Sla100 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Za namowa Kolegów i Koleżanek postanowilem otworzyc nowy kulinarno fotograficzny temat. Pracuje na statku pasażerskim Queen Elizabeth armatora Cunard i jestem odpowiedzialny za restauracje. Moj tytul w pracy to Maitre D’ Hotel czyli po naszemu Menager restauracji. Restauracja za ktora jestem odpowiedzialny nazywa sie Britannia ma dwa poziomy i 940 miejsc siedzacych. Kolacja serwowana jest na dwie tury zeby wszyscy sie zmiescili pierwsza tura o 6.00 wieczorem i nastepna o 20.30 wieczorem. Kelnerzy ktorych mam 48 no i 48 asystentow kelnera serwuja pierwsza ture nastepnie myja poleruja wszystko zastawiaja stoly ponownie na ture druga. Przez nastepne kilka tygodni postaram sie pozałączać kilka ciekawych zdjec z miejsc ktore bede odwiedzal no i zdjecia potraw ktore serwujemy w restauracji. Na samym poczatku tej kulinarnej przygody załączam tez rozklad jazdy mojego statku zebyscie wiedzieli gdzie bylem gdzie jestem i gdzie bede. Mam nadzieje ze bedzie sie podobalo i zdjecia zainspiruja nie jedna osobę !Pozdrawiam Sylwester Wiec prezentuje dzisiejsza kolacje .... Gala 4.pdf Edytowane 25 Lutego 2016 przez chudziak Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Lutego 2016 Mam nadzieje ze bedzie sie podobalo i zdjecia zainspiruja nie jedna osobe ! Super Sylwek Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Lutego 2016 Mam nadzieje ze bedzie sie podobalo i zdjecia zainspiruja nie jedna osobe Czekamy na opisy... wrażenia... a przede wszystkim na zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Lutego 2016 Sylwek super Tylko jakieś małe te porcje na kolacje, cieżko się tym najeśc Czekam na zdjęcia rafy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Itinerary_2016 Queen Elizabeth.pdf A tu proszę zobaczyc rozkład portów gdzie bylem gdzie jestem i gdzie będę. Pozdrawiam Sylwester Edytowane 25 Lutego 2016 przez chudziak Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Lutego 2016 Wszystko pieknie, ale nie moge otwozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Lutego 2016 Sylwester, Wstaw linka do Marine Traffic czy AIS-a, będziemy mogli na bieżąco śledzić gdzie jesteś. Pozdrawiam z mv Atlantic Patriotcapt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Lutego 2016 Pracuje na statku pasarzerskim Queen Elizabeth armatora Cunard i jestem odpowiedzielny za restauracje moj tytul w pracy to Maitre D’ Hotel czyli po naszemu Menager restauracji. Restauracja za ktora jestem odpowiedzialny nazywa sie Britannia ma dwa poziomy i 940 mjejsc siedzacych. O to chyba taka przygoda przeplatana stresem. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Lutego 2016 O to chyba taka przygoda przeplatana stresem BArdzo ladnie to ujoles Ganzo, taka praca to ciagle sparwdzanie czy wszystko gra czy zapiete na ostatni guzik i kilka sparw po drodze do zalatwienia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak jest El Comendante :) http://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:371668/mmsi:310625000/vessel:QUEEN%20ELIZABETH Pozdrawiam SylwesterStres czy nie stres sam juz nie wiem 16 lat to juz robie wiec juz chyba nie stres :) Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Lutego 2016 Bardzo pięknie podane potrawy no i fotki też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Lutego 2016 Widze ze w sierpniu odwiedzisz moje strony ,jak bede to chetnie ogladne z bliska"lajbe" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Lutego 2016 To sobie płyniesz i pracujesz..Dobrze, że się spełniasz w tym co robisz, gratulacje.I znów jestem głodny. Super zdjęcia. Szacunek dla kucharzy.Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Lutego 2016 To menu dotyczące kolacji to dla jednego "pacjenta" czy do wyboru Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 25 Lutego 2016 Wiec prezentuje dzisiejsza kolacje .... No żebym się takimi porcjami najadł to by kelnerzy by musieli wkoło mnie chyba ze 3 razy obrócić..... Ale nie ..tak ogólnie to Sylwek.... wielkie GRATULACJE!! Ogarnąć 940 miejsc... to jest nie lada wyczyn!!!!!Czapki z głów! Jak wrócisz trzeba będzie to obgadać przy jakimś zimnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Lutego 2016 Sylwek, jestem pod wrażeniem, kawał dobrej roboty, i to zapewne takiej jaką lubisz, szacun BazylWidzew, ArkoGdynia, to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, inaczej mówiąc dla ludzi którzy jedzą aby żyć, a nie żyją aby jeść Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Lutego 2016 Fajnie to wygląda ale oni muszą gdzieś po kryjomu podżerać. Normalny chłop by na tym zdechł za tydzień no góra dwa. Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Lutego 2016 to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, Co Wy, przecież to są przystawki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 25 Lutego 2016 A gdzie są dania główne ??Takie jedzenie to bardzo odchudzające dania. Czasami obejrzę master czy top chefa - i tam podają takie mizerne porcje. Kiedyś po wizycie w operze zaprosiłem moją LP do knajpy (restauracji w centrum Wrocławia) i zapłaciłem całkiem sporą kwotę za coś (chyba danie obiadowo-kolacyjne) i po zjedzeniu tego pojechałem po knyszę żeby się dojeść - więc jak widzę takie porcje to chyba rozumiem, że to głodowy standard restauracji Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 25 Lutego 2016 to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, Na takim statku to ludzie głównie mają becelować a nie się najdać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 25 Lutego 2016 to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię,Co Wy, przecież to są przystawki Zwał jak zwał ale jeżeli wszystkie dla jednej osoby to jest szansa że nie umrze się z głodu na tym statku Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 25 Lutego 2016 Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!!Tutaj stronka mozna sobie zobaczyc jak to wyglada :) Zapraszam http://www.cunard.co.uk/ A tutaj link do kamery dziobowej czasami nie dziala ze wzgledu na slaby zasieg internetu wiec prosze sie nie denerwowac :) http://www.cunard.co.uk/cruise-ships/queen-elizabeth/# No i moja restauracja http://www.cunard.co.uk/cruise-ships/queen-elizabeth/dining-bars-lounges/?view=12115#tabbedModule12112 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zrobić zlot na takim statku i już wyobrażam sobie jak Bazyl drze się z tego balkoniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Lutego 2016 Można wiedzieć ile kosztuje rejs takim cudem? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Lutego 2016 W linku na strone sa oferty i ceny. W Polsce firma Marco Poolo chyba tak sie nazywaja zajmuje sie takimi wycieczkami ceny sa zalezne od standartu kabiny ale z tego co wiem to na Polskie realia 2 tygodnie na statku w mojej kompani w najtanszej kabinie to ok 20 tys zl. Top kabiny to juz cena ok 40tys euro no ale wtedy nawet nie ma menu pasazerowie poprostu mowia co chca i kucharz robi !!!! Jezeli zamowia sobie steka ze slonia to kelner sie tylko zapyta czy zycza sobie panstwo slonia Afrykanskiego czy Indyjskiego :) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.