chudziak Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Lipca 2016 Ok - dziękuję "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 23 Lipca 2016 W poszukiwaniu zaginionych smaków. Pierogi z pokrzywami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Młoda dynia a z niej zupa Pyszotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Na drugie danie placuszki z cukinii z sosem czosnkowym, a do tego herbatka z hibiskusa. Żyć nie umierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A z czym ta zupa - z makaronem ?? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A z czym ta zupa - z makaronem ??Tak. Pokrojona dynia ugotowana z dodatkiem wody. Jak miękka wlewam mleko, dodaję soli i pieprzu, a do tego makaron. Taką właśnie lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ja na końcu dodaję mleko kokosowe a najpierw podduszam cebulkę z czosnkiem i imbirem potem dodaje pokrojoną dynie ,zalewam wodą lub bulionem . Zwykle do tego grzanki , z makaronem jeszcze nie próbowałam. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Września 2016 Zamarzyła mi się wieprzowina, marynowana w piwie, pieczona pod kołderką z cebulki, marchewki i ziemniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 17 Września 2016 A i u mnie wieprzowinka (golonka) pieczona z tym że nie pod kołderką a na materacyku z tych samych jarzyn . Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 21 Września 2016 A i u mnie wieprzowinka (golonka) pieczona z tym że nie pod kołderką a na materacyku z tych samych jarzyn .Mniam goloneczka Smakowitości A robiłeś w kapuście? Jeśli tak to może podzielisz się przepisem? W kuchni też coś się dzieje Pani Żona zrobiła trochę musu jabłkowego. Wersja z cynamonem i druga z kardamonem.Teraz tylko czekać aż ocet jabłkowy będzie gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 24 Września 2016 Te poprzednie jabłka, to z QrQmą były, nie z kardamonem Pani Żona się pomyliła, jak pytałem o to Obiadowa fota Filet drobiowy, faszerowany duszonymi: pieczarkami, cebulą i papryką, a do tego dodany został ser żółty. Nieopodal wylegują się ziemniaczki wespół w zespół z młodą fasolką szparagową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 25 Września 2016 Ten filet to taka "pita" , wygląda smakowicie.Golonki w kapuście jeszcze nie robiłem, ale wszystko przed nami, przepis jest gdzieś na forum. Pozdrawiam. Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 8 Listopada 2016 Na śniadanie, chlebek z wczorajszego wypieku. W składzie znalazły się śliwki suszone w wędzarni, co dodało słodkich akcentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 8 Listopada 2016 W składzie znalazły się śliwki suszone w wędzarni, co dodało słodkich akcentów. trochę w stylu tureckiego? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ladny chlebus.A co do turkow, to oni nie maja dobrego pieczywa.. Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 8 Listopada 2016 turecki to chyba najpopularniejszy simit i lavash https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 14 Listopada 2016 Kolejny wypiek Tym razem domowa bułka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Listopada 2016 Pani Żona upiekła szybki chlebek według przepisu ze strony głównej Wersja ze słonecznikiem, otrębami żytnimi i płatkami owsianymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Listopada 2016 Wersja ze słonecznikiem, otrębami żytnimi i płatkami owsianymi O to masz od razu kanapkę Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dziś dla odmiany chleb Tym razem pieczony w garnku Ten smak, zapach... Można zajadać się nim bez smarowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Czy mówimy o tym rzymskim?Czy chleb wstawiasz w nim do zimnego,czy nagrzanego piekarnika? beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 7 Stycznia 2017 beatag, chodzi o brytfannę z pokrywką typu gęsiarka.Garnki rzymskie należy wkładać do zimnego piekarnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ładny w przekroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Garnki rzymskie należy wkładać do zimnego piekarnika.Tak właśnie robię ,wcześniej je jeszcze moczę w wodzie. beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Qba chleb ladny, ale bialutki jak przescieradlo na sloncu Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi