keket Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego 2016 Jestem nowicjuszem w tej dziedzinie i zrobiłam dopiero karkówkę dojrzewającą. Wyszła przepyszne, więc postanowiłam działać dalej. Tym razem postanowiłam zrobić wołowinę. 36 godzin trzymałam ją w cukrze, a następnie umyłam ją dokładnie i wytarłam do sucha, a dzisiaj obtoczylam ją w soli, gdzie będzie leżała kolejne 36 h. Po tym czasie znowu ją umyję i teraz zastanawiam się jakich przypraw do niej użyć i w jakich proporcjach. Wołowiny mam 2 kg. Ma ktoś jakiś pomysł? Do karkówki użyłam świeżego czosnku, tymianku, ziela angielskiego, zielonej pietruszki, czarnego pieprzu i słodkiej papryki. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10480-problem-z-w%C5%82asnym-wyrobem-dojrzewaj%C4%85cym-ple%C5%9B%C5%84/post 12 Wyrób jest "dojrzewający: jeżeli jest zaszczepiony kulturami , wyrób jeżeli nie jest zaszczepiony to " suszony"Jeżeli interesuje Cię ta tematyka poczytaj posty kol. Redzeda (innych też ale jego w szczególności) Edytowane 17 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keket Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziękuję. Muszę się wszystkiego nauczyć :-) w takim razie chodzi mi o suszoną wołowinę. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.