jac007 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jakie używacie maszynki do mielenia orzechów ,które możecie polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jakie używacie maszynki do mielenia orzechów Ja ostatnio orzechy włoskie oczywiście wyłuskane , zmieliłem maszynką Dianą 5 ( zelmerek ) przez sitko tzw makówka ( najmniejsza średnica ) Było to raptem 250gram ale poszło świetnie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jakie używacie maszynki do mielenia orzechówJa tradycyjnie "dziadka" używam a mielić nie mielę, bo i po co? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Stycznia 2016 a mielić nie mielę, bo i po co? Ja musiałem zmielić do kremu orzechowego Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja musiałem zmielić do kremu orzechowego Ty to sobie żyjesz Andrzeju. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Stycznia 2016 a ja miele a raczej siekam w blenderze ..a do czego ? do bezy orzechowej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja w malakserze mieliłam do pierników Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jakie używacie maszynki do mielenia orzechów ,które możecie polecić. Wszystko zależy od tego, jak chcesz mieć te orzechy zmielone.Jeżeli zależy Ci na wyciśnięciu oleju to trzesz albo na najdrobniejszej tarce albo nawet w maszynce, jak radzi @andrzej k.Natomiast orzechy do biszkoptu orzechowego powinny po mieleniu pozostać suche. Najlepiej je trzeć na tarce o średnich lub nawet dużych oczkach. Takie tarki są na wyposażeniu robotów kuchennych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czy ktoś używa taki chodzi mi o opinie.http://allegro.pl/maszynka-mlynek-do-mielenia-orzechow-renberg-i5743222516.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czy ktoś używa takiMamy podobny. Nie wiadomo ile ma lat, ale na pewno ma ponad 50 i sprawuje się dobrze. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ja orzechy np do chleba gniotę/tłukę w moździerzu. Do dużych ilości to pewnie bym starł na tarce zelmerowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.