Tsosna Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Lutego 2016 W końcuTrochę zwlekałem z tym wyrobem, a szczególnie ze wstawieniem informacji, bo czasu nie było.SALCESON - prawie mnie przerósł psychicznie, stresa miałem niesamowitego. To pierwszy mój salceson, więc nie ma się co dziwić.Ale jest.Krótko mówiąc, udało się.Udało się przede wszystkim dzięki Arkadiuszowi, który starał się jak mógł, żeby mi na bieżąco doradzać i korygował moje błędy.Arkadiuszu, jesteś wielki i dziękuję Ci bardzo za pomoc i wszystkie wskazówki !!!!!!Błędów nie uniknąłem, ale te małe potknięcia zapamiętam.Salceson wyszedł super.W szczegół nie bede się wdawał.Skład:2 połówki głów wieprzowych, golonka, 2 serca, 2 ozorki, skórkiPakowane w osłonki barierowe i poliamidowe. Zdjęcia jak zwykle słabe (komórka) Krytykę przyjmuję na klatę jak trzeba. PS. Arkadiuszu, nie dosalałem, wyszło ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Krytykę przyjmuję na klatę jak trzeba. Co tu krytykować jak niewiele widać . Edytowane 17 Lutego 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Tsosna, na 100% jest smaczny, tego jestem pewien bo to własny wyrób, ale nie obraź się lecz na wygląd to na ostatnim zdjęciu przypomina mi salceson robiony za komuny w państwowej masarni w poniedziałek rano (przynajmniej w mojej mieścinie) Edytowane 17 Lutego 2016 przez MariuszB Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) w poniedziałek rano :D no tak w poniedziałek człek zmęczony jest :D po sobocie i niedzieli Edytowane 17 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) salceson robiony za komuny w państwowej masarni Jak jeszcze obowiązywała polska norma to takie z Żerania albo ze Służewca z dodatkiem wołowinki były najlepsze. Edytowane 17 Lutego 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2016 Tak, tylko ten wygląd Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2016 Tak, tylko ten wygląd Bardzo kiepskie zdjęcie i dlatego tak wygląda. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2016 Musze odgrzebać gdzieś stary aparat, może liepiej będzie robił zdjęcia, jeszcze mam co pstrykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lutego 2016 nowe zdjecia, tez nie najlepsze, ale lepsze może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Marca 2016 Dwa ostatnie zdjęcia przyprawiają mnie o ślinotok. Uwielbiam dobry salceson. I jeszcze jajeczka z majonezem. Domowy majonezik ? Kurde muszę kiedyś podejść do salcesonu. Problemem jest to, że u mnie tylko ja go jem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Marca 2016 majonezik kupny, ale muszę pomyśleć też o własnym.salceson pracochłonny była dla mnie bardzo, ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 2 Marca 2016 Majonez się banalnie robi. A ja żałuję, że na naszej Spółdzielni nie widziałem jak chłopaki robią salceson bo obrabiałem mleko lepiąc gołki. A wyszedł im prima sort. Kiedyś podejdę na 100%. Nawet dla siebie tylko.Jeszcze chleb na zakwasie upiecz to będziesz szczęśliwym człowiekiem Polecam ten : http://www.mojewypieki.com/przepis/old-milwaukee-ryeOstatnio robiłem - mega fajny tylko zmniejszyłbym ilość melasy do 1 łyżki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Marca 2016 Chleby na zakwasie piekłem, jak mieszkałem w Białymstoku, teraz na prowincji mam tani pyszny chlebek, więc zaprzestałem.Za mało mam czasu na to żeby robić wszystko samemu a do emerytury jeszcze trochę brakuje.Jakiś przepisik na dobry majonezik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Marca 2016 Nie mam. Robię : łyżeczka musztardy, jedno żółtko, 250 ml oleju rzepakowego, 1 łyżka oleju słonecznikowego, do zabielenia i kremowej konsystencji łyżka/2 łyżki wody z domowych kiszonych ogórków (albo dobry ocet jabłkowy, winny) - to na koniec. Moja żona marudzi na zabielanie ogórkami a mnie smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Marca 2016 Jakiś przepisik na dobry majonezik ?Ja mam dwa. Majonez domowy SUPER SZYBKO.pdf Majonez domowy.pdf Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Marca 2016 no właśnie brakuje mi takiej końcówki do blendera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 2 Marca 2016 Kurde zapomniałem o doprawieniu solą i cukrem. MUSOWO. Nie trzeba blendera. Pięknie trzepaczką się w dużej misce ubija. Naprawdę banał. 1 robiłem z blenderem a teraz już tylko trzepaczką moją do mieszania skrzepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 2 Marca 2016 Jakiś przepisik na dobry majonezik ?Ja mam dwa. Majonez domowy SUPER SZYBKO.pdf Majonez domowy.pdf Dyzio, ale to są babuni czy dziadunia? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 2 Marca 2016 DYZIUNIA Pawle DYZIUNIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.