michal271198 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Października 2015 http://www.smakizpolski.com.pl/kielbasa-lisieckaa/ Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Października 2015 Lisiecką trzeba zrobić. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewar Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Listopada 2015 właśnie skonczyłem pieczenie i studzenie mojej pierwszej kiełbaski lisieckiej,i po degustacji jest smaczna i to bardzo ale krojąc nożem lekko sie rozlatuje, tak jak by mało sklejona była,może jakaś podpowiedz??zrobiona z doklanym przestrzeganiem składu z przepisu(dałem odrobine mniej peklosoli 5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Listopada 2015 z doklanym przestrzeganiem składu z przepisu Z którego? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Listopada 2015 Jak właśnie skończyłeś to poczekaj, ostudź i pokrój jutro. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2015 z doklanym przestrzeganiem składu z przepisu Z którego? z którego !!!!!!! Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Grudnia 2017 https://www.google.pl/search?source=hp&ei=l9IqWoGXNseBkwWhurSIDQ&q=kie%C5%82basa+Lisiecka+pdf&oq=kie%C5%82basa+Lisiecka+pdf&gs_l=psy-ab.12...7120.19853.0.22043.21.16.0.5.5.0.91.1218.16.16.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.19.1121...0j0i131k1j0i22i30k1.0.ujnj6crHfqs Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Grudnia 2017 A nie lepiej poszukać lepszego źródła z przepisami? /forum/ Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Grudnia 2017 A nie lepiej poszukać lepszego źródła z przepisami? /forum/ W zgłoszeniu są podane szczegóły technologiczne, ilość przypraw a nawet dobór mięśni z uzasadnieniem.To nie jest tylko "przepis". [Dodano: 08 gru 2017 - 20:31]Na naszym forum chyba nie ma innego źródła przepisu na tę kiełbasę.O ile się nie mylę, to nie ma go ani w "16" ani w przepisach branżowych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Grudnia 2017 To prawda -nie ma. Przepraszam. Niedouczony jestem. Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Chyba trzeba spróbować zrobić z linku,który podał dziadek. Dziwne,niby chroniona etc.a dokładny przepis dostępny dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Robiłem kilka razy z przepisu zamieszczonego w dzienniku urzędowym Unii Europejskiej oprócz ogólnej informacji na temat wędzenia, przepis szczegółowy. Odważyłem się ją zrobić nie wiedząc o forum Wędliny Domowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Sound, dla mnie wędzenie też jest dokładnie opisane, jak i wszystkie inne etapy wykonania. Jeszcze z tego przepisu nie robiłem, ale na pewno spróbuję. kielbasa lisiecka wniosek.pdf Serdeczne pozdrowienia kielbasa lisiecka wniosek.pdf Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Grudnia 2017 witt ja pisałem że korzystam z przepisu zamieszczonego w dzienniku Unii gdzie dla procesu wędzenia użyto następującego sformułowania- "Wędzenie „kiełbasy lisieckiej” jest trójfazowym procesem ciągłym, odbywającym się zgodnie z kunsztem i wiedzą lokalnych producentów, na który składa się osuszanie, wędzenie właściwe oraz pieczenie. Proces wędzenia i pieczenia jednej partii „kiełbasy lisieckiej” realizowany jest w czasie okoł o 3,5–4,5 godz. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Grudnia 2017 "Wędzenie „kiełbasy lisieckiej” jest trójfazowym procesem ciągłym, odbywającym się zgodnie z kunsztem i wiedzą lokalnych producentów, na który składa się osuszanie, wędzenie właściwe oraz pieczenie. Proces wędzenia i pieczenia jednej partii „kiełbasy lisieckiej” realizowany jest w czasie okoł o 3,5–4,5 godz. " I to jest wystarczajaco dokładnie opisany proces wędzenia. Jeszcze jest użyte sformułowanie "Spalanie drewna odbywa się w komorzewędzarniczej bezpośrednio pod drążkami z kiełbasą poddawaną wędzeniu". Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Grudnia 2017 "Wędzenie „kiełbasy lisieckiej” jest trójfazowym procesem ciągłym, odbywającym się zgodnie z kunsztem i wiedzą lokalnych producentów, na który składa się osuszanie, wędzenie właściwe oraz pieczenie. Proces wędzenia i pieczenia jednej partii „kiełbasy lisieckiej” realizowany jest w czasie okoł o 3,5–4,5 godz. "I to jest wystarczajaco dokładnie opisany proces wędzenia. Jeszcze jest użyte sformułowanie "Spalanie drewna odbywa się w komorzewędzarniczej bezpośrednio pod drążkami z kiełbasą poddawaną wędzeniu".Dla "starych wyjadaczy" ♂️uczestników forum zapewne tak ale polemizował bym z Tobą jeżeli chodzi o początkujących którzy przeprowadzą proces wędzenia korzystając z wpisu "proces ciągły ,odbywającym się zgodnie z kunsztem j wiedzą lokalnych producentów" Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Grudnia 2017 jeżeli chodzi o początkujących którzy przeprowadzą proces wędzenia Na tym forum i w artykułach na stronie głównej znajdą wszystko, w najdrobniejszych detalach.Nawet chemiczne analizy dymu dla dociekliwych są.Jesteś członkiem tego forum więc korzystaj z okazji Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Grudnia 2017 jeżeli chodzi o początkujących którzy przeprowadzą proces wędzeniaNa tym forum i w artykułach na stronie głównej znajdą wszystko, w najdrobniejszych detalach.Nawet chemiczne analizy dymu dla dociekliwych są.Jesteś członkiem tego forum więc korzystaj z okazji Próbując zgłębić tajemniczy dla mnie na początku mojej przygody z opis "trójfazowy proces ciągły" trafiłem właśnie na wedlinydomowe.pl i staram się zgłębić interesujące mnie tematy . Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Na youtube jest wywiad z Mądrym i jest pokazany proces wyrobu kiełbasy lisieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Sound, podałem Ci linka gdzie masz dokładnie opisany cały proces wykonania kiełbasy lisieckiej z dokładnym opisem procesu wędzenia. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Grudnia 2017 "trójfazowy proces ciągły" inaczej pisząc wędzenie gorące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Na youtube jest wywiad z Mądrym i jest pokazany proces wyrobu kiełbasy lisieckiejW tym rzecz, że jest to lisiecka zgłoszona przez pana Mądrego i można rzec, że wg przepisów obowiązuje ale kiedyś nie robiono z szynki, jak pisze @Maxell i tego się trzymajmy.Z szynki robimy większość kiełbas, więc lisiecka z szynki niczym wyjątkowym nie jest. Z polędwicy, to co innego. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4106-cechy-miesa-pytania-do-technologa/?p=314088 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Właśnie miałem pytać,czy można klasę pierwszą zastosować właśnie z polędwicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.