tier Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2016 Kolejna porcja papryczek marynowanych tym razem w zalewie: 1 l woda150 ml ocet100 g sól pasteryzowane 15 min Z reszty powstały sosy... papryczki po 3 dniach fermentacji i gotowe sosy Moc jest z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Września 2016 Kolejna porcja papryczek marynowanych tym razem w zalewie: Przemku .. czy to jest ta sama zalewa w której były całe papryczki ? i gotowe sosy Chyba nastąpi wymiana handlowa miałam już zielony i czerwony, ale żółtego jeszcze nie Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Września 2016 Anuś, Zawsze robiłem podobne 'smakowo' a tym razem zapisałem tak na przyszłość Wymiana jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2016 no to akurat trafiłeś, bo na krzaczkach na działce czerwono ale tak pisać po butelkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Września 2016 No, z taką baterią to i mrozy niestraszne Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Września 2016 Oj będzie paliło... Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Września 2016 Podpowiecie mi co to za odmiana papryki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Września 2016 Wygląda mi to na thai orange. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Września 2016 Cie w morde jeża. Dam se głowę uciąć, że na paczce były żółte słodkie. Jak dziabnąłem z 3 mm dzisiaj, żeby sprawdzić co to za cudo. Dupnąłem się tym jak żaba dynamitem. Wali po gębie od godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Września 2016 A masz jakieś opakowanie po tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Września 2016 niestety już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Września 2016 Dziś kolejne trzy sosy nastawiłem, tym razem jalapeno green pepper, lemon drop-orange jalapeno i chilli red pepper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Września 2016 Kolejna porcja papryczek marynowanych Qrcze , jak bajecznie ........ kolorowo Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Września 2016 I ostatnia partia sosów trzy różne każdy inna ostrość i smak, więcej sosów nie będzie... butelek brak Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_zg Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Drugi zbior za mna i znowu zastanaeianie sie co zrobic. Chyba dzisiaj jakis sos ogarne, zolty i czerwony. Pierwszy raz bede robil wiec mam nadziejr ze pare miesiecy pielegnacji roslinek nie pojdzie na marneTier bardzo prosze Cie krok po kroku jeszcze raz jak to zrobic, mniej wiecej jakie proporcje itd. Troche szkoda mi zmarnowac tych papryk. Z gory dziekujeP.s. wie ktos co to za odmiana?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Października 2016 przez Bee Gees korekta zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_zg Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Października 2016 Ponawiam prosbe:) pozdrawiam i milego dnia wszystkim zycze Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Października 2016 Blendujesz z dodatkiem wody na papkę, dodajesz cukier odstawiasz do fermentacji od kilku dni do 2 tyg. Następnie gotujesz do uzyskania odpowiedniej gęstości doprawiasz do smaku solą i octem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Października 2016 Do tych papryk co tam masz proponuje dokupić zwykłej chilli bo może się okazać że sos wyjdzie "tylko dla orłów" masz tam widzę przewagę różnych Habanero a one są z tej wyższej półki ostrości - przynajmniej niektóre, choćby ta którą trzymasz w ręku Peach, czy Jolokia w tle Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Października 2016 Roger, Po fermentacji ostrość trochę spadnie w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Października 2016 No oczywiście tak ... trochę, a to może być trochę za mało ... PSSwoją drogą w tym roku nastawiłem litrowy słoik na sambal "tylko dla orłów" z samych kozaków, mam paru takich mocarzy w rodzinie i wśród znajomych co to zawsze komentują przy żonach "eee tam lajcikkk" muszę wykombinować jakieś małe słoiczki i podawać im to z mlekiem .... bo mogą nie dolecieć do kranu Już się nie mogę doczekać min .... Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Hole Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Października 2016 A czy mógłby ktoś polecić kilka smacznych odmian ostrych papryczek i ewentualnie podać sprawdzony sklep internetowy gdzie można to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Nie wiem jakiej ostrości szukasz ... Czerwone to naprawdę kozaki, niebieskie średnie a zielone to lajcikowe - tylko to są moje subiektywne odczucia każdy ma inny próg ostrości.Pisząc inaczej myślę że żadnej z czerwonych nie będziesz w stanie zjeść na surowo nie cierpiąc Do uprawy domowej balkonowej czy ogrodowej polecam te zaznaczone gwiazdką bo przeważnie się udają.Z tym kupowaniem surowych gatunkowych jest niestety ciężko, że o nasionach nie wspomnę. Z czystym sumieniem mogę Ci polecić jednego kolegę który sprzedaje pewne papryki na allegro tu masz link zobacz co tam jeszcze ma w ofercie: http://allegro.pl/show_user.php?uid=34004125 - Trinidad Scorpion- Butch Jolokia- Red Savina *- Habanero Chocolate *- Habanero Yelow *- Habanero Peach *- Habanero Mustard - Lemon drop *- Jamaican hot- Aribibi *- Praire Fire *- Numex Twilight- Black Cuban *- Piri Piri - Jalapeno *- Bulgarian Carrot- Iranian Chery- Papryfiutki -Capsicum Annum * Edytowane 4 Października 2016 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_zg Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Roger odnosnie ostrosci to spokojnie, bo wiem jakiego to ma powera. Mam tez carolina reaper i wczoraj pol wkroilem do chinskiego zarcia... niezjadliwe dla rodzinki poza mna, chocisz nie ukrywam ze sie spocilem. Tire gdybys jeszcze plus minus powiedzial ile tego cukru sypac? Na oko? Odstawiam przykryte szmatka to pamietam mowiles. Lodowka czy temp pokojowa?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Października 2016 przez t_zg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Października 2016 Cukru dajesz łyżeczkę dwie na 3/4 litrowego słoika już po dodaniu wody sugeruję jeszcze przynajmniej łyżeczkę soli ... temperatura zdecydowanie pokojowa żadne lodówki Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Hole Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Października 2016 Dzięki, na pewno coś z tego kupię i sprawdzę, póki co to jeszcze żadna ostra papryka mnie nie zagięła, no ale widocznie jeszcze nie trafiłem na kozaka pytałem o dobre źródło bo kiedyś kupiłem nasiona mega ostrej papryki (zachwalana że to mocarz w jakiejś tam skali nr 1) a potem okazało się że wyrosła z tego zwykła słodka papryczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi