Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Termometr do pieca


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 jager

jager

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisano 17 sty 2008 - 14:56

Witajcie!!! Wybudowałem piec do pieczenia dzika i mamproblem z dobraniem termometru do tego pieca.Może ktoś wie jaki należy zastosować i gdzie kupić taki termometr?Pozdrawiam.

#2 JASIU

JASIU

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1470 postów
  • MiejscowośćLondyn

Napisano 17 sty 2008 - 15:02

Na stronie głównej masz sklep tam masz wybór kilku typów

#3 wosiu

wosiu

    Weteran

  • Klub Przyjaciół Prosiaczka
  • 1276 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 17 sty 2008 - 15:12

Jager a może jakieś fotki tego pieca i opis techniczny bo ja się też do tego przymierzam już od dłuższego czasu.
Pzdr.Wosiu

#4 jager

jager

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisano 18 sty 2008 - 11:31

Jasiu na stronie są ale myśle że mają zamałą temp myśle że taki do 300 C. był by dla mnie odpowiedni.
wosiu jak tylko będe miał zdjecia to prześle.

#5 JASIU

JASIU

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1470 postów
  • MiejscowośćLondyn

Napisano 18 sty 2008 - 13:49

po ki diabeł Ci 300 stopni chcesz wędzic czy zwęglać? :tongue:

#6 Gość_Wiesław_*

Gość_Wiesław_*
  • Goście

Napisano 18 sty 2008 - 14:00

kupilem ostatnio za 10 PLN termometr bagnetowy bardzo dobry do wędzarni i pieca do 300oC http://www.stalgast.com/catalog/
taki termmetr mam w planie zastosować do pieca chlebowego, który moge bezposrednio umieścić w ściance pieca, lub wkładać w otwór (bagnet) a nastepnie wyjmować, dla potrzeb wędzarni stosuje się zazwyczaj termometry bagnetowe do 100oC umieszczone w drzwiach na stałe w naszym sklepie kosztuje ok. 35 PLN (też taki mam i dobrze się spisuje)

#7 wdw

wdw

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 368 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 sty 2008 - 15:09

kupujesz taki za 5 zł i masz dokładny odczyt temperatury. Na skali 300-stopniowej nie wiesz czy masz 60 czy 80 stopni. :cry:

Dołączona grafika

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 BonAir

BonAir

    Weteran

  • Klub Zadymiaczy Mundurowych
  • 2585 postów
  • MiejscowośćKąpino

Napisano 18 sty 2008 - 17:27

Jager od początku pisze o pieczeniu, a nie wędzeniu, stąd pewnie konieczny jest termometr mierzący temp. do 300st.C.

PS. Co ciekawe, ostatnio "przekręcił" mi się termometr bagnetowy (0-120st.C.), kiedy to niespodziewanie temperatura w kominie grilla podskoczyła mi do.... myślałem, że do 120st.C.... ale po natychmiastowym wyjęciu termometru temperatura zaczęła spadać, osiągnęła 0st.C. i wskazówka wykonała kolejny obrót o 360st. lewoskrętnie. :blush:

Ale termometr nadal działa.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych