podwawelska Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Lutego 2016 Skoro już go tu ściągnąłeś w ramach terapii, to mu nie dogryzaj teraz. A kto powiedział że to było skierowane do Pawła? Tusiaczku, oni wiedzą lepiej, przecież na wszystkie pytania zawsze mają prawdziwe odpowiedzi Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 23 Lutego 2016 Z takiego smacznego tematu robi się taki niesmak podaj ten przepis na bułki "pszenne" Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 23 Lutego 2016 Spokój mi tu zaraz Coś ostatnio "dym" pojawia się w za dużej ilości tematów, rozumiem że zima, że pogoda w kratkę, że ciśnienie skacze, ale dajcie spokój bo człek już sam nie wie jak korzystać z tych różnych przepisów Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jeszcze jeden "nerwowy" wpis i temat leci do kosza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jeszcze jeden "nerwowy" wpis i temat leci do kosza. Maxell, rozumiem, ale proponowałbym, że jeszcze jeden mój nerwowy wpis i temat leci do kosza. Jak widzisz, prowokatorzy chętnie się znajdą, którzy z przyjemnością wywalą ten temat. A ja naprawdę nie mam na nich wpływu i nie fair byłoby usuwać ten temat z powodów ode mnie nie zależnych. Liczę na przychylenie się do mojej prośby. Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak widzisz, prowokatorzy Nawet w SB Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 23 Lutego 2016 Nie podwawelska, Ty założyłeś ten temat, prowadzisz go i prowadź dalej. Moje ostrzeżenie dotyczy forumowiczów, którzy ostatnio dosyć często podgrzewają atmosferę w różnych tematach. Trzeba w końcu zrobić porządek, gdyż nie mam czasu na ciągłe śledzenie nerwowych dyskusji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 23 Lutego 2016 Tu masz pierwszego prowokatora, to sobie z nim pogadaj, żeby Ci tematów nie rozwalał Tak apropos dyskusji akurat wpadł mi w oko pewien cytat... "To żaden wstyd przyznać się, że nie zna się odpowiedzi na wszystkie pytania. Tylko głupiec jest pewny siebie, że na wszystkie pytania ma zawsze prawdziwe odpowiedzi." A drugim jesteś sam. Tylko jedna osoba się żaliła, że ma po nim zgagę, ale podejrzewam, że to, tak naprawdę, od nadmiaru cudzych rzeczy To oczywiste dla mnie po co tu jesteś tak naprawdę. Mocno sie powstrzymuję, żeby Twoje tematy nie wyleciały przeze mnie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 23 Lutego 2016 Informuję, że za naruszenie regulaminu: pkt 2.5 i pkt 2.10, Kolega paweljack został ukarany ostrzeżeniem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 23 Lutego 2016 Niech zostaną chleby, "chleby", bułki, "bułki", - no dobra, poprawniej PIECZYWOA reszta niech swoje racje przedstawia tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12015-ring-wolny/page-7?hl=ringI temat będzie bardziej przejrzysty i ostrzeżeń nie będzie. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Lutego 2016 Za godzinkę albo i dwie się zobaczy... Niestety okazało się że była mi i wyjszła mąka 650 z Tesco jakiej używa Paweł więc użyłem zwykłej 550. reszta jak w przepisie. I chyba mi piekarnik mocniej na górze daje... Następnym razem pójdzie piętro niżej Moja buła Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Lutego 2016 A garnek żeliwny masz? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) @Tusaczek: troszku ciemnawy, chyba piekarnik faktycznie mocno grzeje A w środku zjadliwy?Mi się tak z raz czy dwa zjarał, jak po zdjęciu pokrywy po 30 minutach zapomniałem zmniejszyć temperatury Edytowane 23 Lutego 2016 przez podwawelska Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) A garnek żeliwny masz?Mam brytfannę jakieś 6-6,6 litra. Oczywiście żeliwną Kiedyś jak nie miałem zrobiłem w normalnej brytfannie i też wyszło tylko że ja mam kamień do pieczenia i on skumulował ciepło. Jak piekę w żeliwnej to kamienia nie używam. A w środku zjadliwy?Jeszcze nie wiem... się studzi Przy kolacji się okaże... Edytowane 23 Lutego 2016 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 23 Lutego 2016 Wyszło zacnie... wprawdzie odrobinkę mu jeszcze brakuje do tego smaku jaki zapamiętałem z imprezy u Boczusia ale jestem już blisko, struktura i skórka jak najbardziej OK Jutro kupię znów mąkę 650 z Tesco i się zobaczy... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 23 Lutego 2016 Czy do pieczenia można użyć naczynia żaroodpornego?W czym pieczecie chleb? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 23 Lutego 2016 zaroodporne jest Ok ,ja bede probowac w zeliwnym bo to jedyne jakie mi pasuje gabarytowo , na razie pieke pieczywo na zwyklej blasze ,wyrastajace w koszyku i ciezkie zytnie w brytwankach. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Tusiaczku, przedobrzyles z czasem w piekarniku , swiadczy o tym grubisc i kolor skorki, do tego jeszcze musisz nauczyc sie odrobine zwijania chleba. Chleb formuje sie zwijajac go i od razu odpowietrzajac. Kiedy pozniej rosnie jeszcze bochenek widac ksztalt w jakim skladales chleb. U ciebie jest jakby to powiedziec, taki balagan, jakbys kule czy prostokat tylko wyksztaltowal. Kiedys ktorys z kolegow wstawial na youtube tati film, gdzie piekarz wlsnie robil koncowke chleba i jak odpowietrzal i zwijal, nie pamietam kto i gdzie, ale jest to na forum.Podwawelska, patrzac na te chleby ( mam tu na mysli ,zdjecia chleba na zakwasie ), to wygladaja , jakbys ciasto wlewal do foremki,a na zdjeciach drugim i trzecim od dolu wyglada, jakbys albo za wczesnie kroil, albo mial lekki zakalec, takie gumowate mokre ciasto.Ostatnie zas zdjecie pokazuje, jakbys chcial kolejny raz tego uniknac i dodales za duzo maki. Chleby z maka zytnia trzeba niec dobra recepture i na pewno ie podsypywac je maka, bo wlasnie taki efekt wychodzi. Edytowane 23 Lutego 2016 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 23 Lutego 2016 Aniu najprawdopodobniej masz rację. Co do czasu to jak dla mnie jest bardzo ale to bardzo OK, Marta uwielbia taką przypieczoną chrupiącą skórkę Co do zwijania to robiłem to bez żadnego zastanowienia, nikt mi wcześniej nie pokazał że to się jakoś specjalnie robi a filmu nie widziałem. Może jak obejrzę następny złożę inaczej? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 23 Lutego 2016 Tusiaczku, ja rowniez lubie dobrze przypieczona skorke w chlebie ( tylko bez podtekstow, panowie) , popatrz na przekroj i zobacz na gorze ten ciemny cienpod sama powierzchnia, taki co nachodzi juz na jasna czesc chleba. To wlasnie o tym swiadczy. Tutaj masz pokazana technike skladania chleba , po upieczeniu bedziesz widzial te zlozenia Jest to pokazane w taki prostu krotki sposob. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 23 Lutego 2016 Dzięki Jutro spróbuję tak zamieszać... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 23 Lutego 2016 Bazyl, to było ostatnie ostrzeżenie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 23 Lutego 2016 Podwawelska bardzo fajny temat, napisz jeszcze coś o bułkach tak pięknie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 23 Lutego 2016 Podwawelska, patrzac na te chleby ( mam tu na mysli ,zdjecia chleba na zakwasie ), to wygladaja , jakbys ciasto wlewal do foremki,a na zdjeciach drugim i trzecim od dolu wyglada, jakbys albo za wczesnie kroil, albo mial lekki zakalec, takie gumowate mokre ciasto.Ostatnie zas zdjecie pokazuje, jakbys chcial kolejny raz tego uniknac i dodales za duzo maki. Chleby z maka zytnia trzeba niec dobra recepture i na pewno ie podsypywac je maka, bo wlasnie taki efekt wychodzi.Ciężko mi się ustosunkować, to dość stare zdjęcia, nie bardzo już pamiętam. Zakalca wykluczam, bo gdyby był (a czasem każdemu się zdarza) to bym nie robił zdjęć. Zresztą wszystkie te chleby różnią się nieco strukturą, bo każdy jest z innymi dodatkami. Każdy dodatek inaczej chłonie wodę. W ostatnim za dużo mąki nie dodałem, bo w każdym jest jej tyle samo, zawsze dbam o powtarzalność przepisu. No i o to żeby receptura była dobra też dbam Mam nadzieję, że moje przepisy będą się tutaj na forum podobały. Jutro wrzucę bułki, o które już parę razy byłem proszony Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 23 Lutego 2016 Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.