Tsosna Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lutego 2016 Jak w temacie. Gdzie można kupić?Na co zwrócić uwagę? Będą wykorzystane tylko do peklowania i przechowywania żywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) A może lepiej kupić pakowarkę próżniową do przechowywania , jak budżet pozwala (propozycja pod rozwagę ) . Co do peklowania w zamkniętym naczyniu worku (bez wymiany gazowej ) zdania są podzielone ze wskazaniem że nie jest zalecane (na pewno mokrego , co do suchego wymiany poglądów na forum było mniej) . Edytowane 5 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Lutego 2016 Takich przeznaczonych do peklowania to nie ma. Peklowanie potrzebuje powietrza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Lutego 2016 więc proszę zapoznać się z wypowiedzią rezedahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-polędwica-suszona-ala-wędliny-parmeńskie/?p=470528 chodzi mi szczególnie o fragment"dajemy dokładną ilość soli/peklosoli, i razem z przyprawami nacieramy polędwicę, i do woreczka próżniowego lub zip lock i do lodówki na minimum 2 tygodnie. Co parę dni odwracamy i masujemy polędwice. Bez problemów można tak przetrzymywać i nawet 6 tygodni, i polędwica nie będzie przesolona." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Lutego 2016 więc proszę zapoznać się z wypowiedzią rezedahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-polędwica-suszona-ala-wędliny-parmeńskie/?p=470528 chodzi mi szczególnie o fragment"dajemy dokładną ilość soli/peklosoli, i razem z przyprawami nacieramy polędwicę, i do woreczka próżniowego lub zip lock i do lodówki na minimum 2 tygodnie. Co parę dni odwracamy i masujemy polędwice. Bez problemów można tak przetrzymywać i nawet 6 tygodni, i polędwica nie będzie przesolona."Może w Kanadzie takie specjalne mają. Poza tym wałkowane było X razy, to że ktoś czegoś używa, to nie oznacza, że dany "pojemnik" jest przeznaczony do peklowania. A "dopuszczony do kontaktu z żywnością" to dla mnie oznacza, że mogę tam sobie wziąć kanapki do pracy albo kawałek ciasta a nie przeprowadzać procesy chemiczne. Kup sobie "Gienka" jednego lub dwa, http://www.hendi.pl/garnki_patelnie/pojemnik_gn_12_budget_line_wys_150_mm_kod_999119.html będzie pasował do lodówki i do odpowiednich ilości solanki. Nie idź na taniość. Pudełka do narzędzi z Castoramy też nie kupuj. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojer1 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Lutego 2016 img013.pdfJak się nadaje do kiszonek , to do peklowania pewnie też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Lutego 2016 Kiszonki nie zawierają tłuszczu, osocza wiec nie jest to jednoznaczne przełożenie Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojer1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lutego 2016 Karta_Produktu_ BIOWIN_319901.pdfZestaw do peklowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.