clipol Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Przeszukiwałem zasoby tego forum i nie znalazłszy pomyślałem że warto byłoby powymieniać się informacjami gdzie w Anglii kupić mięso wieprzowe. Ja kupuję najczęściej w Morrisonie. Od czasu do czasu Waitrose albo lokalny rzeźnik - chociaż z tym ostatnim różnie bywa z jakością mięsa. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 30 Marca 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Ja kupuję u rzeźnika. Ostatnia ćwiartka na białą (przednia, bez schabu) to £2.90 za kilo. Połówka przed świętami to £80 za 32 kilo (2.5/kilo). Oczywiście z dowozem do domu . W zeszłym roku kupiłem raz ścinki (trimmings), na moje oko II i III wieprzowa, ale nie byłem zadowolony z jakości, Chociaż zapłaciłem 2.1 za kilo. Edytowane 30 Marca 2016 przez sobol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Witaj Sobol. Morrison ma mięso w bardzo przyzwoitej cenie. Za łopatkę płaciłem przed świętami poniżej £3. Szynka podobnie. Boczek i schab b/k ok £4-£6. A jak wg ciebie jest z jakością mięsa? Czy nie ma charakterystycznego zapachu? Nie wiem jak dokładnie to opisać- jest inne niż w Polsce. Prawdopodobnie to jest wynik braku kastracji knurków i stąd ten zapach Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 30 Marca 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Marca 2016 Cześć. Ja mam Morrisona daleko i nie brałem większych ilości. Co do jakości to jestem zadowolony, chociaż te zeszłoroczne ścinki (pakowane, w worku, nie ścinki od rzeźnika) to nie bylo to. Specjalistą wybitnym nie jestem i nie zauważyłem żadnych dziwnych zapachów. Co do cen, to porcjowane mięso w marketach jest drogie. U rzeźnika na "high streecie" zawszę kupie taniej. Nie kupowałem jednak nigdy dużych kawałków w marketach to nie wiem jakie są ceny takiego mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Października 2016 ja ostatnio kupowałem w makro boczki. Generalnie to też w Morrisonie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Października 2016 Knurzy zapach mięsa prawie całkowicie neutralizuje dodatek kopru włoskiego. Więcej tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13476-dob%C3%B3r-jako%C5%9Bciowy-surowc%C3%B3w-1-regulacja-jako%C5%9Bciowa-zestawu-mi%C4%99sa-bez-ko%C5%9Bci/Może się Wam przyda. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Października 2016 brak sterylizacji, a pędzenie hormonalne robi swojewcześniej zwierzę 4-5 miesięcznie nie posiadało gotowości płciowej a teraz tak \wina ekologów i dążenie do chemicznej kastracji Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Października 2016 Nie przesadzajcie kupuję mięso w hurtowni i jest Oki ,może trochę za chude z tym mam największy problem Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Odświeżę temat. Gdzie w UK mogę kupić podgardle wp? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Stycznia 2017 U rzeźnika poprosić i pokazać co wyciąć z póltuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Problem w tym że u lokalnego rzeźnika wszystko jest już poćwiartowane a jak pytałem ostatnio to patrzyli na mnie jak na ufoludka Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Stycznia 2017 To calą póltuszę zamówić Nigdy nie widziałem podgardla w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Moja LP byłaby bardzo zadowolona ???? Już ma mnie czasem dosyć ???? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Moja się przyzwyczaiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Listopada 2019 Celem odkurzenia tematu, Jakby ktoś potrzebował mięsa polskiego mięsa (wierzejki) w środkowej Anglii to chętnie pomogę naiarami na mojego dostawcę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SottishFrank Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) The reason why you cannot get throat in GB is that there is no need for it by the public. Throat and other similar cuts are all used to produce English sausage and burgers. If you go to a good butcher and tell them what you want, they will cut. I just rear my own pigs instead. (Powodem, dla którego w GB nie można dostać podgardla , jest to, że klienci go nie kupują. Podgardle i inne podobne elementy mięsne używane są tutaj do produkcji angielskiej kiełbasy i burgerów. Jeśli pójdziesz do dobrego rzeźnika i powiesz mu, czego potrzebujesz, przygotują ci co chcesz. Ja zamiast tego wychowuję własne świnie.) Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.