rabinhut Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam, Jestem początkującym w tym temacie.Planuję wędzenie na własne potrzeby i zastanawiam się nad zakupem ręcznej maszynki do mięsa chińskiej produkcji o oznaczeniu 32.Nie wiem czy to dobry sprzęt, tym bardziej, że chciałbym maszynkę podpiąć pod silnik. Wiem, że są maszynki ocynkowane i cynowane i nie wiem, które są mniej szkodliwe. Przy okazji - jakie optymalne obroty powinien mieć silnik do takiej maszynki i czy taką maszynką można też nadziewać kiełbasy. Z góry dziękuję za fachową pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Żeby długo nie szukać tu masz link w którym opisany jest rodzimy producent Alfa 32, która kiedyś była tam produkowana, a On wznowił produkcję https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9841-oferta-sprzętowa-fphu-ptak-roberta-ptaka-z-blachowni/?p=351986 Link co prawda nie działa, ale masz telefony adres email - wystarczy aby się skontaktować z producentem, a ten prześle Ci katalog. W żadne maszynki z PRC bym się nie bawił Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 nie jestem przedstawicielem Zelmera - ale sprawdź sobie taką : Maszynka ZELMER ZMM 1288 I ma mocy 1900 W - i masz ją na wiele lat - od razu z silnikiem - 20 kg - dla niej to pryszcz. Ale możesz poszaleć z 32 ... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 nad zakupem ręcznej maszynki do mięsa chińskiej produkcji o oznaczeniu 32. Lepiej wydaj te pieniądze na piwo, albo inne przyjemności. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Miro - słuszna podpowiedź Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.