jager Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witajcie!!! Wybudowałem piec do pieczenia dzika i mamproblem z dobraniem termometru do tego pieca.Może ktoś wie jaki należy zastosować i gdzie kupić taki termometr?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Na stronie głównej masz sklep tam masz wybór kilku typów Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jager a może jakieś fotki tego pieca i opis techniczny bo ja się też do tego przymierzam już od dłuższego czasu.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jager Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jasiu na stronie są ale myśle że mają zamałą temp myśle że taki do 300 C. był by dla mnie odpowiedni.wosiu jak tylko będe miał zdjecia to prześle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Stycznia 2008 po ki diabeł Ci 300 stopni chcesz wędzic czy zwęglać? :tongue: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Stycznia 2008 kupilem ostatnio za 10 PLN termometr bagnetowy bardzo dobry do wędzarni i pieca do 300oC http://www.stalgast.com/catalog/taki termmetr mam w planie zastosować do pieca chlebowego, który moge bezposrednio umieścić w ściance pieca, lub wkładać w otwór (bagnet) a nastepnie wyjmować, dla potrzeb wędzarni stosuje się zazwyczaj termometry bagnetowe do 100oC umieszczone w drzwiach na stałe w naszym sklepie kosztuje ok. 35 PLN (też taki mam i dobrze się spisuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Stycznia 2008 kupujesz taki za 5 zł i masz dokładny odczyt temperatury. Na skali 300-stopniowej nie wiesz czy masz 60 czy 80 stopni. Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jager od początku pisze o pieczeniu, a nie wędzeniu, stąd pewnie konieczny jest termometr mierzący temp. do 300st.C. PS. Co ciekawe, ostatnio "przekręcił" mi się termometr bagnetowy (0-120st.C.), kiedy to niespodziewanie temperatura w kominie grilla podskoczyła mi do.... myślałem, że do 120st.C.... ale po natychmiastowym wyjęciu termometru temperatura zaczęła spadać, osiągnęła 0st.C. i wskazówka wykonała kolejny obrót o 360st. lewoskrętnie. :blush: Ale termometr nadal działa. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.