Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Sla100

Rekomendowane odpowiedzi

Za namowa Kolegów i Koleżanek postanowilem otworzyc nowy kulinarno fotograficzny temat.

 

Pracuje na statku pasażerskim Queen Elizabeth armatora Cunard  i jestem odpowiedzialny za restauracje. Moj tytul w pracy to Maitre D’ Hotel czyli po naszemu Menager restauracji. Restauracja za ktora jestem odpowiedzialny nazywa sie Britannia  ma dwa poziomy i 940 miejsc siedzacych. Kolacja serwowana jest na dwie tury zeby wszyscy sie zmiescili pierwsza tura o 6.00 wieczorem i nastepna o 20.30 wieczorem. Kelnerzy ktorych mam 48 no i 48 asystentow kelnera serwuja pierwsza ture nastepnie myja poleruja wszystko zastawiaja stoly ponownie na ture druga. Przez nastepne kilka tygodni postaram sie pozałączać kilka ciekawych zdjec z miejsc ktore bede odwiedzal no i zdjecia potraw ktore serwujemy w restauracji. Na samym poczatku tej kulinarnej przygody załączam tez rozklad jazdy mojego statku zebyscie wiedzieli gdzie bylem gdzie jestem i gdzie bede. Mam nadzieje ze bedzie sie podobalo i zdjecia zainspiruja nie jedna osobę !

Pozdrawiam Sylwester

 

Wiec prezentuje dzisiejsza kolacje ....

 

Gala 4.pdf

Edytowane przez chudziak

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Mam nadzieje ze bedzie sie podobalo i zdjecia zainspiruja nie jedna osobe !

:thumbsup::clap:  Super Sylwek

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Itinerary_2016 Queen Elizabeth.pdf

 

A tu proszę zobaczyc rozkład portów gdzie bylem gdzie jestem i gdzie będę.

 

Pozdrawiam Sylwester

Edytowane przez chudziak

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pracuje na statku pasarzerskim Queen Elizabeth armatora Cunard  i jestem odpowiedzielny za restauracje moj tytul w pracy to Maitre D’ Hotel czyli po naszemu Menager restauracji. Restauracja za ktora jestem odpowiedzialny nazywa sie Britannia  ma dwa poziomy i 940 mjejsc siedzacych.

 

O to chyba taka przygoda przeplatana stresem.

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

O to chyba taka przygoda przeplatana stresem
 

 BArdzo ladnie to ujoles Ganzo, taka praca to ciagle sparwdzanie czy wszystko gra czy zapiete na ostatni guzik i kilka sparw po drodze do zalatwienia 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak jest El Comendante :):)

 

http://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:371668/mmsi:310625000/vessel:QUEEN%20ELIZABETH

 

Pozdrawiam Sylwester


Stres czy nie stres sam juz nie wiem 16 lat to juz robie wiec juz chyba nie stres :):):) 

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widze ze w sierpniu odwiedzisz moje strony ,jak bede to chetnie ogladne z bliska"lajbe" :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Wiec prezentuje dzisiejsza kolacje ....
 

 

No żebym się takimi porcjami najadł to by kelnerzy by musieli wkoło mnie chyba ze 3 razy obrócić.....  :rolleyes:  :facepalm:  :devil:

 

Ale nie ..tak ogólnie to Sylwek.... wielkie GRATULACJE!! Ogarnąć 940 miejsc... to jest nie lada wyczyn!!!!!

Czapki z głów!

 

Jak wrócisz trzeba będzie to obgadać przy jakimś zimnym  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sylwek, jestem pod wrażeniem, kawał dobrej roboty, i to zapewne takiej jaką lubisz, szacun :clap:

 

BazylWidzew, ArkoGdynia, to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, inaczej mówiąc dla ludzi którzy jedzą aby żyć, a nie żyją aby jeść ;)  :tongue::D 

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię,

Co Wy, przecież to są przystawki :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A gdzie są dania główne ??

Takie jedzenie to bardzo odchudzające dania.

 

Czasami obejrzę master czy top chefa - i tam podają takie mizerne porcje.

 

Kiedyś po wizycie w operze zaprosiłem moją LP do knajpy  (restauracji w centrum Wrocławia)  i zapłaciłem całkiem sporą kwotę za coś (chyba danie obiadowo-kolacyjne) i po zjedzeniu tego pojechałem po knyszę żeby się dojeść -  więc jak widzę takie porcje to chyba rozumiem, że to głodowy standard restauracji 

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię, 

Na takim statku to ludzie głównie mają becelować a nie się najdać.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

to są porcje dla ludzi którzy dbają o linię,

Co Wy, przecież to są przystawki :D

 

Zwał jak zwał ;) ale jeżeli wszystkie dla jednej osoby to jest szansa że nie umrze się z głodu na tym statku :D

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!!


Tutaj stronka mozna sobie zobaczyc jak to wyglada :) :) Zapraszam

 

http://www.cunard.co.uk/

 

A tutaj link do kamery dziobowej czasami nie dziala ze wzgledu na slaby zasieg internetu wiec prosze sie nie denerwowac :) :) :)

 

http://www.cunard.co.uk/cruise-ships/queen-elizabeth/#

 

No i moja restauracja 

 

http://www.cunard.co.uk/cruise-ships/queen-elizabeth/dining-bars-lounges/?view=12115#tabbedModule12112

 

post-77484-0-04740800-1456438157_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można wiedzieć ile kosztuje rejs takim cudem?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W linku na strone sa oferty i ceny. W Polsce firma Marco Poolo chyba tak sie nazywaja zajmuje sie takimi wycieczkami ceny sa zalezne od standartu kabiny ale z tego co wiem to na Polskie realia 2 tygodnie na statku w mojej kompani w najtanszej kabinie to ok 20 tys zl. Top kabiny to juz cena ok 40tys euro no ale wtedy nawet nie ma menu pasazerowie poprostu mowia co chca i kucharz robi !!!! Jezeli zamowia sobie steka ze slonia to kelner sie tylko zapyta czy zycza sobie panstwo slonia Afrykanskiego czy Indyjskiego :):) 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.