kufcio Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witamzastanawiam się czy zamiast wołowiny do sklejenia kiełbasy można by dać dziczyznę. Konkretnie myślę tu o udźcu sarny lub cielaka jelenia. Mam do takiego mięsa dostęp i ciekaw jestem efektu. Kiełbasa 32 mm taka standardowa domowa wg przepisu na zwyczajną czy inną lecz z ograniczonym tłuszczem i wyrabiana w domu (bez kutrowania itp) Dziękuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udziec to głównie kl I choć zapewne jakieś ścięgniste kawałki się znajdą . Ja z dziczyzny stosuję na klej ( zresztą tak samo jak z wieprzowiny ) golonki . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Robię parówki z udźca sarny, białą z jeleniem ( karkówka), a najcześciej dodaję gulaszowe z sarny lub jelenia. Poza tym wołowina I kl. też się klei, nie tylko ścięgniste analgicznie jest z sarną i jeleniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Grudnia 2015 sarnina ma duzo kleju Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kufcio Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dziękuje za szybka odpowiedź. Zamówię udziec sarny i dodam zamiast 3kl wp do przepisu.PozdrawiamPS za tydzień dam znać co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zamówię udziec sarny i dodam zamiast 3kl wp do przepisu. W jakiej cenie zamawiasz ten udziec i czy jest on wytrybowany czy nie ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kufcio Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Z Koła Łowieckiego odkupić można po cenie skupu. Na listopad była to cena za kozę 15zł/kg oczywiście wypatroszona z głową. Wezmę ze znajomym na pół z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.