JaGra Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Września 2016 Córcia mieszkająca na stałe w UK zakończyła dzisiaj pobyt w ojczyźnie i zażyczyła sobie na wyjazd wałówkę. Oprócz tego kilka pilosów, grzybki marynowane, ogórki i wiele innych smakołyków. Mam nadzieję, że na jakiś czas im wystarczy. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Możesz mnie adoptować?.Będę grzeczny.Pleassssssssssssss. Edytowane 6 Września 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Września 2016 Możesz mnie adoptować?.Pleassssssssssssss. Samemu będzie Ci nudno.... mnie też proszę adoptować Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Września 2016 Córcia mieszkająca na stałe w UK zakończyła dzisiaj pobyt w ojczyźnie i zażyczyła sobie na wyjazd wałówkę A córcia inne wędzonki zna, czy lubi się "umartwiać" Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) A córcia inne wędzonki zna, Pewnie nie zna zażyczyła sobie na wyjazd wałówkę Pozdrawiam gorąco Edytowane 6 Września 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Września 2016 SłoikY inaczej - nie musi rozmawiać po naszemu - Angole wyczują że Polka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Września 2016 A córcia inne wędzonki zna, Zna, ale polędwiczki najbardziej smakują wnusiowi i jej też. Tak, że nie chcieli innych wędzonek ani kiełbas. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Września 2016 Tak, że nie chcieli innych wędzonek ani kiełbas. No to my resztę weźmiemy. Ma się zmarnować? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Września 2016 Nie bój żaby nie zmarnuje się. Reszta dzieci i troje wnuków mieszkają w Warszawie. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Września 2016 Nie bój żaby nie zmarnuje się. Reszta dzieci i troje wnuków mieszkają w Warszawie. Zawsze się jakoś wybronisz . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Września 2016 Andrzejku lata praktyki Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebek Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Nie bój żaby nie zmarnuje się. Reszta dzieci i troje wnuków mieszkają w Warszawie. Oj, to dużo słoików trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam! Polędwiczki wyglądają super i pewnie też tak smakują!A czy ja mogłabym prosić o informację jak poczynić taką śliczną polędwiczkę?Chodzi mi o to jak długo ją peklować i w jakiej ilości peklosoli oraz ile czasu wędzić i w jakiej temperaturze?Jeśli to nie jest problem to bardzo proszę o odpowiedź.Nie wiem nawet gdzie znaleźć informację,bo na WB raczej nie ma ...szukałam bardzo długo..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Coś Ty Kolego słabo szukałeś. Wklep sobie w wyszukiwarkę Polędwiczki wędzone i wyświetli się przynajmniej strona z przepisami. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 29 Grudnia 2016 @Ivon Pekluję zawsze według ściągawki Rogera bo ta akurat mi przypasowała. Solanka 8% czas peklowania 5-6 dni w temp 4- 6 stopni C. Nie duży nastrzyk z tej samej solanki. Nie przekręcam podczas peklowania. Wędzenie dymogeneratorem w temp 45-50 stopni C przez 6-7 godzin.. To wszystko Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Baaardzo dziękuję za odpowiedź,teraz przynajmniej nie będę działać ''po omacku''...(czasem wyszły mi za mało słone), a jeśli chodzi o peklosól to 8% do np.1kg mięsa czyli 8g peklosoli na 1 kg polędwiczek ?dobrze to zrozumiałam?i proszę mi jeszcze podpowiedzieć, czy polędwiczki wędzi Pani powieszone np.na haku czy leżą na kratce?[Dodano: 29 gru 2016 - 20:18]Maxell,jesli chodzi o przepisy na polędwiczki to proszę uwierz są,ale nie na takie wędzone...Na temat innych spraw można dowiedzieć się wszystkiego,ale o polędwiczkach i to w dodatku wędzonych jest tylko troszkę,ale za wszystko bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Ma być 80 g /l. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Bee Gees . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ten wstyd w rozumieniu jest nie ok,ale ma Pan racj ę-po wytłumaczeniu jest oczywiste,że 80 soli/na kg mięsa.Dziękuję i pozdrawiam i nie trzeba z osób tak bardzo kpić poniewż,wtedy odechciewa sięzadawaćpytań,ale z drugiejstrony ta kalkulacja jest bardzo prostaa...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Grudnia 2016 80 soli/na kg mięsa Ivon ma być 80 g peklosoli na 1 litr solanki. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Grudnia 2016 @Ivon znajdź w wyszukiwarce ściągawkę rogera i do niej się stosuj (jak chcesz oczywiście). Dokładnie to tak ja robię. Na kg mięsa daję 0,5 litra wody przegotowanej, ale zimnej i do tego 80g/ litr peklosoli (70:30 czyli 70% peklosól 30% sól niejodowana). Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Grudnia 2016 No niby prościej się nie da , ale może w ten sposób ; Roztworem solanki o stężeniu 80g peklosoli na 1 litr wody zalewamy 2 kg mięsa . Wtedy oto wychodzi 0,5 litra na kg i gitarra Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Wszystkim dziękuję za rady i wiem,że już zawsze będę umiała obliczyć ilość soli w procentach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.