Muski Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Weekend pracowity sporo tych piękności - święta nie będą głodne Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Lutego 2017 chłopska się udała najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarni gotowe do wędzenia odparzane gotowe do spożycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udana trochę się namachałeś przy odśnieżaniu zanim dotarłeś do wędzarni , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Lutego 2017 najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarni Qrcze ale macie dużo śniegu u mnie z 10 razy mniej wyroby Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Lutego 2017 najpierw trzeba było dotrzeć do wędzarniQrcze ale macie dużo śniegu u mnie z 10 razy mniej wyroby Bo naśnieżali Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Troszkę wędzenia przedświątecznego polędwice, boczki, szyneczki krakowska, na razie po pierwszym wędzeniu, w czwartek będzie drugie wędzenie i premierowy wyrób - serdelki warkoczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 a'la parmeńska z pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Krakowska kapitalnie się lansuje lecz toto dojrzewające wręcz wzrusza :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jak dlamnie to też bajeczby wyrob! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Krakowska podsuszana, wyszła oknapełniana ręcznie w pośpiechu, dlatego dziurki powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Karczek - 2 tygodnie w lodówce sól/peklosól 50/50, potem dodane: pieprz, czosnek granulowany, kmin rzymski (kumin) i na 2 tygodnie do pończoszki, potem 2 tygodnie w lodówce i 2 tygodnie zapakowany próżniowo. Po tych 2 miesiącach nie wytrzymałem i spróbowałem. Rozpływał się w ustach. Pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 T tak długo wytrzymałeś!Widać cierpliwość popłaca. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Pychota Dawaj adres na PW (tylko mi innym nie , bo zabraknie ) . Jadę :D Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak widzę moja metoda się sprawdza. Te pierwsze 2 tygodnie w soli peklosoli to możesz od razu dodawać przyprawy lepiej nimi przejdzie .Gratuluję Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jak widzę moja metoda się sprawdza. Te pierwsze 2 tygodnie w soli peklosoli to możesz od razu dodawać przyprawy lepiej nimi przejdzie .GratulujęTo wiem, ja nie dałem na początku zupełnie z innego powodu, otóż nie mogłem się zdecydować co dodać. O ile pieprz i czosnek to było dla mnie jasne, ale cały czas zastanawiałem się nad tym kminem rzymskim. I nie żałuję. Bardzo wyrazisty smak. Polędwice też z nim wspaniale współpracują.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Piekny wyglad, zwlaszcza te przerosty Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 zastanawiałem się nad tym kminem rzymskim z kuminem to jak z kolendrą i rozmarynem - smaki i zapachy intensywne - niektórzy kochają inni nienawidzą . Z kuminem nie należy też przesadzić - bo zabije inne smaczki ( my akurat lubimy ) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Maja 2017 no i po robocie towar przygotowany do wędzenia kiełbasa drobiowa po wędzeniu i odparzeniu (udziec indyk + pierś kurczaka) polędwice w wędzarni mortadela po wędzeniu i odparzeniu, z tyłu ćwiartki i drobiowa polędwica przekrój polędwica i mortadela mortadela przekrój - proszę nie krzyczeć za dziurki, ręcznie napełniałem. Ale też zrobiłem mały błąd w produkcji, bo zamiast najpierw wymieszać wołowinę z wieprzowiną, to wymieszałem wieprzowinę z przyprawami i wodą a potem dodałem wołowiny i musiałem się napocić żeby to dobrze wymieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Maja 2017 Ogólnie źle nie jest. Musisz tylko wykłuwać powietrze. No a ten przekrój mortadeli to bardziej z mielonką mi się kojarzy. Mortadela to gruba parówka w przekroju. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Maja 2017 wiem, wiem, jakoś wykłuwanie po drodze zgubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 22 Maja 2017 wiem, wiem, jakoś wykłuwanie po drodze zgubiłem Bracie Tosna, te bąbelki powietrza możesz rozegrać na swoją korzyść! Po prostu jest to dowód na:"Genuinely handcrafted product made from Master" BTWOznacza to większą wartość i cenę! Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 16 Lipca 2017 było wędzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 16 Lipca 2017 Kto wedzi ten ma. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zdjęcie drugie, wyjątkowo na mnie podziałało. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Lipca 2017 Ja proponuję byś wrzucił swoje wyroby na Naszą Grupę na FB.. https://www.facebook.com/groups/wedzarniczabrac/ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.