Adam z mazur Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam serdecznie.jak w temacie. czy moge na tym samym wkładzie wedzić wieprzowine z drobiem?oczywiście pilnując odpowiednie czas wsadu dla poszczególnych elementów.bardziej mi chodzi czy temperatura wędzenia dla np szynki będzie taka sama jak dla podudzia drobiowego.generalnie czytam czytam i jeszcze raz czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2015 Tak można , ale nie dopiekać. Kapiący tłuszcz i jego parowanie spowoduje dominacje smaku kurczaka na wieprzowinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam z mazur Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2015 istotna uwaga!! aż wstyd że sam na to nie wpadłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszglog Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2015 A ja nie polecam, nawet przy samym wędzeniu i niedopiekaniu. Każde mięso się poci i później to mniej lub bardziej paruje. Ja bym nie mieszał kurczaka z wieprzowiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2015 A ja nie polecam Piszesz to z doświadczenia, czy tylko tak się Tobie wydaje? Ten temat już był wiele razy poruszany. Jeżeli masz wędzonki w jednym poziomie i nic nie kapie z jednych na drugie to nie ma problemu.Nawet jednoczesne wędzenie ryb i wędlin jest możliwe. Nie może tylko się dotykać. Byli już tacy co chcieli nawet oddzielne wędzarnie do ryb i mięsa stawiać. Nie ma to sensu. Piszę tak bo często mieszam wsad do wędzarni i jeszcze nigdy nie miałem problemu z obcymi smakami czy zapachami na wyrobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Oczywiście kolego, że możesz. Szynka nie zacznie gdakać a tym bardziej kurczak kwiczeć Edytowane 17 Listopada 2015 przez waldeman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Listopada 2015 sery też możesz dołożyć jakby co ja nie mieszam tylko ryb z resztą wsadu, ale to tylko przez to, że moja LP nie jada rybek od dzieciństwa i wyczuje nawet małą ość w garze zupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Listopada 2015 Widzę że temat z fb /TeBe/ trafił do nas Tam ostro było,tyle że niezbyt merytorycznie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.