holdi Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Listopada 2015 witam i prosze o pomoc po raz trzeci szyneczki zrobiły sie kwaśne po wędzeniu ,już nie wiem co robić myślałem że to z soli ale praże sól 40min w temp 250st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Listopada 2015 Pokaż te wędzonki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zdjecia wędzonek wstaw. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Listopada 2015 praże sól 40min w temp 250st.po co prażysz sól ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Listopada 2015 praże sól 40min w temp 250st.po co prażysz sól ??? Poczytaj sobiehttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2186-prazenie-soli/?hl=pra%C5%BCenie+soli Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdi Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Listopada 2015 już daje wyglądają całkiem przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Przekroje może i owszem a boczki jakieś takie ciemne pokaż też boczki (szynek) . Mam wrażenie jak by były robione w jakiejś posypce . Po wędzeniu to mają być gładkie i mieć kolorek . Nie widzę dokładnie to zrób zdjęcie Edytowane 17 Listopada 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Listopada 2015 Brak właściwego osuszania, co widać po kolorze zewnętrznym. Dodałbym jeszcze brak właściwego przepływu dymu (szybkość). W takim przypadku na wędzonych produktach powstaje kwas octowy.Można bardzo łatwo go usunąć, lub poczekać kilka dni, aż sam sie zneutralizuje, co jest normalnym procesem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdi Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Przekroje może i owszem a boczki jakieś takie ciemne pokaż też boczki (szynek) . Mam wrażenie jak by były robione w jakiejś posypce . Po wędzeniu to mają być gładkie i mieć kolorek . Nie widzę dokładnie to zrób zdjęciemam taki stary przepis że zamiast parzenia to podpiekam z ziołami, ale kwaskowate były po wędzeniu bo nie mogłem się doczekac Edytowane 17 Listopada 2015 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holdi Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Listopada 2015 Brak właściwego osuszania, co widać po kolorze zewnętrznym. Dodałbym jeszcze brak właściwego przepływu dymu (szybkość). W takim przypadku na wędzonych produktach powstaje kwas octowy.Można bardzo łatwo go usunąć, lub poczekać kilka dni, aż sam sie zneutralizuje, co jest normalnym procesem.chyba tak masz racje miałem przytkany komineki olche troche wilgotną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Listopada 2015 holdi, poczytaj i będzie wsio oki http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1173-czesc-vii-wedzonki-peklowanie-wedzenie-i-gotowanie Powodzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.