yacek13 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Marca 2016 Pytanie jak w temacie. Czy niesłona woda nie będzie wyciągała soli z wyrobów?Jeśli to głupie pytanie to wybaczcie nowicjuszowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Marca 2016 Ma wyciągać Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Marca 2016 No to aż za dobrze wyciągnęła z boczku bo wg przepisu a niesłony wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Marca 2016 A ile kolega trzymał w wodzie? Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Marca 2016 2 godz 15 minutek. Na termometr i 70 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) No to aż za dobrze wyciągnęła z boczku bo wg przepisu A z jakiego przepisu.? Peklujemy w solance o takim stężeniu, żeby po parzeniu wyrób miał odpowiadającą naszym gustom słoność. Edytowane 26 Marca 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Marca 2016 Z przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4698-boczek-w%C4%99dzony/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Z przepisu http://wedlinydomowe...czek-wędzony/.� A przeczytałeś wszystko co tam było napisane czy tylko pierwszy post.?: Gdybyś przeczytał dalej to byś zobaczył, że Halusia w pierwszym poście się pomyliła i w dalszej części tematu swój błąd sprostowała i dalej jest dobrze.Solanka ok.10% i pięć dni peklowania.Ja przy tej mocy solanki peklował bym 8-10 dni i tam też jest napisane, że boczek był mało słony Edytowane 26 Marca 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek13 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Marca 2016 Przeczytalem pierwszy post i potraktowalem go jak przepis. Wszytko jasne, dzieki za pomoc. Nastepnym razem na pewno bede uwazniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Marca 2016 Nastepnym razem na pewno bede uwazniejszy. Uważaj także przy dawkowaniu przypraw i peklosoli. Trzy razy przeważ i sprawdź z przepisem.. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksawi Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Maja 2016 Ja peklosoli używam ok. 60% w stosunku do soli według przepisów i tabel. I wodę do parzenia lekko solę i oczywiście przyprawiam wg uznania. Po czym używam ją do samemu ukiszonego żuru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.