- About 2 1/2 minutes after you started cooking the egg, the whites should firm up, and the yolk should still be a bit "liquidy". Carefully remove the ring, leaving the egg on the griddle.

(you may have to "slice" around the edges if it sticks)

 

5- Very carefully turn the egg over, and lay one slice of Canadian bacon on the griddle.

 

6- After about 30-45 seconds, "flip" the Canadian bacon, and remove the egg, placing it on the bottom half (cheesed half) of the english muffin.

 

7- Put the Canadian bacon on top, and cover with the top of the english muffin.

 

8- Wrap in pre-cut wax paper just like the hambugrer recipes. Let stand 5 minutes, then microwave 12 second on high, and eat.

*********************************************************

 

 

Filet~O-Fish®

 

You'll need a DEEP-FRYER for this one. (this is a per-serving recipe. Multiply everything by each serving needed.) Fish patty can also be baked per package directions.

 

1 Van de Camps frozen breaded whitefish patty*

1 small, regular hamburger bun

1 Tablespoon prepared tartar sauce

1/2 slice real American cheese

dash salt

1 12"x12" sheet of waxed paper (to wrap)

 

**use any square whitefish patty not extra crisp, like Mrs. Pauls, or even the store brand.

 

(as with the burgers, pre-heat your oven to warm. This is your warming "bin".)

 

Pre-heat you fryer to 375-400 degrees. After its ready, cook fish 3-5 minutes until done.(do NOT thaw first.) Remove and add a dash of salt.

 

In the old days, the bun was quick warmed using a steamer. We'll use the microwave. Microwave the bun about 10 seconds, until hot and steamy. (Do NOT toast the bun) Add about 1

Tablespoon of prepared tartar sauce to crown side of the bun. Place the cooked fish filet on top, add 1/2 slice american cheese centered on the fish, and add heel of the bun. Wrap in a

12"x12" sheet of waxed paper and warm in oven's lowest setting for 8-10 minutes. Dig into a fabulous Filet~0-Fish!

 

****************ONCE AGAIN**************** An alternate "Q-ing" method would be to wrap the sandwich tightly in wax paper, let sit for 5 minutes, and microwave on high

for 15 seconds (while still wrapped.) In fact, you can use this method on ALL of the burger recipes on this site, with the exception of the McD.L.T. ("Q-ing" was a McDonald's term for

helping the flavors to meld via mechanical means; ie heatlamp or microwave.)

 

 

McChicken® Ingredients

 

                                                SPECIAL TOOLS: Deep fryer; meat mallet

 

                                                         INGREDIENTS:

 

                                                       vegetable oil (in fryer)

                                                            1 egg

                                                          1 cup water

                                                      2/3 cup all-purpose flour

                                                       1/3 cup tempura mix

                                         (or 1/3 cup flour for a total of 1 cup if tempura mix is unavailable)

                                                         2 teaspoons salt

                                                     1 teaspoon onion powder

                                                      1/2 teaspoon Accent®

                                                       1/4 teaspoon pepper

                                                     1/8 teaspoon garlic powder

                                                       4 chicken breast filets

                                                    4 sesame seed hamburger buns

                                                    1 cup chopped iceberg lettuce

 

                                                       McChicken® sauce:

 

                                                       1/4 cup mayonnaise

                                                    1/16 teaspoon onion powder

                                                Stir together well, refrigerate until needed.

 

                                               Preparing your McChicken® Sandwich

 

                                   1. Beat the egg and then combine it with 1 cup water in a small, shallow bowl. Stir.

 

                          2. Combine the flour, salt, pepper, Accent®, onion powder and garlic powder in a one gallon size zip lock bag.

 

                          3. Pound each of the breast filets with a mallet until about 1/4-inch thick. Trim each breast filet until it is round.

 

                                       4. Coat each filet with the flour mixture by shaking in the zip lock bag.

 

  5. Remove and dredge each filet in the egg mixture, coating well. Then return each filet to the flour/seasoning mixture. Shake to coat. Put filets, bag and all, in the freezer for at least an

                                             hour. Cover and refrigerate remaining egg mixture.

 

                                               6. After freezing, repeat the "coating" process.

 

                                  7. Deep fry the chicken filets at 375° for 10-12 minutes or until light brown and crispy.

 

                         8. As the chicken is frying, toast the buns using the standard method described in cooking regular hamburgers.

 

  9. On the crown side of the bun, apply 1 tablespoon of mayonnaise mixture, followed by 1/4 cup chopped iceberg lettuce. Then top with the cooked chicken patty, and the heel of the

                                                            bun.

 

                                     10. Wrap tightly in a 12x16 piece of waxed paper, and let stand 6-8 minutes.

 

                                         11. Microwave on high, individually, for 15 seconds and serve.

 

                            Personal suggestion: CHEESE IT! With real American cheese, one slice, between the patty and the heel.

 

 

McD.L.T.®

 

INGREDIENTS:

 

1 -TOPPS 1/4 lb frozen beef patty, or alternative*

1 -sesame seed bun

1 -slice real American cheese

1/4 -cup chopped iceberg lettuce

1 -fresh tomato slice (2 if small)

1 -tablespoon fresh chopped white onion

3 -dill pickle slices

McDonald's Hamburger Seasoning

Ketchup, mustard, mayonnaise

 

Pre-heat an electric griddle to 400 degrees, and toast both halves of the bun face down on the griddle. It should toast quickly and will have an even light-brown color when done. After

toasting, set the toasted bun aside. On the same grill surface, cook the beef patty the same way as a Quarter-Pounder® (see cooking instructions for the Quarter Pounder®.)

 

DRESS YOUR BUN: On the crown half, apply mustard, ketchup, and onions as described in the Quarter-Pounder™ recipe. Then add 3 pickle slices, the lettuce, followed by 1 tablespoon

of mayonnaise. Top that with the tomato, then the slice of cheese. (This can be done, and should be done 10-15 minutes before the beef is cooked.) Place in the refrigerator. When the

beef is done, put it on the heel side of the bun. Then get the dressed crown side out of the fridge, slap the two together, and WACK! A no longer available McD.L.T™!

 

 

McDonald's® McRib™ Sandwich

 

Ingredients:

 

 

1 JTM® Brand "Grillin' Ribs" pork patty

1 6 inch long sandwich bun

2 Tablespoons McDonald's® Barbecue sauce (see recipe under McNuggets®)

1 Tablespoon chopped white onion

3 sour dill pickle slices

 

Note** J-T-M™ is the only brand of these pressed and formed pork patties that I've seen. They are shaped like a rack of ribs, just like at McDonald's®. I get

them at Wal-Mart®. Look for them in the frozen meat section, near the pre-formed hamburger patties.

 

                                                     Cooking Your McRib®

 

1. Preheat your griddle to 400°. Cook the pork patty just like a quarter pound beef patty. (consult the package directions for cooking times and other cooking

options)

2. Toast the faces of both halves of the bun, using the bun toasting method described throughout this site.

3. On the toasted crown (top) half, apply the ready mixed barbecue sauce and follow that with the dill pickle slices, spread out evenly.

4. Put the cooked "rib" patty on next, then add the onions, followed by the heel. (bottom)

5. Wrap this masterpiece in a 12x16 sheet of waxed paper, let sit 5 minutes, then microwave on high about 15 seconds, still wrapped.

6. Enjoy a wonderful McRib® Sandwich!

 

                                                       Important Notes:

 

This is how we did it "back then". However, back then we also just used Bullseye® brand barbecue sauce. (original flavor) You might consider this option.

 

Also---this having never been an "official" McDonald's® sandwich, different franchise operators may have prepared it a little differently. Like putting the onions on

the crown side, or not putting pickles on it. Maybe they put sauce on both sides....etc...etc...Just customize it to the way YOU remember it.

                                                   

 

Quarter Pounder® INGREDIENTS:

 

INGREDIENTS:

 

1 -Topp's 1/4 lb frozen beef patty

1 -sesame seed bun

1 -Tablespoon fresh onion...diced

mustard, ketchup

2 -HEINZ hamburger slices (pickles)

2 -slices real American cheese (optional)

McDonald's Hamburger Seasoning

 

BEEF PATTY ALTERNATIVE: If you can't find Topps™ 1/4 pound patties, use one pound ground chuck, divide into 4 equal pieces, and form the patties about 5" diameter and 1/4"

thick. Do this on wax paper, and freeze until needed.

 

Cooking your Quarter Pounder™

 

Pre-heat an electric grill to 400 degrees. (If cooking more than one...also pre-heat an electric grill for toasting the sesame seed buns)Lay the beef frozen patty on the grill, and after about

20 seconds, "sear" it. Sear a little harder and a little longer than with regular hamburgers.You should apply heavy pressure for 6-8 seconds. Sprinkle liberally with McD's Hamburger

Seasoning.(see regular burgers to make that) About 2½-3 minutes after searing, turn. Be careful not to tear the sear you just created. Add another dash Seasoning. Lay the crown of the

bun facedown on an unused, clean portion of the grill. It will toast very quickly, so move it around in a circular motion to prevent burning. After about 30 seconds the bun will be toasted

enough. Remove to dress, and lay the heel facedown to the same spot on the grill. (If cooking more than one, follow the bun toasting instructions for the regular hamburger.)

 

DRESSING THE BUN: Put five "kisses" of mustard around the toasted crown about 1/2 inch from the edge, equally spaced. Then put five squirts of ketchup in the pattern of a five on

dice and the size of a nickle on the toasted bun. (Make the center one the size of a quarter.) Add about a tablespoon of freshly chopped white onion, and the two pickle slices, evenly

spaced.

 

If you're making a Quarter-Pounder with Cheese™, lay one slice of real American cheese on top of the condiments.Most cheese slices are slightly too big, so cut or tear off about 1/4

inch, making a slight rectangle.

 

By now...your meat should be done. (about 2½-3 more minutes after turning) Smash the beef patty with the spatula to "squeeze" out excess fat, then remove. Smash it again between the

spatula and your free hand to addtionally drain the fat. Lay it on top of your dressed crown and add the toasted heel. (If you're making a Quarter-Pounder with Cheese™, lay another slice

of real American cheese on top of the patty before adding the heel. Position the corners off alignment with the other cheese slice)

 

Wrap it in a pre-cut 12x12 sheet of waxed paper and either microwave it for 15 seconds, or allow it to be "warmed" in your pre-heated (lowest setting) oven for 8-10 minutes. (or use the

alternate "Q-ing" method) ENJOY!!!

 

No i na zakończenie:

 

KFC Cookbook.pdf

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam.

Parę zdjęć odnośnie skrzydełek a'la KFC. Przepis wyżej w poście nr 5

1.Myjemy, dzielimy.Nie musimy dokładnie suszyć, wystarczy chwila w durszlaku.

post-40273-0-52812300-1436539013_thumb.jpg

2. Odmierzamy przyprawy - każdy później "znajdzie swój smak".

post-40273-0-63734800-1436539184_thumb.jpg

3.Mieszamy przyprawy ze skrzydełkami i odstawiamy na parę godzin (niekoniecznie w lodówce) lub na noc - lodówka.

post-40273-0-65581700-1436539395_thumb.jpg

4. Robimy gęste ciasto naleśnikowe z przyprawami , dodajemy do skrzydełek i mieszamy.

post-40273-0-27221500-1436539542_thumb.jpg

5. Bierzemy jakieś naczynie, wsypujemy mąkę (zwykła mąka bez jakichkolwiek dodatków) i kładziemy obtoczone w cieście skrzydełka.Dobrze jest przykryć pojemnik, wtedy możemy śmielej nim potrząsnąć.

post-40273-0-61664400-1436539807_thumb.jpg

post-40273-0-75300900-1436539876_thumb.jpg

post-40273-0-95602500-1436539983_thumb.jpg

6. I smażymy. Smacznego.  

post-40273-0-80765900-1436540112_thumb.jpg

post-40273-0-86826700-1436540176_thumb.jpg

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gonzo a platki dodajesz ?

Oryginalne skrzdełka KFC nie są posypywane płatkami.

Płatki to złudzenie, a faktycznie powstają one z grubej warstwy mąki podczas pieczenia.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja zamiast płatków , dodaję do panierki mąki kukurydzianej i mój młody mówi że lepsze niż w kfc :)  Ale tu przy okazji mam pytanie , Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowego . Próbowałem dodać nieco smalcu , bo taki mi poradzono ale to nic nie dało .Może ktoś z was ma jakiś patent na to smażenie  ?

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowego .

 

Witam.

Też używam rzepakowego, ostatnio dodałem masła, gdzieś wyczytałem że podnosi walory smakowe.Ja tam różnicy za bardzo nie wyczułem.U mnie smażenie wygląda tak jak na zdjeciu, no może przy wkładaniu trochę większa piana.Ale o żadnym kipieniu nie ma mowy czy to na samym rzepakowym czy z masłem a parę razy już smażyłem. Nie mam pojęcia co Ci doradzić, może spróbuj bez kukurydzianej :rolleyes:

A tak jeszcze przyszło na myśl - do jakiej temp. wrzucasz ?

 

Pozdrawiam ;)  

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

temperatura oleju tak w przedziale 150 do 180 st . A może faktycznie bez tej kukurydzianej sprawdzę , bo tak po zastanowieniu wychodzi że zaczął kipieć od momentu dodania kukurydzianej mąki . Za dwa tygodnie jak młodzian wróci z obozu sprawdzę ..

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy smażeniu skrzydełek prawie za każdym razem kipi mi olej , używam rzepakowego

Za dużo kawałków rzucasz na jeden raz, no i garnek też przydałby się wyższy.

Temperatura powinna być 180-190 C.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.