Skocz do zawartości

Moje eksperymenty kulinarne :)


qba-69

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 tygodnie później...

Ja na końcu dodaję mleko kokosowe  a najpierw podduszam cebulkę z czosnkiem i imbirem potem dodaje pokrojoną dynie ,zalewam wodą lub bulionem . Zwykle do tego grzanki , z makaronem jeszcze nie próbowałam.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

A i u mnie wieprzowinka (golonka) pieczona z tym że nie pod kołderką a na materacyku z tych samych jarzyn :D .

Mniam goloneczka :) Smakowitości :) A robiłeś w kapuście? Jeśli tak to może podzielisz się przepisem?

 

 

W kuchni też coś się dzieje :)

Pani Żona zrobiła trochę musu jabłkowego. Wersja z cynamonem i druga z kardamonem.

post-73631-0-85513100-1474480022_thumb.jpg

Teraz tylko czekać aż ocet jabłkowy będzie gotowy :) 

post-73631-0-65313000-1474480072_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te poprzednie jabłka, to z QrQmą były, nie z kardamonem :D Pani Żona się pomyliła, jak pytałem o to ;)

 

Obiadowa fota :) Filet drobiowy, faszerowany duszonymi: pieczarkami, cebulą i papryką, a do tego dodany został ser żółty. Nieopodal wylegują się ziemniaczki wespół w zespół z młodą fasolką szparagową :)

post-73631-0-56275100-1474709856_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

W składzie znalazły się śliwki suszone w wędzarni, co dodało słodkich akcentów.
trochę w stylu tureckiego?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

turecki to chyba  najpopularniejszy simit i lavash

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Wersja ze słonecznikiem, otrębami żytnimi i płatkami owsianymi
O to masz od razu kanapkę :thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.