Skocz do zawartości

Uszy, ogony, nóżki wieprzowe - jak wędzić ?


predator

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

uszy, ogony, skorki, nozki a nieraz lby wieprzowe w mojej miejscowosci to NIE rarytas

Grześ, ludziska nie wiedzą co dobre :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Najpierw parzenie bardzo wolne jak na rosol, pozniej wedzenie zimne.?

 

Najpierw wędzenie jak wędzonki potem parzenie. :)  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No przeca George Clooney nasladuje Andrzeja i jak wchodzi na ubojnie to swinki dobrowolnie oddaja mu krew, pluca i serca..

 

:-)

Arku, ale dlaczego nie na odwrot.?

Podczas parzenia, miesko najdzie warzywnym, aromatycznym smakiem a potem dymkiem..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podczas parzenia, miesko najdzie warzywnym, aromatycznym smakiem a potem dymkiem..
 

 

Zasada nr 1.Najpierw wędzimy później parzymy.Ja tam żadnych warzyw do parzenia nie dodaję, ale możesz sobie coś dorzucić do solanki jak lubisz. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uszy parzone po wędzeniu nie będą miały smaku, wpierw parzenie a później dym, sprawdzone. 

 

Widać mamy inne doświadczenia.Coś słaby kolorek tych uszu.Powód chyba znasz.Najpierw uwędź tylko do odpowiedniego koloru  to zobaczysz czy po parzeniu nie będą miały smaku. 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kolorek właściwy to 2 fota. 

 

Z fotoszopa.?  :D .

 

 

Pierwsze zdjęcie to początek wędzenia

 

Początek powiadasz a kiełbaska w tle już uwędzona. :cool:   :D

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Malo kto to kupuje i dlatego b.tanie.

 

 

Pakuj w kontener i robimy biznes :D  U nas uszy wp prawie nie do kupienia , jeżeli masz znajomości to kupisz po 11zeta za kilogram .  Klękajcie narody :facepalm::) 

 

 

 Pozdrawiam Grzesiu

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pakuj w kontener i robimy biznes

Poproszę pół kontenera :D :D

 

 

2. 2,5h parzenia na wolnym ogniu 3. wędzimy

Jak kupisz uszy to po zapeklowaniu, połowę sparz przed wędzeniem, a połowę uwędź i sparz po wędzeniu, wtedy będziesz wiedział które lepiej Tobie smakują :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Są takie "anomalie" np.łapki kurze w USA, Europie raczej odpad w Chinach delicje. I fakt paru ludzi dobrze na tym zrobiło.(teraz już nie bo wszyscy wiedzą) Tak że Grzesiu fortuna puka do Twych drzwi. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jaki czas (w %) wędzenia śu w stosunku do innych nastawionych mięs?

 

Nie wędzimy na czas tylko do otrzymania odpowiadającego nam koloru.

 

 

 

Jak kupisz uszy to po zapeklowaniu, połowę sparz przed wędzeniem, a połowę uwędź i sparz po wędzeniu, wtedy będziesz wiedział które lepiej Tobie smakują

 

Też tak zrobię następnym razem i opisze wrażenia.  :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chodzi mi o to czy wędzić do końca czy wyjmować wcześniej

 

Moim zdaniem jak mają być pod pifko to lepiej jak będą bardziej aromatyczne , czyli wędzić do końca . Wybór należy do Ciebie , jak wypróbujesz to będziesz miał swój patent :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Gregtom, u nas swego czasu to nie bylo uszu  nawet jak kupowalo sie glowe swinska ,teraz przynajmniej glowy maja uszy ..

ale mozna juz i same kupic ale dosc ciezko ..no chyba ze dla psow to w kazdym sklepie :)  

kurze lapki sa ale Azjaci bardzo szybko wykupuja..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

u nas wlasnie lby maja kawalek podgardla .. bo tak to podgardle niedostepne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.