Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Września 2016 Zapyatj Andrzejka K jakie sa u Niego "tanie". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Września 2016 uszy, ogony, skorki, nozki a nieraz lby wieprzowe w mojej miejscowosci to NIE rarytas Grześ, ludziska nie wiedzą co dobre :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Września 2016 Grzesiu, to masz tam chłopie raj dla robienia smakołyków. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Września 2016 Najpierw parzenie bardzo wolne jak na rosol, pozniej wedzenie zimne.? Najpierw wędzenie jak wędzonki potem parzenie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Września 2016 No przeca George Clooney nasladuje Andrzeja i jak wchodzi na ubojnie to swinki dobrowolnie oddaja mu krew, pluca i serca.. :-)Arku, ale dlaczego nie na odwrot.?Podczas parzenia, miesko najdzie warzywnym, aromatycznym smakiem a potem dymkiem.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Września 2016 Podczas parzenia, miesko najdzie warzywnym, aromatycznym smakiem a potem dymkiem.. Zasada nr 1.Najpierw wędzimy później parzymy.Ja tam żadnych warzyw do parzenia nie dodaję, ale możesz sobie coś dorzucić do solanki jak lubisz. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Września 2016 Uszy parzone po wędzeniu nie będą miały smaku, wpierw parzenie a później dym, sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Uszy parzone po wędzeniu nie będą miały smaku, wpierw parzenie a później dym, sprawdzone. Widać mamy inne doświadczenia.Coś słaby kolorek tych uszu.Powód chyba znasz.Najpierw uwędź tylko do odpowiedniego koloru to zobaczysz czy po parzeniu nie będą miały smaku. Edytowane 24 Września 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Września 2016 Pierwsze zdjęcie to początek wędzenia kolorek właściwy to 2 fota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) kolorek właściwy to 2 fota. Z fotoszopa.? . Pierwsze zdjęcie to początek wędzenia Początek powiadasz a kiełbaska w tle już uwędzona. Edytowane 24 Września 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Września 2016 Tak tak uwędzona.... a co do "fotoszopa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Września 2016 Malo kto to kupuje i dlatego b.tanie. Pakuj w kontener i robimy biznes U nas uszy wp prawie nie do kupienia , jeżeli masz znajomości to kupisz po 11zeta za kilogram . Klękajcie narody Pozdrawiam Grzesiu Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TurkućPodjadek Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Września 2016 Dziękuję za pomoc czyli: 1. peklujemy ze zwykłym mięsem2. 2,5h parzenia na wolnym ogniu3. wędzimy4. tniemy na paski + otwieramy browara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Września 2016 Pakuj w kontener i robimy biznes Poproszę pół kontenera :D 2. 2,5h parzenia na wolnym ogniu 3. wędzimy Jak kupisz uszy to po zapeklowaniu, połowę sparz przed wędzeniem, a połowę uwędź i sparz po wędzeniu, wtedy będziesz wiedział które lepiej Tobie smakują Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Są takie "anomalie" np.łapki kurze w USA, Europie raczej odpad w Chinach delicje. I fakt paru ludzi dobrze na tym zrobiło.(teraz już nie bo wszyscy wiedzą) Tak że Grzesiu fortuna puka do Twych drzwi. Edytowane 25 Września 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TurkućPodjadek Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Ostatnie pytanie: Jaki czas (w %) wędzenia śu w stosunku do innych nastawionych mięs? Chodzi mi o to czy wędzić do końca czy wyjmować wcześniej Edytowane 25 Września 2016 przez TurkućPodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 25 Września 2016 Jaki czas (w %) wędzenia śu w stosunku do innych nastawionych mięs? Nie wędzimy na czas tylko do otrzymania odpowiadającego nam koloru. Jak kupisz uszy to po zapeklowaniu, połowę sparz przed wędzeniem, a połowę uwędź i sparz po wędzeniu, wtedy będziesz wiedział które lepiej Tobie smakują Też tak zrobię następnym razem i opisze wrażenia. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 25 Września 2016 Chodzi mi o to czy wędzić do końca czy wyjmować wcześniej Moim zdaniem jak mają być pod pifko to lepiej jak będą bardziej aromatyczne , czyli wędzić do końca . Wybór należy do Ciebie , jak wypróbujesz to będziesz miał swój patent Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 25 Września 2016 U mnie w przeliczeniu 3-4 pln.. Nieraz jeszcze taniej.. Möge podeslac ale czy sie nie popsuja..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 25 Września 2016 Przywieź ze dwie tony do Zakopanego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 25 Września 2016 @Gregtom, u nas swego czasu to nie bylo uszu nawet jak kupowalo sie glowe swinska ,teraz przynajmniej glowy maja uszy ..ale mozna juz i same kupic ale dosc ciezko ..no chyba ze dla psow to w kazdym sklepie kurze lapki sa ale Azjaci bardzo szybko wykupuja.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 25 Września 2016 Przywieź ze dwie tony do Zakopanego To może ja Grzesiowi drezynę podeślę :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 25 Września 2016 Electro.. A u nas lby SA ale juz bez podgardla.. Haha.. Wojtus dawaj bracie.. Na kiedy mam te 2 tony zamowic..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 25 Września 2016 Na kiedy mam te 2 tony zamowic..? No pisał Maxell, że do Zakopanego, znaczy na Marzec :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 25 Września 2016 u nas wlasnie lby maja kawalek podgardla .. bo tak to podgardle niedostepne. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.