Ela K. Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Pieczenie ciast to jest to od czego zaczęłam swoją przygodę w kuchni Dziś chcę się podzielić przepisem na tartę z masą jogurtową . Kompilacja kilku przepisówTarta z masą jogurtowąSpód:0,5 kostki masła (100g)2 żółtkaszczypta soli3 łyżki cukru pudru1,5 szklanki mąkiCiasto zagnieść. Formę do tarty nasmarować masłem i wykleić ciastem. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopniMasa jogurtowa:600 gram jogurtu greckiego3 jajkaZiarenka z 1 laski wanilii1,5 łyżki miodu3/4 szklanki cukru pudru przesianego przez sitko2 łyżki mąki pszennej przesianej przez sitkoSkładniki powinny być w temperaturze pokojowejWszystkie składniki wymieszać w misce łyżka lub mikserem.Odstawić na dziesięć minut. Masę wylać na wyjęty spód. Piec w 190 stopniach przez 30 minut.Ja polałam tartę polewą czekoladowa i położyłam na niej borówki Edytowane 4 Listopada 2015 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Listopada 2015 Slicznie sie prezentuje . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Listopada 2015 http://www.gify.net/data/media/92/kucharz-i-szef-kuchni-ruchomy-obrazek-0015.gif http://pixers.pl/image/1/110/n8nLuYEi1pkNIxDKn5E1dzWTDMT1xQ9FL1ETlZ3iwN0QVN9ZfZVR88jeJpGRfNDXwYl1hEEMhonehoGRh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/82/22/10/0082221086/obraz-plakat-slinotok-emotikon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Listopada 2015 Slicznie sie prezentuje .Dzięki http://www.gify.net/data/media/92/kucharz-i-szef-kuchni-ruchomy-obrazek-0015.gif http://pixers.pl/image/1/110/n8nLuYEi1pkNIxDKn5E1dzWTDMT1xQ9FL1ETlZ3iwN0QVN9ZfZVR88jeJpGRfNDXwYl1hEEMhonehoGRh72MhF3FqzSKhZkaMR3KhRGKm5dRkRHT0NnasiGaho2F0Rni/82/22/10/0082221086/obraz-plakat-slinotok-emotikon.jpgOj Gwizdek zapraszam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Listopada 2015 Ela .. ''pikna'' ta Twoja tarta Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Listopada 2015 Ela .. ''pikna'' ta Twoja tarta Anuś dzięki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Listopada 2015 To ja poprosze kawalek :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2015 Super wyglada ! a teraz mam pytanie 0.5 kostki masla ? ile to wagowo bo u mnie kostki to sa od 125 g do pol kg.drugie pytanie czemu przesiewamy cukier? a jezeli tak to jakie sitko bo mam takie do pudru i raczej przez takowe nie przejdzie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Listopada 2015 Super wyglada ! a teraz mam pytanie 0.5 kostki masla ? ile to wagowo bo u mnie kostki to sa od 125 g do pol kg.drugie pytanie czemu przesiewamy cukier? a jezeli tak to jakie sitko bo mam takie do pudru i raczej przez takowe nie przejdzie . Już popoprawiałam. Wrrrrr pisanie na telefonie to jednak pomyłka . Dzięki za czujność To ja poprosze kawalek :clap:Zapraszam jeszcze jest. Robiłam ją po raz pierwszy i dopiero dziś spróbowałam . Muszę powiedzieć, że jest pyszna . Delikatna . Dla niektórych może być za mało słodka jednak ja w niej nic nie zmienię , Na pewno do powtórzenia . No i najważniejsze - robi się prędzikiem Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Listopada 2015 Dla niektórych może być za mało słodka IMO do spodu można sobie cukier darować.Będzie dobrze kontrastować ze (przeraźliwie) słodkim kremem jogurtowym.Nawet zrezygnowałabym z cukru w masie jogurtowej. Można zwiększyć ilośc miodu do 2 Ł.Wtedy zostaną wydobyte wszystkie smaki i aromaty tej wspaniałej kompozycji.Wykonanie bardzo piękne !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Listopada 2015 IMO do spodu można sobie cukier darować. Będzie dobrze kontrastować ze (przeraźliwie) słodkim kremem jogurtowym. Wbrew pozorom ta masa jogurtowa z tych składników nie jest słodka,. Cała tarta jest zaskakująco delikatna i nie jest to moje subiektywne odczucie Wykonanie bardzo piękne !!! Dzięki bardzo Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Listopada 2015 Moja mama robi paj ananasowy nie pamietam przepisu ale wydaje mi sie ze stosunek cukru do jogurtu jest 1do 2, a tu jest podobnie nie jest za slodka , przynajmniej dla mnie a ja ogolnie i malo slodka i malsolna jestem ,ale oczywiscie to rzecz gustu . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Listopada 2015 Nawet mi się nie pokazuj w ZRYTYCH bez Tarty Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Listopada 2015 Wujaszku Twoja prośba jest dla mnie rozkazem Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 6 Listopada 2015 Moja mama robi paj ananasowy nie pamietam przepisu ale wydaje mi sie ze stosunek cukru do jogurtu jest 1do 2 Electra dziś znów robiłam znów tą tartę i zważyłam cukier . Na 600g jogurtu idzie 3/4 szklanki cukru pudru , który waży 125g Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Listopada 2015 Elu , czyli to jak sadzilam ze za slodka nie jest ,przy okazji zrobie taka jak Twoja i posmakuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Delicja - biszkopt, galaretka , mus, polewa . Przepis wpiszę w poniedziałekDziś też zrobiłam tartę. Tym razem do dekoracji użyłam wiśni i czereśni w rumie .Mniam Edytowane 7 Listopada 2015 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Listopada 2015 ooo wlasnie ja mam cala mase wisni ponalewkowych bedzie jak znalesc do tarty, Ta galaretkowa super wyglada ,ja niestety galaretki nie lubie ,no chyba ze taka wytrawna . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Listopada 2015 Delicja - biszkopt, galaretka , mus, polewa Dziś też zrobiłam tartę. Tym razem do dekoracji użyłam wiśni i czereśni w rumie . Ela .. wypieki piękne rum lubię tylko do herbaty, ale można przecież użyć wiśni ponalewkowych Za kolorystykę tych ciast masz ode mnie piątkę z plusem Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Dziś też zrobiłam tartę. Tym razem do dekoracji użyłam wiśni i czereśni w rumie . Takie cudo w piątek by się zjadło.... 13-go ... wiśnie i czereśnie w rumie, to przykuło mą uwagę ... Edytowane 7 Listopada 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Listopada 2015 Takie cudo w piątek by się zjadło.... 13-go ... wiśnie i czereśnie w rumie, to przykuło mą uwagę ... Piotrze będzie tarta 13-tego. Wiśnie i czereśnie w rumie ................. pyszne Za kolorystykę tych ciast masz ode mnie piątkę z plusem Dzieki Anuś Wisienki i czereśnie w rumie smakują lepiej niż te z Mon Cheri Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Śliwki w rumie nadziewane marcepanem Składniki:śliwka kalifornijska 300 gbiały rum - około szklankimasa marcepanowa 200 gczekolada deserowa, gorzka lub mleczna w zależności co kto lubi 250 g Sposób wykonaniaŚliwki zalewamy rumem. Odstawiamy do nasączenia. Można to zrobić wieczorem. Potem śliwki nadziewamy przygotowanymi wcześniej kulkami marcepanu. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (miseczka z czekoladą na gotującym się garnku z wodą ) . Śliwki nadziane marcepanem obtaczamy w czekoladzie i odkładamy do zastygnięcia na kratce Smacznego Edytowane 16 Listopada 2015 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Listopada 2015 Elu , ja robilam sliwki ,nadziewalam tylko chekolada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Listopada 2015 Elu , ja robilam sliwki ,nadziewalam tylko chekolada.Aniu spróbuj tych nie będziesz zawiedziona Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Listopada 2015 Ela Ty lepiej podaj przepis na te kulki z kokosem (kokos z nalewu) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.